Lithium – komunisté hájí národní zájmy … to jsme to dopracovali.

6. 10. 2017 16:46:46
Vše nasvědčuje tomu, že ČSSD připravuje tunel, na jehož konci budou zásoby lithia vytěženy, u nás za minimální mzdové náklady zpracovány, ale zisk opustí naši republiku – právě oním tunelem.

Za bolševika se vykládal vtip, kdy se prezidenti z Východu a Západu nechali zmrazit, aby v budoucnosti mohli zjistit, který společenský systém je lepší. No a český prezident po rozmražení v budoucnu zjišťuje, že Česko existuje a je zde blahobyt, všeho dost a lidé šťastní. Uznale pokyvuje hlavou a jde k trafice si koupit noviny, aby si potvrdil to co vidí – že onen blahobyt je dílem KSČ. Přeje si Rudé Právo, ovšem trafikantka mu odvětí, že pro těch pár komunistů, co žijí v rezervaci to nemá smysl tisknout... Tohle byl vtip za bolševika, takový malý sen. Že komunisté po více jak 25 letech po svém pádu jsou ještě na politické scéně už není vtip, ale krutá realita. Ovšem tato absurdita je přebita faktem, že díky KSČM se možná zabrání mega-tunelu demokratické ČSSD, když ostatní strany jen přihlížejí ...

Nemá smysl psát, že v Česku byly objeveny jedny z největších zásob lithia a že bez této strategické suroviny nevyrobíte ani jeden moderní akumulátor – ať již velký nebo malý. Co se moc neventiluje je, že ve vytěžené hornině by měly být i jiné vzácné a strategické suroviny. Jeden by řekl, že Češi mají štěstí, že Česko může být zajímavě bohatá země, protože na svém území objevili doslova důl na zlatá vejce. Ve skutečnosti mají Češi smůlu, protože mají ministra průmyslu Jiřího Havlíčka, který usoudil, že zlatá vejce v podzemí jsou sice fajn, ale nemáme na to, abychom je vykutali na povrch. A tak již podepsal smlouvu, na základě které budoucí těžař již dnes vykřikuje, že je vlastníkem veškerých zásob Lithia v lokalitě Cínovec, vč. dalších vytěžených surovin. Tunel je pojištěn ustanovením o ochraně investic. Takže – buďto zarýžují na lithiu a ostatních surovinách nebo vyrýžují náhradu škody za ušlý zisk, kdy miliardy z případu Diag Human budou vedle toho drobné.

Takhle se to dělá vážení – jedním podpisem pár dnů před koncem vládnutí se podepíše papír, který v praktické rovině vyvádí biliónový byznys z Česka. Troufnu si tvrdit, že pokud by podobnou smlouvu na strategickou surovinu někdo podepsal v době válečného ohrožení, stanul by před válečným soudem a byl zastřelen. Ale že máme, čo sa dá robiť, hen ten mier, tak se kolem toho bude plkat a vysvětlovat, že to není až tak, špatné... Max. se přijde na to, že podepsaná smlouva je nevypověditelná.

Pikantní na celé věci je i to, kdo hájí naše národní zájmy. Přišel s tím na světlo Boží Marxovo komunista Skála s tím, že má dojednanou podporu Okamurovy SPD, aby to dostali na jednání mimořádné schůze PS. Následně se nechal slyšet i Babiš, že je to loupež za bílého dne a svolání mimořádné schůze tedy podpoří i hnutí ANO. ČSSD jako autor tunelu hájí svoji pozici, že vše je Ou-Khej. TOP09 se ústy Kalouska nechala slyšet, že situaci sleduje, ale pro to situaci řešit až vášně opadnou. Jeden by si to přeložil, že z nějakého důvodu chtějí situaci řešit, až řešit nepůjde. Každopádně, jak z webu České Televize vyplývá, TOP09, ODS a KDU-ČSL v podstatě nemají problém, že těžit bude cizí soukromá firma. A tady je ten zakopaný pes – pokud to bude těžit firma, kde ČR nebude mít svůj vlastnický podíl, je to ta nejhorší varianta, která existuje, která umožní legálně vyvést zisk mimo ČR. O něco lepší by pak bylo, kdyby ČR měla v těžební firmě podíl min. 51% nebo lépe i více. Tohle je jádro pudla, nic jiného. Surovina bude toho, kdo ji vytěží, ne toho, kdo je vlastníkem území. Vše ostatní, jako že se to tady zpracuje atd., je polévečka a kecy pro hlupáky.

Pokud po tomhle ještě někdo uvažuje, že to hodí ČSSD, tak ... tak nemám slov. Pro ostatní pak mám vzkaz – budete-li volit „tradiční“ strany, dopadne to tradičně ... tedy vše se zamete pod koberec, nic se nevyšetří, ničemu se nezabrání, Česká republika bude oholena jak valašská ovce a do korupční síně slávy přibude další strýček Vik nebo Lajos Bács a Radjiv M. Sinha, když bude nějaký politik spojený s touto kauzou vysvětlovat, jak zázračně přišel k majetku.

Autor: David Dvořák | pátek 6.10.2017 16:46 | karma článku: 45.00 | přečteno: 5432x

Další články blogera

David Dvořák

... a jako další opatření chystáme zastropování cen lokomotiv.

Věta použitá v nadpise mě napadla spontánně jako první, když jsem se dozvěděl, jak chce premiér Fiala zkrotit vysoké ceny pohonných hmot.

12.3.2022 v 13:13 | Karma článku: 38.38 | Přečteno: 1187 | Diskuse

David Dvořák

Něco si přej ... padá rubl

Dotaz na rádio Jerevan: Je pravda, že ruská měna rubl je ve volném pádu a životní úroveň Rusů padne na samé dno?

3.3.2022 v 13:13 | Karma článku: 26.91 | Přečteno: 745 | Diskuse

David Dvořák

Co je neekologické, to se zdaní …

Na webu seznamzpravy.cz vyšel článek s názvem: “Co je neekologické, to se zdaní. Jak chce Česko ozelenit ekonomiku“. Jako příslušník starší generace bych si dovolil nabídnout překlad do lidštiny...

19.9.2021 v 16:16 | Karma článku: 37.74 | Přečteno: 1209 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 19 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 12.49 | Přečteno: 234 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 17.06 | Přečteno: 401 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 5.06 | Přečteno: 104 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 30.89 | Přečteno: 579 | Diskuse
Počet článků 250 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1693

Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...