Herr Juncker – mám pro Vás návrh ….

… v rámci echt demokracie referendum o setrvání v neexistující velmoci EU sice nedopustíte, ale snad by prošlo jiné referendum – že bychom sami hlasovali o našem potrestání, to by šlo ne?

V posledních dnech jsem četl Vaše vyznání, Herr Juncker, kterak už delší dobu tajně sníte o potrestání nás untermenschen z východu. Při čtení mě napadlo, jestli jste si náhodou při této myšlence vždy neucvrkl blahem do kalhot, ale diskrétnosti necháme na později.

Ono, co si budeme povídat, řešení v odbojnosti v EU není snadné. Nechat rozhodování na lidu nejde – to se pak musí referenda opakovat až do žádaného výsledku. A upřímně, tato taktika není dlouhodobě průchozí ve spolku, jenž je vystaven přeci na pilířích demokracie, že?

Moc se vrtat v detailech taky nelze – mohlo by totiž dojít na nepříjemné dotazy typu … kdy a jak bylo potrestáno Německo a Francie za nedodržení rozpočtových pravidel vyhlášených pro EU. Kdo a jak byl potrestán, že po zrušení vnitřních hranic neohlídal vnější hranice EU, čehož důsledkem je sice chvályhodný fakt, že na území Evropy je konsolidovaná armáda – ovšem s malinkatou vadou na kráse, že není naše ani nám nakloněna … Asi by došlo i na přetřes, proč je na tapetě Maďarsko, které tuším jako jediné bláhově vzalo hlídání hranic poctivě … a tak by šlo pokračovat dál ze soudku duálního metru.

Takže, Herr Juncker – můj návrh zní : brňkněte Bohušovi, dokud má ještě nějaký vliv a řekněte mu, že má povolení udělat ve své zemi referendum, jak bychom se měli sami potrestat.

 

Otázky referenda by mohly být :

1. Prohřešek nepřijímat imigranty považujeme sami Češi jako menší s trestem zastavení dotací.

2. Prohřešek nepřijímat imigranty považujeme sami Češi jako větší než malý s trestem okamžitého vyloučení z EU.

 

Jak jistě uznáte Herr Juncker, ani po flašce whisky nemůžete říct, že se jedná o referendum na nepovolené téma. Můj návrh má spoustu výhod – referendum se nebude muset opakovat, neboť výsledek je v obou případech potrestání odbojných Čechů o čemž dle vlastních slov již delší dobu sníte.

Navíc, Češi budou potrestáni i sekundárně – nebudou mít na koho nadávat. Si to vemte – v obou případech už nebudou články o tom, jak je možné, že cyklostezky za peníze EU se cenově vyrovnají stejnému úseku dálnice. Na druhou stranu je fakt, že přijdeme o rozhledny v nížinách, což určitě turisty nakrkne hodně. Taky ekonomům vezmete téma na nadávání – už nebudou muset dělat osvětu, že čerpání dotaci ubírá veřejné peníze na nesmysly, protože se na akcích financovaných z EU musí státní kasa spolupodílet. A to nehovořím o tom, že když přijde verdikt vrátit dotace, tak erár nesmyslná akce stojí více jak 100%, protože - nejenže bylo spolufinancování, ale je třeba vrátit zbytek s pokutou.

Tak jak, Herr Juncker …. jdete do toho?

 

P.S. Jako vždy je povolena diskuze a protože všichni známe argumenty pro i proti, navrhuji, aby byly pouze tři příspěvky (např. vivat EU – zastavit dotace – potrestat osudem horším než smrt) a jen kladnými hlasy u vybraného dát najevo svůj postoj…. ale jako vše, i tady je to jen a jen na nás. Já napsal, Vy vytvoříte diskuzi.

Autor: David Dvořák | čtvrtek 15.6.2017 12:12 | karma článku: 47,47 | přečteno: 10531x
  • Další články autora

David Dvořák

Něco si přej ... padá rubl

3.3.2022 v 13:13 | Karma: 26,91

David Dvořák

Hey Joe ... pojď si popovídat

25.3.2021 v 15:15 | Karma: 34,98

David Dvořák

Koronavirus - fakta a logika

28.2.2021 v 11:26 | Karma: 32,04
  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik