Dávám EU rok, maximálně dva…

Obdobný výrok v obdobné době. Skalní příznivci EU si myslí to samé co tenkrát komunisti – stačí trošku poštelovat. Ovšem ten, kdo sleduje dění ví, že jste to soudruzi opět prokaučovali...

Na začátku byl v podstatě pravicový projekt - Evropské společenství uhlí a oceli. Cílem bylo odbourat cla a překážky v mezinárodním obchodě zúčastněných států, dát průchod volnému obchodu. Nemalé naděje se pak vkládaly do předpokladu, že tímto bude také zabráněno válečné řevnivosti mezi členy.

Postupem času se, bohužel, dostali do vedení neomylní myslitelé s levotočivými závity a dopadá to jako vždy. I ten poslední chovanec chocholouškova ústavu cítí, že průser je ve vzduchu – a pak že průserony nejsou rychlejší než světlo … průser ještě není, ale všichni tuší, že nastane.

Pokud spolupráce států uvnitř Evropy měla zajistit mír, pak je na místě legitimní otázka, kde jste soudruzi udělali chybu … proč je např. ve Francii více než rok výjimečný stav, proč se různých veřejných oslav a shromáždění účastní policie v počtu malé armády, proč je prostor oslav ohraničen v podstatě protitankovými zátarasy, proč mají ženy obavy jít někde večer parkem…?? Možná Vám to nedochází, ale většina Evropanů má asi jinou představu o klidném a mírovém prostředí. Já vím, my jsme ti tupci, nedovzdělanci, xenofobové a rasisti … nechápající stádo bez krásných nadčasových myšlenek.

Byl tady i předpoklad, že spolupracující státy vytvoří silný ekonomický celek. Tuším, že padlo i hezky úderné heslo „dohnat a předehnat“, Tentokrát nikoliv kapitalisty obecně, ale jen USA. Váš talent, soudruzi, hospodářsky zruinovat kdykoliv cokoliv opět slaví úspěch. Naprosto neomylně zachraňujete Řecko způsobem, že po každém záchranném balíčku je ještě více a beznadějněji zadluženo. Ono to Řecko je v podstatě názorná ukázka zvrácenosti Vašeho myšlení, soudruzi. Když přejdu fakt, že pomyslný slovenský důchodce s mrzkým důchodem „zachraňoval“ výrazně vyšší úroveň řeckého vrstevníka, pak nelze opomenout skutečnost, že většina zachránců byla švorc a onen zachraňující fond naplnili z vypůjčených peněz. I tento problém jste vyřešili hezky po bolševicku – roztočili jste rotačky na plné pecky s vírou, že teď, teď už to bude v cajku. Někde ovšem děláte chybu soudruzi – taková Itálie, co ty její banky? Nejsou náhodou před kolapsem? A kdyby jen Itálie, na idnes si lze přečíst, že i taková Deutsche bank je na kolenou ... pěkně, pěkně. Já vím, vyřeší to ještě rychlejší rotačky, více regulace, více úředníků …, ale na jak dlouho? O nezaměstnanosti na jihu, zejména ve Španělsku nemá snad ani cenu psát.

Ze spolku, ve kterém byla čest být, jste udělali spolek, kde členy držíte výhrůžkami. Pokud Británie usoudila, že je třeba z umírající kobyly sesednout, tak Vy mudrujete na všemožných summitech jak ji naložit ještě více, protože pak teprve bude táhnout …. jedna báseň, přímo z ní tím uděláte dostihovou klisnu. A běda tomu, kdo poukáže, že pod věším nákladem zdechne rychleji.

Pamatuji si konec bolševika – tehdá bylo ve vzduchu, že takhle to dál nejde. I dnes těch signálů přibývá – ovšem jen a pouze díky Vašemu naprosto neomylnému rozhodování vybrat vždy nejhorší řešení. Člověk nemusí být žádný Einstein, aby intuitivně vytušil, že je něco blbě, když jste pokládali otázky zahnutí banánů, křivosti okurek, barevnost rajčat, výkon vysavačů atd. za nejdůležitější problémy zasluhující řešení na té nejvyšší úrovni. Aktuálně mlátíte prázdnou slámu nad tím, jak „vícerychlostně“ poslat EU do kopru, tedy pardon … posunout kousek dál. Jeden z neklamných příznaků Vašeho konce je skutečnost, že začíná lidová tvořivost poukazující na Vaši „genialitu“.

Za všechny snad dotaz na rádio Jerevan :

Dotaz – je pravda, že EU jede plnou parou vpřed?

Odpověď radia Jerevan – v podstatě ano, jen se sluší říct, že 95% páry jde na houkání.

A otázka je, zda těch 95% není moc skromný odhad. Jste už jen k smíchu, proto s EU končíte, prokaučovali jste velmi dobrou myšlenku a příležitost. Ostatně jako vždy.

Blíží se volby a dle mého je třeba nasměrovat chod věcí veřejných zpět k normálu. Politik, který chce získat můj hlas ve volbách si může přečíst co za něj požaduji.

https://www.facebook.com/smlouvasvolicem

Autor: David Dvořák | úterý 7.3.2017 9:09 | karma článku: 34,26 | přečteno: 837x
  • Další články autora

David Dvořák

Něco si přej ... padá rubl

3.3.2022 v 13:13 | Karma: 26,91

David Dvořák

Hey Joe ... pojď si popovídat

25.3.2021 v 15:15 | Karma: 34,98

David Dvořák

Koronavirus - fakta a logika

28.2.2021 v 11:26 | Karma: 32,04
  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik