Tak, je ten Babiš kouzelník ? … nebo není ?

Z předloženého auditu vyplývá mimořádný výkon na hraně magie – nejen že nakoupil dluhopisy, ale stihl koupit i akcie Agrofertu a dalších 3 firem. Jsem zvědav, kdo se optá jako první – z čeho? A za co pak žil?

Něco mi říká, že si Andrejko škaredě naběhl na vidle. Jeho největší chybou asi je, že nyní existuje černé na bílém jaké měl příjmy. Nicméně, k dosažení příjmu je nutné i občas něco nakoupit … řekl bych. Tedy pokud nejste kouzelník. I když … možná bude čumět i David Coperfield, jak se to dělá.

Tak si to shrňme – máme písemně, že v letech 1996-2015 měl Andrejko ZÁKLAD daně cca 1,86 mld Kč. Od toho by se asi měla minimálně odečíst zaplacená daň, aby mohlo být vyčísleno, kolik si náš drobný střadatel mohl odložit do strožoku.

No, pak tady máme černé na bílém nějaký ten utržený peníz za prodej akcií, který byl osvobozen od placení daní. Zpráva uvádí 0,747 mld Kč. Aby to mělo vypovídací hodnotu, měla by být uvedena cena, za kterou akcie nakoupil. Rozhodně teď nelze říct, že měl k dispozici 1,86 + 0,747 mld. Kč. Ty akcie totiž musel za něco nakoupit – tedy hezky polopatisticky, musel z toho strožoku nějaký směšný peníz vzít na jejich nákup. A ty peníze by pak měl jako správný střádal do toho strožoku vrátit a přidat jen to co na akciích trhnul… no ni?

Ovšem co čert nechce – ještě tady máme takovou drobnůstku, ba přímo detail, který snad nestojí ani za řeč. I když … všetečná otázka zní : kdepak náš super uper manager vykouzlil peníze na nákup akcií Agrofertu? Tuším, že byl jediným vlastníkem … aspoň se to tak psalo.

Ono se toho napsalo víc, třeba v r. 2012 Reflex : „Nad privatizací chemie se vznáší vážný otazník. Babiš už prokázal, že je obratný manažer a jeho firmy nekrachují. Jemu ale Agrofert nepatří – pětapadesát procent akcií je ve vlastnictví tajemné firmy Ameropa.“ A Agrofert není garážová firmička, ke které nám pomůže důchodce strejda Vik tím, že peníze zapomene v krabici od bot nebo mu našetří na akcie z důchodu.

No nevím, když měl ukázat, jak zaplatil za dluhopisy, tak mu ta paní (co se mu stará o peníze) podstrčila nějaké vyjádření ředitele pobočky banky místo výpisu z účtu. Když chtěl audit, tak mu doručí audit podle bůhví jakých standardů, rozhodně ne ale podle mezinárodních… jak je u auditorů zvykem. Ten chlap má ale pech …

Že by došlo na slova MUDr. Macka? „To, že Babišovi nesedí příjmy, to chápu. Co nechápu je, že nesedí Babiš.“

Uvidíme, necháme se překvapit.

Blíží se volby a dle mého je třeba nasměrovat chod věcí veřejných zpět k normálu. Politik, který chce získat můj hlas ve volbách si může přečíst co za něj požaduji.

https://www.facebook.com/smlouvasvolicem

Autor: David Dvořák | pátek 10.3.2017 20:20 | karma článku: 33,09 | přečteno: 1270x