Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Mainstreamový výplach mozků – level 50 ... a nevyhovující pravdy.

Tohle už fakt nejde. Dnes snad i žák z třídy s rozšířenou Valachovic inkluzí musí souhlasit s tvrzením, že pravda a objektivita začíná tam, kde končí signál ČT.

Syrští sirotci zvaní „syrotci“ jsou všude. Už se bojím i otvírat špajz nebo ledničku ... aby na mě nevypadli. Ale snad to už končí. Co ovšem asi nekončí je přístup mainstreamu, konkrétně ČT (kterou si platíme), k objektivnímu zpravodajství prostřednictvím selektivní pravdy, což xenofobové, neonacisté, rusomilové a vůbec celá Putinova úderka posměšně a nekorektně nazývá vymýváním mozků. A oprávněně!

Si to vemte – v případě „syrotků“ ani náznak pátrání, kdo že to s myšlenkou vlastně přišel jako první a zda české EU sluníčko Šojdrová není náhodou v roli užitečného idiota. To až nějakej Chrastina upozornil, že si myslí, že prvenství by asi mělo být připsáno mutti Merkel, která se dávno před tím naším sluníčkem vyjádřila v tom smyslu, že Česku by se nic moc nestalo, kdyby přijalo nějakých směšných 50 dětiček. Pro ČT to byla skutečnost tzv. nevyhovující a proti ji obešla. Pak taky cudně obešla i vyjádření velvyslanectví Syrské republiky v Praze, kde je psáno, že Sýrie neumožňuje zahraniční adopci svých dětí. Tady by už Bodý a Dojl vzali kvéry pod pazuchu a šli si popovídat se Šojdrovou, zda náhodou neplánuje únos dětí nebo s nimi neráčí začít obchodovat, což je mezinárodními smlouvami zapovězeno. Ovšem cestou za ní, je měla zastihnout zpráva, že ti „syrotci“ jsou nějací divní – že asi mají rodiče a jsou jen bez doprovodu, že nemají dudlík v puse, ale jako 15.-17. letí si už hrají s ajfounem ... ČT nic, tohle byly taky tzv. nevyhovující pravdy, proto žádná diskuze nebo investigativní přístup. Objektivita šla – jako vždy - do kopru. Nikde informace, že do Sýrie se Syřané vracejí a problém mají jen ti, kteří byli jaksi kulantně řečeno „horliví“ přívrženci IS, kteří podřezávali, znásilňovali nebo jinak napravovali své spoluobčany zešlé z Alláhovic cesty. Nikde ani náznak zmínky, že „vojáky“ IS byli i děti – nikoliv batolata, ale od věku klidně 12 let a dál, to znamená potenciálně i Šojdrovic „syrotci“. Nikde diskuze, zda náhodou tady není problém, proč se někteří nemohou vrátit. A to už vůbec nepřipomínám fakt, že se měla probrat aspoň jedna ekonomická rovina – zda např. 1000 čerstvě natištěných dolarů neposkytne větší službu „syrotkům“ v Sýrii než-li v dražším Česku. Nikde ani náznak diskuze o tom, zda bychom přijetím každého „syrotka“ násilím nekonvertovali na křesťana, protože (určitě z pochybných historických důvodů) jsme zemi křesťanů, tedy zde máme povětšinou křesťanské rodiny a ne muslimské. A to už vůbec nemluvím o tom, že chybí informace, kdo se snažil Sýrii rozvrtat a tím vyráběl a vyrábí uprchlíky a „syrotky“. Asi by došlo na informaci, že tyran Asad vyhrál ve třech volbách, že u našich kámošů Saúdů volby pro jistotu vůbec nejsou a videa o veřejném stínání nebo bičování není možno dodat ze Sýrie, ale právě od našich kámošů Saúdů, kteří aktuálně ve velkém bombardují US letadly a US bombami Jemen, kde tak vyrábějí sirotky ve velkém. Taky by mohlo dojít na dotaz, kdeže je ten satirický šot německé televize, ve kterém jakože zpovídají šéfa místní rezidentury CIA a po argumentu novinářů, že nějaké chemické bombardování bylo mimo dosah syrských nosičů, tedy mimo dolet syrských raket .... odpovídá, že Německo je malá bezbranná země ... Nic, jen výplach mozků v bolševickém stylu – kde není s námi je proti nám ... a v případě „syrotků“ nelida, necita, gauner.

Důkazů, že s objektivním zpravodajstvím má ČT vážný problém je více. Zaregistrovali jste např., že v Řecku zatkli novináře za to, že vyšťourali a hlavně zveřejnili pár věcí o faktu, že peníze EU určené na zlepšení podmínek uprchlíků držených v táborech, zmizely ... přesněji byly hezky česky odkloněny? Mimochodem - no a pak že Češi nic nepřináší EU! Po obohacení mezinárodního slovníku o výraz tunneling se zřejmě osvědčuje i výraz „odklonit“ .. samozřejmě prašule. Takže asi nečetli, od ČT neslyšeli. Proč? Protože to je další tzv. nevyhovující pravda. Kde jsou EU poslanci, resp. proč ČT netepe naše europoslance, že nenavrhují projednat vážné porušování svobody slova v Řecku? A proč nepožadují začít proti němu řízení obdobně jako proti Polsku nebo Maďarsku?

Těch nevyhovujících pravd je více. Co takhle političtí vězni ve Španělsku? Zaregistrovali jste nějaké nové zprávy z ČT na toto téma? Propustili už nebo ještě nepropustili regulérně zvolené zástupce katalánského lidu držené v base za to, že vyzbrojili (v souladu se svým programem, právě pro který byli zvoleni) svůj lid hlasovacími lístky a zákeřně jimi, pro předchozím oznámení, zaútočili na volební místnosti, které museli proti takto vyzbrojeným ženám a důchodcům bránit španělští těžkooděnci laskavými obušky? Nic, ticho po pěšině. Nevyhovující pravda. Jednou jsme schopni hrdinně bombardovat, podruhé hrdinně mlčet.

A co takhle výplach mozků ohledně řízení EU proti Polsku a Maďarsku? Proč ČT neposkytne v protipolské hysterii objektivní reportáž, kde by se divák dozvěděl, jaké úpravy soudnictví to vlastně navrhují a hlavně! jak tyto oblasti mají upraveny jiné státy EU? Není to snad proto, že by vyšlo najevo, že jen použili kombinaci v jiných zemích EU zakotvených principů a postupů? To by byl průšvih, kdyby to vyšlo najevo! Místo toho tvrzení „Věřte nám, jedině nám, my to myslíme dobře, když Vám neříkáme celou pravdu“. Hnus velebnosti. V té diskuzi by asi došlo i na fakt, že předchozí sluníčková probruselská vláda fixlovala, když protiprávně jmenovala ideologicky spřízněné soudce na místa těch, kterým končil mandát až po nástupu nové vlády – což bylo proti polské Ústavě. Tím přece nemůže ČT zatěžovat diváka při budování lepších a světlejších multikulti zítřků.

Nebo aktuálně Maďarsko. Proč nemám z ČT informaci, že zprávu o porušování všeho možného podala EU hujerka, které stačilo na zjištění stavu celých asi 72 hodin, po které pobývala v Maďarsku na návštěvě. A opět – proč se neprobírá z čeho KONKRÉTNĚ se Maďarsko viní. Není to náhodou proto, že by mohlo vyjít najevo, že jsou na tom jiné státy obdobně vč. Česka? On se o to pokusil v diskuzi na ČT Jakl, když se optal Pospíšila, zda je gay. Byl včas zaražen a proto nedošlo na pointu – že Maďarsku je vyčítána absence konkrétní úpravy, která ovšem chybí i u nás. Tedy Pospíšil by měl asi posoudit, zda nenavrhnout zahájení řízení s ČR ze stejného důvodu.

Na ČT se jako čert kříži vyhýbají vyvracením (ovšem důkazy) zcela jistě fejků, které tvrdí, že pravým důvodem je společný postoj V4 k imigraci, což by znamenalo, že dojde řada i na nás. Proč není na toto téma aspoň jeden diskuzní pořad se zástupci protichůdných názorů? Není to náhodou proto, že by nebyly argumenty proti tvrzení, že Maďarsko bráníce svoji část Schengenské hranice jen plní to, k čemu se smluvně zavázalo (tedy bránit svoji část vnější hranice EU) a ten kdo smlouvy v těchto bodech porušuje je hlavně Německo s Francií a ostatními v závěsu ? To by byl průšvih, kdyby tam někdo ukázal příslušnou pasáž smlouvy a tím doložil správný postup Orbána, že sluníčka? Opět – věřte nám, vlastním myšlením se nezatěžujte, pro blaho lepších zítřků se zákony porušovat mohou. To už tady ale bylo soudruzi!

Samostatnou kapitolou jsou diskuze na ČT, kdy si objektivitu představují zvaním jen ideologicky spřízněných hostů (čest světlým výjimkám). Proč jsou neustále prezentovány názory Kalouskovic party? Dříve to zdůvodňovali, že vybírají podle volebních výsledků. Ovšem dnes jsou tito na chvostu a propadají se k nevolitelnosti. Přesto jsou preferovanými hosty. Takže opět lež, manipulace, podvod, objektivita v čudu. Argument, že Kalouskovi dávají 10 minut ve večerních zprávách a „Pitomiovi“ dvakrát tolik v ranní dětské školce, tedy vlastně protěžují SPD neberu ....

Nelze vynechat komedii kolem Novičoku. Jak tvrdí generál Šándor – tady se pravdu asi nikdy nedovíme, ale dle jeho úsudku jsou hlavní tři varianty : 1- Skřípal se něčím znelíbil britské tajné službě, 2-Rusku, protože v poslední době udělal něco, co už bylo přes čáru vůči RF, ale za nejpravděpodobnější má osobní pomstu někoho, komu svým zběhnutím zničil život. Takový člověk byl nepochybně mnoho let zavřený, na Skřípala by tak mohlo dojít až po jeho propuštění, tedy po mnoha letech ... Tohle ale není to, na co chci poukázat. Jde mi o něco jiného. V Po slyším z ČT, že Skřípal byl otráven Novičokem a že Novičok je ukrutná ruská chemická bojová látka působící v řádech sekund a není proti ní antidotum a nikdo jiný ji nemá. V Út. mi ČT servíruje, že otráven byl v restauraci a Novičok se vlastně vyráběl sice v Sovětské svazu, ale ne na území RF. Ve Stř., že otráven byl na lavičce před obchoďákem a továrnu, kde se vyráběl likvidovali kámoši Američané, kteří nějakým záhadným způsobem se při likvidaci výroby Novičoku ani nedotkli, prostě ho asi ignorovali a nechali na místě, aby se zlikvidoval sám. Ve Čtv. tvrdí, že ho trávili v autě a Novičok se vyráběl přeci v SSSR což je přeci Rusko a v jiných zemích ho jen „syntetizovali“, v Pá slyším, že otráven byl Novičokem naneseným na klice domovních dveří, So + Ne je od brainwashingu oddych. V Po je konečná zpráva, že jisto jistě to bylo pomocí lahvičky parfému, který byl určen jeho dceři a že „syntetizace“ neznamená výrobu, ale jen výrobu úplně malinkatou, tu nejmenší, tedy vlastně nevýrobu (z pohledu armádních velkoodběratelů). Mezitím nebezpečnost kontaminaci Novičokem dokládají fotkou, kde parta v atombordelu (pro mladší, vojnou nedotčené - protichemický oblek) zajišťuje důkazy a 2m od nich si policista klidně svačí. Problematiku Novičoku v lahvičce od parfému investigativci z ČT nerozebírají, neboť by vyvstaly otázky, kdo dámský parfém vlastně používá (zda dcera nebo otec) a proč přežila jeho dcera, když parfém byl asi určen jí a nepochybně by musela dostat „přímý zásah“ pokud by byl Novičok maskován za parfém. No nic, na detaily asi chybí notičky. Ovšem komedie pokračuje – prý měli štěstí, protože Novičok je prchlavá látka, dlouho nevydrží a obzvláště v tamním sychravém počasí. Skřípalovic jsou holt klikaři, mají štěstí. Ovšem neuběhne dlouhá doba a je nám servírováno, že poté, co pár měsíců zapomněli vyvážet kousek od místa činu popelnice, se lahvička dostala do pazoury nějakým bezdomovcům a jedna osoba zemřela. Nepřeháníte to soudruzi? Tak jak? Vyváží se v Anglii popelnice nebo ne? Je ten superjed prchlavej nebo naopak trvalej, že vydrží v tom sychravém anglickém počasí i pár měsíců – jak v popelnici, tak v hotelovém pokoji? Podáváte protichůdné zprávy, aby se v tom Babišovic kuře vyznalo. Moje zkušenost z dob bolševika říká, že tady něco nesedí. Hrnete to do hlavy moc intenzívně a děláte přešlapy. Aktuálně jde zpráva, že zemřela dcera milionáře, poté co na palubě letadla zbaštila artyčoky. Tak, tady to bude jasný – Putinovy došel Novičok, tak nově používá artyčok. A prosím povšimněte si – NoviČOK ~ artyČOK, stejná koncovka, asociuje stejný původ slova (Rusko), tedy viník je znám a přes to nejede vlak. Jistojistě Rusko!

Dalo by se psát do nekonečna. Důsledkem je, že už nikomu nepřijde divné, že nám mainstream nerušeně servíruje zprávy typu, jak Izrael letecky zaútočil na území jiného státu, že USA jsou v mnoha zemích – zamlčí se, že jako okupanti ~ agresoři. Tohle už je norma, to jsou naši kámoši, ti mohou, tady zákony a pravidla neplatí. Ale běda, na toho základnami NATO obklíčeného agresora Putina ... to je gauner a zloduch!

Pakárna, milá ČT, běž někam .... Za dveřmi máme výročí Mnichovské zrady s důsledky okupace Němci, kdy jejich cílem bylo vyhlazení Slovanů. Okupaci v 68 se ČT věnovala velmi intenzívně, bylo nám vysvětleno, že tehdejší SSSR je vlastně dnešní Rusko. A já se ptám - je tady někdo, kdo očekává podobně intenzívní zpravodajství na téma Mnichovské zrady a následné okupaci Němci? Je tady někdo, kdo si myslí, že mainstream použije stejný metr a dá rovnítko mezi nacistické Německo a dnešní Němce? Je tady někdo, kdo si myslí, že intenzita zpravodajství bude úměrná obětem těch okupací?

ČT nelže, jen selektivním vybíráním pravdy vytváří lživý obraz u diváka. Tečka.

Autor: David Dvořák | čtvrtek 27.9.2018 14:14 | karma článku: 39,84 | přečteno: 1484x
  • Další články autora

David Dvořák

... a jako další opatření chystáme zastropování cen lokomotiv.

Věta použitá v nadpise mě napadla spontánně jako první, když jsem se dozvěděl, jak chce premiér Fiala zkrotit vysoké ceny pohonných hmot.

12.3.2022 v 13:13 | Karma: 38,42 | Přečteno: 1187x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Něco si přej ... padá rubl

Dotaz na rádio Jerevan: Je pravda, že ruská měna rubl je ve volném pádu a životní úroveň Rusů padne na samé dno?

3.3.2022 v 13:13 | Karma: 26,91 | Přečteno: 758x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Co je neekologické, to se zdaní …

Na webu seznamzpravy.cz vyšel článek s názvem: “Co je neekologické, to se zdaní. Jak chce Česko ozelenit ekonomiku“. Jako příslušník starší generace bych si dovolil nabídnout překlad do lidštiny...

19.9.2021 v 16:16 | Karma: 37,78 | Přečteno: 1222x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Hey Joe ... pojď si popovídat

O nediplomatickém výpadu údajně nejmocnějšího muže planety, kterému nesmí foukat vítr při nastupování do letadla, na adresu Putina bylo napsáno už dost. Ovšem článků jdoucí na podstatu věci je jak šafránu.

25.3.2021 v 15:15 | Karma: 34,98 | Přečteno: 914x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Nevím v čem "jede", ale matroš to musí být kvalitní ...

Tohle se fakt už nedá. Ta manipulace lidmi, ta nadudost, že nemáme paměť a sežereme všechny bláboly. Tohle skončí špatně - rozhodně ne heslem "Nejsme jako oni"

24.3.2021 v 15:15 | Karma: 40,22 | Přečteno: 1779x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik