Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Smrtelná péče EU … téma pro agitační úderky z UP v Olomouci

Řecko ve faktech : r. 2010 – 1. „záchranný“ balíček, dluh činí 146,2% HDP. Rok 2012 – 2. „záchranný“ balíček, dluh stoupl na 159,6% HDP. Rok 2015 – 3. „záchranný“ balíček, aktuální dluh na konci r. 2016 je ... je 179% HDP ...urááá

Za nevzdělanou a hloupou lůzu převážně z vesnic, za nás xenofoby, burany a odmítače přijetí Eura, zkrátka za nás za všechny tvořící to tupé stádo voličů Zemana si dovolím přivítat snahu rektora UP v Olomouci vyslat na hloupý venkov agitační úderky, sestavené z posluchačů vzpomínaného ústavu, s cílem odhalit nám kvalitní informace o EU a ukázat, kterak ten senilní padouch jen zneužil naší naivity, nevzdělanosti a strachu ke svému zvolení.

Protože prezident Zeman ve své kampani nesportovně protisluníčkovsky trval na odmítání přijetí Eura (dokud bude členem eurozóny Řecko), tak předpokládám, že vyslaní studenti budou mít toto téma taky jako jedno z hlavních. A popravdě řečeno nemůžu se dočkat na argumentaci podporovatelů „toho správného proudu myšlení“, které reprezentoval protikandidát prof. Drahoš s myšlenkou platit eurem za nějakých 4-5 let.

Už se těším až nám se selským rozumem budou vysvětlovat, v kterém momentě ten buran využil a zneužil naši hloupost a strach, když trval na svém … že Euro jedině až nebude v eurozóně Řecko.

Takže podívejme se na Řecko nezaujatýma očima. Pravda je, že přijato do Eurozóny bylo jen díky podvodům v účetnictví neboli lhaní při dokládání svých hospodářských výsledků. Ale nejedno sluníčko by přece mohlo říct – ale šak co…? Dyť v tom spolku podvádí všichni, jen vzpomeňte na porušování stanovených pravidel Francií a Německem … takže nějaké malé bezvýznamné Řecko …. Ja, ja, sluníčka maj recht, můžeme klidně přidat porušenou zásadu o nesanování dluhů jiných členů … zkrátka porušuje se vše, co stojí v cestě za zářnými Euro zítřky. Dyť to známe – když se kácí les, tak třísky holt lítaj. S tím nic nenaděláme. Na druhou stranu má Řecko celkem dost ostrovů a ostrůvků, takže náklady na místní správu budou asi větší než u jaksi celistvých států. Pak taky musíme připomenout, že Řecko má enormní výdaje na zbrojení, kdy velevýznamnými dodavateli jsou německé a francouzské zbrojovky, tedy přátelé. A co si budeme povídat – ruská hrozba jen a jen zesiluje, takže na tyto výdaje taky sluníčko láskyplně a hřejivě svítilo a svítí, že jo? Navíc turecký kámoš z obranné aliance NATO útočí jen na Sýrii ... tedy zatím na Sýrii... No a v neposlední řadě taky bylo třeba uplácet voliče sociálními dárečky, aby mohli být zvoleni ti správní politici a ne nějací extrémisté a xenofobové … to dá rozum, no ni? Sečteno a podtrženo – doba „to se nám to žije, když nám německé a francouzské banky půjčujou“ pro politiky skončila v r. 2010. Tehdy někteří zavětřili, že přichází doba velkých výzev … my co ještě umíme nekorektní staročeštinu jsme říkali, že Řecko bude asi v řiti, že průser je za dveřmi. A co fčil … Brusele raď. A taky že jo, Brusel se dal do práce … jen podle dosavadních výsledků nevím, zda ti Řeci jsou až takoví padouši, že s nimi takhle zametaj … vlastně pardon, že jim tak pomáhají a zachraňují.

Záchrana Řecka Bruselem začala v r. 2010, kdy se sestavil první „záchranný“ balíček. Tehdá mamá Merkel rezolutně prohlásila, že o žádném bankrotu členské země EU nemůže být řeči a při vzpomínce na fakt, že po válce Řecko prominulo část válečných reparací Německu si uvědomila, že obdobnou chybu nesmí udělat … a striktně odmítla odepsání byť jen části dluhů. Ekonomika – neekonomika, politické cíle byly jasně stanovené, ekonomické zákony se musí podřídit. Taky se sluší připomenout, že řecký dluh v té době byl 146,2% - vztaženo k HDP a většina lukrativních statků a částí Řecka patřila jaksi ještě Řekům.

Situace Řecka se bedlivě sledovala a když v r. 2012 stouplo zadlužení ze 146,2% na 159,6% HDP bylo všem jasné, že soudruzi v Bruseli udělali někde chybu a přichází čas na druhý záchranný balíček. Všichni byli překvapeni, protože očekávané hodnoty poctivě predikované v excelovských tabulkách a grafech měly být v tuto dobu jiné. No, co se dalo dělat … nebudem brečet nad rozlitým mlékem a …. a sestavil se druhý „záchranný“ balíček. Až zpětnou analýzou se došlo k zjištění, že na vině je menší nedorozumění, jen taková mrzutost, v komunikaci mezi zadavateli a tvůrci balíčku. Vždyť to sami známe – vzpomínáte jak svého času Paroubek na dotaz co s těmi technaři na louce odpověděl „nechte je být“, ovšem nějaké nemehlo asi s titulem z Plzně do mailu pro velícího důstojníka napsalo „nechte je bít“ … a malér byl na světě. Zkrátka - zjistilo se, že drobným nedopatřením se záchranný balíček sestavil jako záchrana německých a francouzských bank … a ne Řecka. No co už ale naděláme, záchrana zafungovala, byť se zachraňoval za peníze daňových poplatníků někdo jiný. Takže to nebyl vlastně neúspěch.

V r. 2015 stouplo zadlužení Řecka na 177,4% HDP a všem v Bruseli bylo jasné, že řecký problémek je opravdová „výzva“. Při pohledu na reálná čísla a barevné excelovské grafy se nechali slyšet, že to bude chtít už jen trošičku poštelovat. V hospodě sice říkali, že to už je definitivně v řiti, ale to víte … nevzdělanci a burani jedni. Poslední údaje jsou za r. 2016 – dloužek vystoupal na hezkých 179% HDP a nutno poctivě přiznat, že Řekům už vše v Řecku nepatří. Nejen nějaký ten přístav změnil majitele, aktuálně mají Italové zájem o železničního dopravce. Zkrátka – Řecko nasává peníze daňových poplatníků EU jak houba po dešti, jeho dluh roste, peníze jako ve správné pračce končí u těch, kteří celou šlamastyku zavinili svým financováním (což jsou nepochybně půjčující banky, které by měly nést následky svých chybných rozhodnutí) a jako bonus přichází Řecko o své statky, které určitě čistě náhodou končí v německých a jiných rukou ... no, neberte to, tolik výhod.

A ptáte se jak dlouho ta "záchrana" ze strany EU bude trvat – zlý jazykové tvrdí, že do doby, dokud bude v Řecku něco ke koupi za levný peníz.

Tak … a od agitační úderky očekávám …. co vlastně? Pravdivý pohled na EU? Na to, jak společná měna pro rozdílné ekonomiky tu slabší spolehlivě zničí a dostane do područí silnějších? Jak se porušuje každé pravidlo, které překáží? Vždyť každý vidí, že Řecko je v dupě a na cestě za ním je např. Itálie a Španělsko, které zavírá legálně zvolené představitele lidu za to, že pokojnou cestou realizují svůj volební program. Kdepak, od těch studentů můžeme očekávat hezké barevné síťové grafy plné sociálních jistot a zářné budoucnosti. Čekat můžeme všechno, jen ne objektivní pravdu a debatu nad fakty.

Autor: David Dvořák | pátek 2.2.2018 16:46 | karma článku: 38,67 | přečteno: 1139x
  • Další články autora

David Dvořák

... a jako další opatření chystáme zastropování cen lokomotiv.

Věta použitá v nadpise mě napadla spontánně jako první, když jsem se dozvěděl, jak chce premiér Fiala zkrotit vysoké ceny pohonných hmot.

12.3.2022 v 13:13 | Karma: 38,42 | Přečteno: 1187x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Něco si přej ... padá rubl

Dotaz na rádio Jerevan: Je pravda, že ruská měna rubl je ve volném pádu a životní úroveň Rusů padne na samé dno?

3.3.2022 v 13:13 | Karma: 26,91 | Přečteno: 758x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Co je neekologické, to se zdaní …

Na webu seznamzpravy.cz vyšel článek s názvem: “Co je neekologické, to se zdaní. Jak chce Česko ozelenit ekonomiku“. Jako příslušník starší generace bych si dovolil nabídnout překlad do lidštiny...

19.9.2021 v 16:16 | Karma: 37,78 | Přečteno: 1222x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Hey Joe ... pojď si popovídat

O nediplomatickém výpadu údajně nejmocnějšího muže planety, kterému nesmí foukat vítr při nastupování do letadla, na adresu Putina bylo napsáno už dost. Ovšem článků jdoucí na podstatu věci je jak šafránu.

25.3.2021 v 15:15 | Karma: 34,98 | Přečteno: 914x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Nevím v čem "jede", ale matroš to musí být kvalitní ...

Tohle se fakt už nedá. Ta manipulace lidmi, ta nadudost, že nemáme paměť a sežereme všechny bláboly. Tohle skončí špatně - rozhodně ne heslem "Nejsme jako oni"

24.3.2021 v 15:15 | Karma: 40,22 | Přečteno: 1779x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum, oznámila TOP 09

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  8:38

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy. „Předsednictvo TOP 09 děkuje ministryni pro...

Symbol pařížského kabaretu Moulin Rouge v troskách. Lopatky mlýna se zřítily

25. dubna 2024  8:12,  aktualizováno  8:38

V noci na čtvrtek se v Paříži zřítily lopatky větrného mlýnu, který je symbolem kabaretu Moulin...

KOMENTÁŘ: Český důchodce, pro vládu nepřítel číslo jedna

25. dubna 2024  7:47

Vláda dokola opakuje, že nebude na důchody pro příští generace a zbankrotujeme. Nic takového...

Arizonští poslanci zrušili 160 let starý zákon, který zakazoval potraty

25. dubna 2024  6:54

Zákonodárci ve Sněmovně reprezentantů v americkém státě Arizona ve čtvrtek schválili zrušení zákona...

  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik