Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Agresivně se rozpínající Rusko a smrskávající se USA.

Za bolševika se objevily výrobky s nápisem DODO na obale -což znamenalo DOdělej DOma. Taky existovaly výrobky, které měly na obale „Před použitím zatřepat“. Tohle bychom měli mít na paměti, když hlavou zpracováváme dnešní zprávy.

Není dne, abych si nepřečetl zlou zprávu o agresivním Rusku. Jeden by řekl, že pokud nás Putin nenapadl včera, učiní tak zajisté dnes… nejpozději však jutro za ranního kuropění. Ten stupeň mediální masáže odpovídá přípravám na obranný útok, nic jiného to není.

Tak si vemte – Putin zaútočil vysláním „Nočních vlků“ a USA bránící Evropu ihned kontrují jízdou Dragounů. Co na tom, že Noční vlci jedou na místo, kde jejich předci položili své životy v boji s nacismem, který měl v plánu Slovany porobit, odsunout, příp. vyhladit. Kdyby to jen trošku šlo, tak by novodobí Goebbelsové popisovali, jak Rusko přesouvá svou techniku do srdce Evropy …. jenže tohle by už bylo asi opravdu moc. Všichni totiž vidí neozbrojené motorkáře a na druhé straně plně vyzbrojenou techniku USA. Na těch přesunech jsou údajně zajímavé počty techniky a lidí – nějaký šťoural si toho všiml a usuzuje, že absence většího počtu lidské obsluhy ukazuje na pouhý přesun techniky.

Pak tady máme incidenty i hranic – samozřejmě ruských a Rusy… jak jinak. Rusové nerozeznali mírumilovný torpédoborec 270 km od svých hranic a jali se vizuálně navigovat kapitána nízko letící stíhačkou. Museli použít stíhačku, protože než by k torpédoborci přisvištělo nějaké pomalé letadlo, tak by kapitán možná najel na ruskéj břeh a vojácí nárazem a následnou setrvačností vypadli na souš. To víte, taková dálava,tisíce mil od své vlasti … to se pak nelze divit, že US kapitán ztratil přehled a orientaci. Ovšem na vině je samozřejmě Putin se svým agresivním útočným chováním. Celkem by mě zajímalo co by se dělo, kdyby se vynořila ruská ponorka 270 km od New Yorku ….. to by byl hukot.

Zatím je bez reakce poslední zákeřný Putinův útok – omilostnění a propuštění Nadii Savčenkové. Charakteristické je, že farizejsky oznámil, že milost dal na žádost pozůstalých po obětech Savčenkové. Znalci ovšem tuší, že se jedná o strategii nejvyššího útočného ruského velení. Zatím jim plány vycházejí. Nadija hned na letišti oznámila, že by nebyla špatnou prezidentkou Ukrajiny, což zajisté neušlo úřadujícímu oligarchovi v prezidentském úřadě. Putin tak zařídil, že Porošenko je aspoň na chvíli tak říkajíc „ze hry“. Buď bude mít plné ruce práce s předáním úřadu nebo se Savčenkovou. Něco mi říká, že by tamní sociálka nemusela počítat s důchodem pro pilotku …. A do toho Porošenko stále nemůže nabídnout smlouvu na pronájem námořní základny v Sevastopolu USA, protože tady byl syčák Putin při obraně svých pozic rychlejší …. pech, podpora z US bude asi nic moc...

Za chvíli se určitě dozvíme, že raketový (obranný) systém v Rumunsku byla vlastně odpověď na nějakou Putinovu vylomeninu. Ovšem ten, kdo se zachová před použitím mozku dle návodu „Před použitím zatřepat“ musí dojít k logickému závěru, že instalace těchto zařízení neprobíhá tak, že v pondělí US štáb rozhodne, v úterý koupí v Rumunsku pozemky, ve středu postaví domečky a ve čtvrtek a pátek postaví a zamíří techniku aby měli o sobotě šábes. Tohle je na roky …. začátek hledejme před nějakými 5-6 lety.

USA se svým NATO obkličují Rusko čím dál více, to je fakt a je jedno, jaké je zdůvodnění. Kdo si srovná počet zahraničních základen USA a Ruska, kdo si srovná výdaje na zbrojení – ať již v US dolarech nebo % z HDP, ten musí dojít k závěru, že v těchto údajích USA poráží Rusko „na hlavu“ …. a proto agresorem musí být Putin, to dá rozum, že jo…..

US propaganda jede naplno. Ta tam je doba, kdy Gorbačov odstartoval rozpuštění sovětského bloku a Varšavské smlouvy – údajně za příslib nerozšiřování NATO na východ k Ruským hranicím. Dle mého jde pouze a jen o prachy – tehdy i teď. Rusko má více než třetinové zásoby světového nerostného bohatství a překvapivě se ho nechce vzdát ve prospěch USA a dokonce ho nechce ani odprodat za „Jelcinovu vodku“ US korporacím. To je nespravedlivé, jak se údajně nechala slyšet kandidátka na US prezidentku. A do toho vzrůstá rebélie proti US dolaru. V Africe Číňané vytlačují US dolar a nahrazují ho svou měnou renmimbi, Putin taky brblá a nejraději by obchodoval v rublech …. a pak se má někdo divit, že USA jsou nervózní? Zdá se že doba – u Vás vyrobte výrobek, dovozte ho k nám, my zatím natiskneme dolary a směníme to - je u konce. USA mají nesplatitelný dluh a historická zkušenost říká, že státní dluhy se mažou vítěznou válkou. Tady hledejme kořeny předkládané Putinovy agresivity…..

 

Autor: David Dvořák | pondělí 30.5.2016 12:06 | karma článku: 40,89 | přečteno: 1866x
  • Další články autora

David Dvořák

... a jako další opatření chystáme zastropování cen lokomotiv.

Věta použitá v nadpise mě napadla spontánně jako první, když jsem se dozvěděl, jak chce premiér Fiala zkrotit vysoké ceny pohonných hmot.

12.3.2022 v 13:13 | Karma: 38,42 | Přečteno: 1187x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Něco si přej ... padá rubl

Dotaz na rádio Jerevan: Je pravda, že ruská měna rubl je ve volném pádu a životní úroveň Rusů padne na samé dno?

3.3.2022 v 13:13 | Karma: 26,91 | Přečteno: 758x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Co je neekologické, to se zdaní …

Na webu seznamzpravy.cz vyšel článek s názvem: “Co je neekologické, to se zdaní. Jak chce Česko ozelenit ekonomiku“. Jako příslušník starší generace bych si dovolil nabídnout překlad do lidštiny...

19.9.2021 v 16:16 | Karma: 37,78 | Přečteno: 1222x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Hey Joe ... pojď si popovídat

O nediplomatickém výpadu údajně nejmocnějšího muže planety, kterému nesmí foukat vítr při nastupování do letadla, na adresu Putina bylo napsáno už dost. Ovšem článků jdoucí na podstatu věci je jak šafránu.

25.3.2021 v 15:15 | Karma: 34,98 | Přečteno: 914x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Nevím v čem "jede", ale matroš to musí být kvalitní ...

Tohle se fakt už nedá. Ta manipulace lidmi, ta nadudost, že nemáme paměť a sežereme všechny bláboly. Tohle skončí špatně - rozhodně ne heslem "Nejsme jako oni"

24.3.2021 v 15:15 | Karma: 40,22 | Přečteno: 1779x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Pro mírové rozhovory s Ukrajinou nejsou důvody, řekl Kreml. Jednat odmítá i Kyjev

27. dubna 2024  11:45,  aktualizováno  12:14

V současné době neexistují důvody pro mírové rozhovory mezi Ruskem a Ukrajinou, protože Kyjev...

KOMENTÁŘ: Jako figurky na šachovnici StB. Akce Skaut byla obří past na odboj

27. dubna 2024

Premium Odboj, nebo provokace? Před pětasedmdesáti lety, v dubnu roku 1949, vrcholila u nás akce Skaut,...

Sociální nůžky se rozevírají. Češi chudnou, ač pracují, říká antropoložka

27. dubna 2024

Minimální důstojná mzda pro rok 2023 činila 45 573 korun hrubého, vypočítala Platforma pro...

Precheza dostala novou pokutu za únik oxidu siřičitého, má zaplatit půl milionu

27. dubna 2024  11:27

Přerovská chemička Precheza dostala za únik oxidu siřičitého do ovzduší v říjnu 2014 od České...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik