Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Raději piTomia než provařené farizeje z tradičních stran.

Problémem tradičních stran je jejich minulost, resp. chování lídrů a hlavně činy. Skutky nelze okecat a já doufám, že tentokrát ani přebít novými, lepšími nesplnitelnými sliby.

Přestože si myslím, že tyto volby budou o imigraci a postoji k EU, tedy k naší svobodě v budoucnu, rád bych napsal svou úvahu, proč je pro mnohé voliče Okamura a jeho SPD lepší volba.

Mainstream nám dokolečka dokola vtlouká do hlavy, že relevantní jsou jen „tradiční“ strany a ne nějací „extrémisté s xenofobními příp. fašistickými“ názory. Protěžovány jsou stále dokola ČSSD, ODS, TOP09, KDU-ČSL, příp. Zelení. Ostatní jako by snad ani neexistovali, jen ANO se svou mediální sílou do mainstreamu ještě protlačí. Když už je to neudržitelné, tak začnou zviditelňovat Piráty. Osobně si myslím, že Piráti byli „vzati na milost“ díky svému pro-migračnímu a pro-evropskému postoji. Zbytek s jinými názory jsou samozřejmě stále ee, stále to jsou ti škaredí ...

Problém všech „tradičních stran“ se dá charakterizovat nezapomenutelnou větou „Ty sliby nebyly zasazeny do reálného ekonomického rámce ...“ Takže strana, která se na vedení podílela drahnou dobu neví ??? … ale samozřejmě, že věděla, jen potřebovala naslibovat … potřebovala obelhat voliče, aby získala jejich hlasy. Že tedy byli zvoleni díky vědomému lhaní, vědomému podvodu ?? Nevadí, tento fakt následně odbyli větou – byli jsme demokraticky zvoleni, tak teď už mlčte. Máme hen tú demokraciu … Že konají protiklad toho co slibovali ?? Volič má smůlu. Za své skutky jsou nepostižitelní. Ovšem volič toho už má plné zuby … a do toho vletí Okamura, který jak buldok prosazuje prvky přímé demokracie. Ve svém důsledku odvolatelnost a postižitelnost lhářů, vč. možnosti zrušit přijatý zákon, přijatý proti vůli občanů. Byla by to pro „tradiční“ politiky sranda, kdyby … kdyby tohle celkem dobře nefungovalo ve Švýcarské konfederaci. Označit Švýcary za blbce nejde, proto to je strašák, kterého je třeba za každou cenu zastavit. A co Alláh nechce – ještě tady máme imigraci. Všichni vidí jak se imigranti chovají, jaké mají názory … a „tradiční politici“ svázáni korektností omlouvají a hájí neobhajitelné. Jenom xenofobní populisté říkají, jak se věci mají … zkrátka, pro „tradiční strany“ znovu pech, někdo poukazuje na pravdu. A aby toho nebylo málo, tak aktuálně „praskl“ tunel na „tradiční“ ČSSD … a ostatní „tradiční“ strany zaujaly korektní přístup spočívající v kecání a okecávání. Jenže volič toho zřejmě fakt má už dost. Čeho je moc, toho je příliš.

Pro Okamurovy voliče může být charakteristika „tradičních“ stran asi následující :

ODS – symbolem je stále Klaus. Faktem pak, že stála u rychlého přechodu z totality do kapitalismu, ale její šéf zapomněl sdělit, že se u toho na chvíli zhasne a koho chytí, toho na konci omilostní. Když už to vypadalo, že budou od koryt odsunuti, přišel její zakladatel s „Opoziční smlouvou“. V podstatě se jednalo o vykolíkování území, kde každá smluvní strana mohla bez postihu rabovat hlava nehlava. Dopad na morálku strašný. Taková dokreslující malicherná pitomost na okraj – mladý Benda je vydáván za „právního experta“. Proti tomu nic, sice nikdy nepracoval, ale v parlamentu se zaměřuje na právo, v prostředí se pohybuje spoustu let. Jenže na něho prasklo, že diplomovou práci v podstatě splnil tím, že použil bakalářskou práci a jen zvětšil písmo, aby splnil rozsah normostran. Obhajoval to tak, že „nechtěně a nedopatřením“ zavadil o příslušnou klávesu … a samo se to zvětšilo. Jenomže asi toho hodně ví i mimo právo, protože ho strana podržela a nevyhodila za jednoznačný podvod ... Volba ODS dále znamená přiblížit se Evropě - tedy státům, kde je několik let výjimečný stav, kde se střílí, najíždí do lidí a vybuchují sebevrazi za radostného volání Alláh Akbar. Euro spíše později, přeloženo – zdražení a příspěvky na Řecko a další bankrotáře nepřijdou na pořad dne hned, ale později.

ČSSD – křišťálově provařená strana, kde vděk je pilířem strany. Svému lídru, který ji dostal na výsluní se odvděčila tak, že jej v přímém přenosu podrazila při prezidentské volbě, právníka zastupujícího její zájmy na své náklady rovnou zničila. Byla druhou stranou „opoziční smlouvy“, právní stát si představuje tak, že není zapotřebí platit dle smlouvy a když dojde na pravomocný rozsudek soudu, tak si s ním veřejně vytře zadek … tedy do doby, než si nějakým zázrakem zařídí pozastavení výkonu exekuce Nejvyšším soudem. Protože je to strana, kde nerozhoduje osobnost, ale jen to kdo na koho co ví, tak se do čela nedostane lídr s vizí, ale bezvýrazný slaboch, který je ovšem asi nejlepší v zákulisních pletichách. O jeho schopnostech svědčí výkrut, kterak se vylhat z předvolebních slibů – nebyly prej zasazeny do reálného ekonomického rámce. Protože prošel tunel OKD, nezaváhali a aktuálně se pokoušejí o tunel s lithiem. Tady není problém s oním „Memorandem“ , ale s tím, co v něm je a co naopak chybí. Pokud tam je odkaz na smlouvy na ochranu investic, pak tam chybí zmínka, že těžící společnost bude s majetkovou účasti státu - min 51%. Pokud by to tam bylo, tak problém by asi nebyl, takhle jde ale o „Glejt, který sice neopravňuje k těžbě lithia, ale je bianko šekem na ‚výpalné‘ z těžby.“ Podle ČSSD bychom Euro měli přijmout hned, nejlépe před tím, než vlezeme Bruselu do řiti.

KDU-ČSL – strana, která se tradičně přizpůsobí všemu, pokud se dostane ke korytu. Pouze jednou to její lídr přehnal – když předstoupil před zkoprnělý národ a chtěl vládnout s komunisty. Program nemusíte číst, protože se pružně změní podle podmínek, za kterých jí bude nabídnuto vládní angažmá.

TOP09 – soukromý projekt asi neoficiálně nejbohatšího muže v ČR, který vznikl poté, kdy jej mateřská strana za velmi pružnou změnu názorů ohledně spolupráce s komunisty vypudila. Zakladatel je skutečný Richelieu české politiky. Naprostá jednička v oboru pletich a technologie moci. Samozřejmě proevropská se vším všudy.

Zelení – lídrem je rozmazlený fracek, který je nedotčen reálnými starostmi pracujícího lidu, protože nikdy nepracoval. Je to skutečný lídr všech squatterů a feťáků, kterým musí jako rajská hudba znít jeho nápad na obsazení a využívání „opuštěných“ nemovitostí, byť mají majitele. Obdobných nápadů má více. Samozřejmě proevropští a vítači. Při svém věku se asi těší na dobu, kdy žena bude muset chodit dva kroky za ním ….

ANO – zřejmý vítěz voleb. Tohle nechápu. Těmto voličům nevadí, že majitel strany více ze státní kasy bere, než do ní odvádí a současně ostatní kontroluje, zda neodvádí málo. Nevadí jim, že přísahá na zdraví svých dětí a pak vyjde najevo, že lhal. Nevadí jim, že jeho byznys není založen na podnikatelském umu, ale na dotacích a prolobovávání zákonů nařizujících povinně používat jeho výrobky. Ne nadarmo OLAF vyčkává s výsledkem svého šetření– vsadím se, že pokud vyhraje a sestaví vládu bude stát před rozhodnutím : jít na ruku Bruselu nebo být obviněn OLAFem z dotačního podvodu a samozřejmě zastavením dotací pro jeho firmy. Co myslíte, že zvolí ?? … prospěch naší země??

Piráti –tohle je taky zajímavé. Těch stran, které nejsou až tak „tradiční“ je více. Např. Svobodní mají svého zástupce v Evropském parlamentu. Přesto je mainstream obchází. Možná proto, že jsou proti-evropští, proti-migranští. Zato Piráti, to je jiná – úspěch zatím nic moc, v EP nula, ale jsou pro-evropští, pro-imigranští …. tedy naši, si říká asi mainstrem.

Volit „tradiční strany“ lze. Máte-li představu, že vše bylo OK, líbí se Vám „stará garda“ bezskrupulózně slibující cokoliv, auta najíždějící do lidí, střelba do davu, pravidla Koránu, kdy žena je de-facto majetkem muže a má chodit 2 kroky za ním … tak je volte.

Pro ostatní je tady Okamura s SPD, Mach se Svobodnými nebo např. Matějka se svým hnutím a další. Okamura se jeví ale jako nejsilnější … to je důvod volby pro příznivce programu SPD a všechny protestní hlasy …pane profesore Fialo, dodávám jako pravicový volič.

Autor: David Dvořák | středa 11.10.2017 8:08 | karma článku: 37,80 | přečteno: 1329x
  • Další články autora

David Dvořák

... a jako další opatření chystáme zastropování cen lokomotiv.

Věta použitá v nadpise mě napadla spontánně jako první, když jsem se dozvěděl, jak chce premiér Fiala zkrotit vysoké ceny pohonných hmot.

12.3.2022 v 13:13 | Karma: 38,42 | Přečteno: 1187x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Něco si přej ... padá rubl

Dotaz na rádio Jerevan: Je pravda, že ruská měna rubl je ve volném pádu a životní úroveň Rusů padne na samé dno?

3.3.2022 v 13:13 | Karma: 26,91 | Přečteno: 758x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Co je neekologické, to se zdaní …

Na webu seznamzpravy.cz vyšel článek s názvem: “Co je neekologické, to se zdaní. Jak chce Česko ozelenit ekonomiku“. Jako příslušník starší generace bych si dovolil nabídnout překlad do lidštiny...

19.9.2021 v 16:16 | Karma: 37,78 | Přečteno: 1222x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Hey Joe ... pojď si popovídat

O nediplomatickém výpadu údajně nejmocnějšího muže planety, kterému nesmí foukat vítr při nastupování do letadla, na adresu Putina bylo napsáno už dost. Ovšem článků jdoucí na podstatu věci je jak šafránu.

25.3.2021 v 15:15 | Karma: 34,98 | Přečteno: 914x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Nevím v čem "jede", ale matroš to musí být kvalitní ...

Tohle se fakt už nedá. Ta manipulace lidmi, ta nadudost, že nemáme paměť a sežereme všechny bláboly. Tohle skončí špatně - rozhodně ne heslem "Nejsme jako oni"

24.3.2021 v 15:15 | Karma: 40,22 | Přečteno: 1779x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik