Matěji, Matěji, …. proč Tě důchodci nechtějí??

28. 07. 2017 8:08:08
Předseda strany Zelených vyrazil do předvolebního boje s opravdu neotřelým návrhem. V kostce – člověka celoživotně přispívajícího do důchodového systému na důchod ... obereme.

Guru Zelených asi jede v dobrém matroši. Netuším v jakém, ale rauš z toho je očividně kvalitní, když výsledkem je volební trhák ... de-facto nabídka vyvlastnění nemovitosti pro lidi, kteří celý život přispívali na důchodový systém v dobré víře, že si tím zajistí slušný příjem v důchodovém věku.

S návrhem přišel člověk, který je zatím nedotčen životní realitou skutečně pracujícího člověka. Drzost tohoto vejlupka je do nebe volající, zvlášť při vědomí, že on sám je u korýtka naplněného penězi daňových poplatníků a spoluobčanů.

Matěj by si klidně mohl dát další lajnu a vyjevit těm naivkům, bláhově počítající s důchodem, jak by se mohl tento nápad realizovat. Tak určitě existují senioři, kteří budou chtít potrestat svoje děcka zlobivé tím, že jim nic neodkáží a svůj majetek si hezky sami prošustrují ještě za svého života. Tady poznámka - tento fanatický zelený socialista je v podstatě do budoucna uvažující člověk, neboť de-facto vydědění mladí budou dobrou skupinou, za jejichž dědická práva se bude třeba v budoucnu rvát. Ovšem na druhou stranu, pak bude jistě i skupina seniorů, kteří na nabídku, která se neodmítá, přistoupit chtít nebudou. Pro tuto neuvědomělou skupinu zpátečníků, stojící mladým v cestě za štěstím, by asi připadala nějaká nenásilná forma vystěhování s následnou koncentrací v organizovaném a ohraničeném kempu. Otázkou pak je, zda bude oprášeno i něco ze zkušeností jiných socialistů – národních, v blahé paměti z Německa ... Matěj určitě německy umí, takže přeložit výraz „Sonder-Behandlung“, pro něj nebude jistě problém. Zapeklitá situace může nastat také s těmi, kteří jaksi neodhadnou svoji spotřebu a peníze utržené za svůj majetek utratí rychleji než by měli. Co s nimi? Ti budou těm mladým asi překážet nejvíce, neboť se o ně bude třeba poté fakt postarat. Budou bez bydlení a prostředků. Řešení na tuto situaci svého času nabízela firma IG Farben se svým produktem Cyklon-B. Tady je ovšem otázka, zda by dnes vyhovoval EU normám ... a hlavně, jestli je ekologicky odbouratelný.

Z technické stránky věci je pak zajisté k vyřešení forma odkupu a taková drobnost ... peníze. Je otázkou, zda by nebylo nejvhodnější vyvlastnění ... nebo snad odkup přes neziskovou organizaci v gesci Zelených? Věřím, že by o členství v této komisi byla rvačka. Polem neoraným je také stanovení kupní ceny – Matěj neříká, zda by se inspiroval stanovením ceny OKD bytů nebo díky pečlivě vybraným (na doporučení členů strany zelených) soudních znalců ... nebo by snad přicházela do úvahy tržní cena? Ta tržní cena by možná byla moc komplikovaná metoda, protože je v každém koutu naší republiky jiná, což ovšem zase neladí se socialistickým principem jednotné ceny za jednotkovou nemovitost. Že by někdo vydělal, někdo prodělal? Ale jděte, když se pro blaho lidu kácí les ... tak přece lítají třísky.

Samostatnou kapitolou by pak mohlo být financování projektu. Protože je Matěj ale správnej socialista, tak jistě počítá s tím, že vykupujícím by byl stát a peníze ... na peníze bychom se složili všichni formou zvýšených daní...

Závěrem – pokud prostřednictvím voleb umožníme spravovat naše zájmy takovými exoty ... tak se pak nedivme.

Blíží se volby a dle mého je třeba nasměrovat chod věcí veřejných zpět k normálu. Politik, který chce získat můj hlas ve volbách si může přečíst co za něj požaduji.

https://www.facebook.com/smlouvasvolicem

Autor: David Dvořák | pátek 28.7.2017 8:08 | karma článku: 40.73 | přečteno: 2003x

Další články blogera

David Dvořák

... a jako další opatření chystáme zastropování cen lokomotiv.

Věta použitá v nadpise mě napadla spontánně jako první, když jsem se dozvěděl, jak chce premiér Fiala zkrotit vysoké ceny pohonných hmot.

12.3.2022 v 13:13 | Karma článku: 38.38 | Přečteno: 1187 | Diskuse

David Dvořák

Něco si přej ... padá rubl

Dotaz na rádio Jerevan: Je pravda, že ruská měna rubl je ve volném pádu a životní úroveň Rusů padne na samé dno?

3.3.2022 v 13:13 | Karma článku: 26.91 | Přečteno: 745 | Diskuse

David Dvořák

Co je neekologické, to se zdaní …

Na webu seznamzpravy.cz vyšel článek s názvem: “Co je neekologické, to se zdaní. Jak chce Česko ozelenit ekonomiku“. Jako příslušník starší generace bych si dovolil nabídnout překlad do lidštiny...

19.9.2021 v 16:16 | Karma článku: 37.74 | Přečteno: 1209 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Olga Medová

Útřivé

Nevstoupíš dvakrát do stejné... lavice. Lavice Dejvice, rýmovačka...Budova Fakulty architektury od Aleny Šrámkové. Plně obsazené řady. Přednášející za katedrou. Prezentace s fotografiemi.

18.3.2024 v 23:55 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 26 | Diskuse

Pavel Nitka

Jaký to je milý dědeček aneb Stářím moudrost nezískáš...

Vždyť určitě celý život pracoval, staral se o své blízké, jedl jen kvalitní potraviny a nikdy na veřejnosti nemluvil sprostě. Dokonce i mouchám vyrobil ve své dílně krmítko...

18.3.2024 v 19:20 | Karma článku: 8.14 | Přečteno: 203 | Diskuse

Ján Chomík

U kaderníka

Márne sa snažím spomenúť si, kedy som bol prvýkrát u kaderníka. Je to však pravdepodobne jedna z tých spomienok, ktorú moja pamäť už definitívne pochovala.

18.3.2024 v 18:37 | Karma článku: 4.71 | Přečteno: 78 | Diskuse

Josef Ulman

Ja ně prarassijskij...!

Včera jsem na jednom fóru dostal tip na video nechvalně proslulého Petra Hájka, ve kterém dělá rozhovor s Jindřichem Rajchlem.

18.3.2024 v 10:10 | Karma článku: 20.88 | Přečteno: 515 | Diskuse

Michal Merhaut

František Dvořák – archeologií proti nacistům

Do dveří kolínského muzea vešlo několik mužů, jeden po druhém, s potřebným časovým rozestupem. Hlavní bylo, ničím na sebe nepoutat pozornost okolí. Byl letní podvečer roku 1941.

18.3.2024 v 8:12 | Karma článku: 16.08 | Přečteno: 224 | Diskuse
Počet článků 250 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1693

Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě nedávno dala definovat...