Nějak nám ten „Západ“ zvýchodněl.

6. 04. 2017 8:38:00
Do 90. let na nás, na „Ty z východu“, „Zápaďáci“ zcela jistě pohlíželi nechápavě a přemítali, jak jsme mohli něco takového dopustit, volit a tak dlouho nečinně trpět. Jenže – situace se obrátila.

Aktuálně jsou státy bývalého východního bloku potížisty EU. No bodejť by nebyly, když se díváme na už jednou promítaný film. Na to, jak dnes občané echt západu, nedotčení budováním socialismu, radostně a s vervou budují to, co jsme tady už jednou zažívali, před čím někteří emigrovali a někteří za vyslovení nepovolených pravdivých názorů trpěli, protože pravdivá fakta byla v rozporu s hlásanou ideologií. Dnes nechápavě koukáme - tak jak oni jistě kroutili hlavami nad naším chováním, nad naší podřízenosti hrstce farizejských budovatelů socialistických zítřků – na jejich budovatelské nadšení v realizaci lepších multikulturních světlých zítřků. Jestliže dříve měli nad námi morální převahu z jednoho prostého faktu – že celý socialistický systém je dlouhodobě neživotaschopná habaďura, pak dnes máme nad nimi morální převahu my. Z vlastních prožitých životních zkušeností totiž víme, že politika EU v dnešní podobě nemá v delším horizontu šanci historický vývoj ustát. Spousta mladých dnešní multi-kulti politiku podporuje. U této skupiny je to omluvitelné, protože, kdo nebyl v mládí levičákem, neměl srdce .... ovšem druhá polovina této pravdy patří těm starším podporovatelům multi-kulti ... kdo jím je ve stáří, nemá rozum.

Dříve jsme měli jedinou správnou pravdu hlásanou „stranou a vládou“. Dnes máme jedinou a správnou pravdu hlásanou Bruselem a politicky korektním mainstreamem. V každé době budou ovšem existovat lidé s odlišnými názory - v demokratickém zřízení Vás je nechají vyjádřit bez následků. My máme za sebou dobu, kdy sice byla deklarována svoboda projevu, ale už nikoliv po projevu. Důsledkem bylo, že jsme mj. měli asi nejvzdělanější topiče v Evropě a umývači oken v Praze - to snad byla vědecká elita národa. Všichni takto postihovaní pracovním zařazením za jiné názory, než oficiálně připouštěné. No, zkuste být dneska státním zaměstnancem v Německu a veřejně vyslovit svůj názor, který bude proti mainstreamovému .... dnes tam nechtějí poskytovat veřejné rozhovory našim novinářům zaměstnanci soukromých firem, natož státní úředník. Všichni ze strachu před následky, z obavy o zaměstnání. V principu nevidím rozdíl mezi naší dobou a nyní jejich. Tedy kromě toho, že my jsme radostně budovali lepší socialistické zítřky a oni dnes budují stejně radostně lepší multikulturní zítřky. U nás strana a vláda vytesávala nového lepšího socialistického člověka, v EU dnes Brusel a mainstream vytesávají nového uvědomělého multikulturního člověka. Jsme na cestě, kterou jsme si již jednou prošli. Víme, že nevede nikam, proto se bouříme a jsme za potížisty. V každém státě východního bloku byli v dobách normalizace patolízalové, kariéristi a přisluhovači systému. Máme je i dnes, bohužel jsou někteří ve vysokých vládních funkcích. Prezident Zeman mohl ty korunovační klenoty klidně poblít a stejně by mu to na popularitě neubralo – protože hlavní důvod je v tom, že není u lidí za patolízala, za zloděje, kariéristu a přisluhovače Bruselu. Nejenom že hovoří jazykem srozumitelném i prostému Pepovi, ale hlavně vyjadřuje jeho myšlenky, říká to co by řekl takový obyčejný Pepa v hospodě u pivka sám. Kašle na korektní mluvu.

Všichni tak nějak tušili, že když se čím dál více rozcházela skutečnost s hlásanou propagandou, blížil se konec socialistického experimentu. Přečtěte si výstup z výroční schůzky papalášů v Římě konané u příležitosti výročí podpisu Římských smluv. Samá klišé, prázdné fráze a lži. Denní realita prožívaná obyčejnými lidmi je pravý protiklad vyhlašovanému – prej je cílem zajistit vnější hranice .... Všichni ovšem vidí, že nejenže zajištěny nejsou, ale že se ze strážních lodí stala taxislužba pro převoz přes hranice. Těch absurdit je v prohlášení více. Mluvit o zajištění vnitřní bezpečnosti, když díky právě jejich politice je ve Francii stále výjimečný stav – to i Geobbels musí v pekle dostat škytavku, jak na něho mysleli, když prohlášení formulovali. Ani nemluvím o tom, že Maďarsko hranice hlídalo – a je díky tomu za nepřítele EU.

Německo bylo začátkem 20. století v těžké krizi, kterou přišel vyřešit jeden rakouský malíř. Všechny přesvědčil, že je „echt“ Němec ... a následky byly strašné. Dnes začíná EU zachraňovat opět "echt" Němec, tentokrát nikoliv malíř, ale vyučený knihovník. Bohužel dává najevo stejnou razanci při prosazování svých osvícených myšlenek ... asi se máme na co těšit.

Každopádně, EU je před pořádným otřesem – buď rozpadem nebo přeměnou proti vůli dnešního vedení. Na tohle bychom se měli připravit. Žádné .... trošku to poštelujeme, uděláme EU perestrojku a pojedeme dál...

Autor: David Dvořák | čtvrtek 6.4.2017 8:38 | karma článku: 39.17 | přečteno: 1472x

Další články blogera

David Dvořák

... a jako další opatření chystáme zastropování cen lokomotiv.

Věta použitá v nadpise mě napadla spontánně jako první, když jsem se dozvěděl, jak chce premiér Fiala zkrotit vysoké ceny pohonných hmot.

12.3.2022 v 13:13 | Karma článku: 38.38 | Přečteno: 1187 | Diskuse

David Dvořák

Něco si přej ... padá rubl

Dotaz na rádio Jerevan: Je pravda, že ruská měna rubl je ve volném pádu a životní úroveň Rusů padne na samé dno?

3.3.2022 v 13:13 | Karma článku: 26.91 | Přečteno: 745 | Diskuse

David Dvořák

Co je neekologické, to se zdaní …

Na webu seznamzpravy.cz vyšel článek s názvem: “Co je neekologické, to se zdaní. Jak chce Česko ozelenit ekonomiku“. Jako příslušník starší generace bych si dovolil nabídnout překlad do lidštiny...

19.9.2021 v 16:16 | Karma článku: 37.74 | Přečteno: 1209 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 19.17 | Přečteno: 252 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 28 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 23 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.11 | Přečteno: 286 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.55 | Přečteno: 497 | Diskuse
Počet článků 250 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1693

Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...