Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pár postřehů z posledních dní ..

Jsme ve známé fázi „ s EU a multi-kulti na věčné časy“, proto se některé věci prostě nedají nekomentovat. Takže – pár prvních myšlenek na události posledních dnů.

Je po volbách – poté, co se ČSSD v kumunálních volbách, ústy svého guru Hamáčka, „odrazila ode dna“, vyvstala po senátních otázka kterým směrem .... Z Hamáčkovic korektní mluvy lze snad použít jedno slovo – a to „dno“. Normální občas totiž viděl v komunálních volbách fiasko a výprask ČSSD a po senátních může s klidem konstatovat, že se ČSSD propadla na samé dno. Ale třeba povolají do boje o voliče Dientsbierovic partu, aby prosazováním těch správných EU hodnot navrátila ČSSD na výsluní, kam v hlavách těch hrobařů zákonitě patří. A pokud lidé jejich ušlechtilé myšlenky nepřijmou, nezbude než iniciovat zákon, zakotvující volební pozici ČSSD maximálně do druhého místa ve výsledcích. Paka, dál to nemá smysl komentovat.

K těm volbám ještě jeden postřeh – tuším, že na štvavé, proruské one-man show TV Barrandov padla zajímavá, ale opravdu zajímavá otázka : jaké téma by mělo být pro levici v dnešní době jako stěžejní. Z odpovědí bych vybral pouze jednu – vysávání dividend z ČR. To spolu nese téma nízkých mezd, dohánění úrovně Západu (ve smyslu hmotných požitků), škodlivosti dotací a další aktuální a palčivá témata. Můj tip na to, kdo téma uchopí je – Skála za komouše nebo SPD ústy Fialy nebo poslanec Zdechovský. ODS bude max. salónně přizvukovat, protože v té správné společnosti se proti globalismu nevystupuje a ČSSD s TOP09 už možná nebudou. Na to, že to téma bude za chvíli dominovat bych si i vsadil.

Pak tady máme reakci Mons. Halíka na kázání Mons. Piťhy. Pražský arcibiskup Dominik Duka přilil do ohně tím, že se zastal Piťhy, protože souzní s prezentovaným názorem a evidentně si myslí, že Mons. Piťha jen normální mluvou nahlas řekl to, co si myslí asi většina populace v ČR. Tedy, že multi-kulti směr pomalu ale jistě kráčí po cestě rozbití tradiční rodiny a tradičních křesťanských hodnot. Nahlas vyslovená úvaha rozlítila Mons. Halíka do té míry, že vyhrožuje něco v tomto smyslu – to už je fakt vrchol tohle je přes čáru, tohle SNAD už pod koberec nezametou !!! No nevím, pravda se pod koberec zametá snad jen v totalitních režimech – aspoň tak mě to učili... Ovšem jako věřící ateista, který navštívil místa působení Ježíše, mám někde vzadu v paměti, že Bůh stvořil Adama a Evu ... ne Halíka a Halíka, nebo Němcovou a Němcovou, ale prej fakt muže a ženu. Asi to tak snad i bylo správně, protože kdyby utvořil Halíka a Halíka, tak by to sice bylo v souladu s multi-kulti ideologií, ale jaksi bychom tady nebyli. Navíc církev po staletí velmi tvrdě prosazovala soužití only v rodině, což byl podle ní ten echt model. Tak nevím, někdo tady bude za hňupa, ale nechce se mi věřit, že Bůh ...

A nesmíme zapomenout na aktuální zprávu mainstreamem celkem slušně upozaďovanou. To takhle si jeden novinář vejde do budovy konzulátu své země v Turecku a .... a čáry, máry fuk ... a už není. Pikantní je, že budovy tohoto typu a významu budou mít několik kamer (uvažuji jen o vlastních, ne o kamerách kontrarozvědky) na každém rohu se schopností rozlišit a spočítat mravence na cestě do budovy – a samozřejmě i z budovy. Takže po nařčení, že v budově našich kámošů Saudů dotyčného trošičku rozřezali či jinak nechali sublimovat by jeden OKAMŽITE očekával snímek z nějaké kamery, kterak ten padouch-hrdina (podle úhlu pohledu) budovu opouští. Ale vono nic, v podstatě chybí jen tvrzení že všechny kamery na budově jsou jaksi bohužel jen jednosměrné ... tedy zachycují pohyb jen jedním směrem. Náš mainstream asi poslušně čeká na reakci svého pána ze zámoří. Ale snad se něco spustí, protože Doník se nechal slyšet, že se bude na Sauddy velmi, ale velmi zlobit, pokud opravdu dotyčného poslali k Alláhovi na konzultaci jeho názorů. Třeba je ztrestá vytvořením speciálního sankčního seznamu, který bude obsahovat zákaz dovozu písku a exportu tepla do té demokratické saúdské diktatury. Doufám, že tady není nikdo, kdo by si myslel, že se něco stane – Saúdi používají dolar, nakupují US zbraně, takže v klidu mohou bičovat a stínat přímo na ulici, nejenom v budově svého konzulátu. Celkem by mě zajímalo, co by se stalo, kdyby takový novinář vešel (a už nevyšel) do budovy ruského konzulátu v Turecku. Myslím, že bychom s jásotem odpočítávali vteřiny do jaderného útoku na moskevské centrum toho klubka zákeřných a jedovatých zmijí a spustila by se kampaň, jak naše hrdinné obranné jednotky na hranicích Ruska nasazují útočné bodáky. Po Napoleonovi a Wermachtu by byl Pentagon třetí v řadě, který by si myslel, „že teď už to přeci musí klapnout“.

A máme tady propad na burzách – každý mladý absolvent inkluzivní výuky přeci ví, že chleba získáme upečením těch echt akcií a brambory se sázejí správným ukotvením short nebo long pozice na burze. Zkrátka katastrofa, málem přestala tráva růst, obilí klíčit a vepři přibírat. Ovšem kdyby měli klasické ani ne moc vysoké vzdělání, tak by možná mohli dojít k závěru, že USA jsou ve stavu impéria, které svoje zlaťáky přeměnilo na měďáky – a tuhle konverzi v dějinách země ještě žádné impérium nepřežilo se zdravou kůží. Věc se má tak, že USD do 70. let byly zlaťáky, tj. dolar byl směnitelný za zlato. A protože zlata není na planetě neomezené množství, měli všichni jistotu, že dolarů nebude přibývat a vždy to budou v podstatě poukázky na zlato. Tohle zajišťoval tzv. Brettonwoodský systém. Pak ovšem prezident Nixon usoudil, že tohle není zrovna to nejlepší pro USA a směnitelnost dolaru za zlato „dočasně“ pozastavil. A začalo to, co známe z dějin – přidávání mědi do zlaťáků (dnes tištění nových USD, což je honosně nazýváno kvantitativní uvolňování), aby těch mincí (dolarů) bylo více. Tohle fungovalo vždy bohužel jen do doby, než někdo přišel s tím, že té mědi už je tam fakt moc a tyto bývalé zlaťáky, dnes měďáky, už nechce. Vždy následovala výhrůžka silou a porobením, pokud měďáky přestanou přijímat ... Kaddáfí nebo Husein by jistě mohli vyprávět.

K výše uvedenému se vztahuje další postřeh – USA přišly s nabídkou několika miliard dolarů jako kompenzaci pro Evropu, pokud ta se vzdá myšlenky nakupovat levnější plyn z Ruska. Sami nabízejí sice dražší, zato po delší cestě a komplikovaněji dodávaný plyn emerycký. Přeloženo do normální řeči – USA nabízejí, že vezmou pár rolí kvalitnějšího papíru, nasekaj z něj obdelníčky a potisknou z obou stran speciálními obrázky, kde nebude chybět nějaká ta číslice. A právě součet těch číslic hodí nějakou tu miliardu. No neberte to. Tato nabídka může uspět jen, pokud představitelé EU jsou už úplní tupci nebo zbabělci. Ono je totiž zcela jisté, že na řadu přijde výrok madam Clintonové, která jednou bezelstně novinářům tvrdila, že s letadlovou lodí na obzoru se vždy lépe vyjednává a podmínky jsou pak pro USA výborné. No a vzhledem k tomu, že tato taktika neplatí pro to zlé Rusko a ani pro Čínu, pak nejspíše bude uplatněna na Evropu. Tedy pokud ta nevyměkne dříve a nepřistoupí na tento úžasný kšeft už pod pohrůžkou pouhých ekonomických sankcí. Dolar je zkrátka v dupě a není otázkou jestli, ale kdy z něj bude regionální měna. A všem zastáncům dolarů na věčné čas bych rád připomenul, že ani láska k Sovětskému svazu netrvala věčně (ač měla) a pak jen připomenout osud nepotopitelné lodi jménem SAZKA, a.s. Ta byla podle všech známých ekonomických pouček nezbankrotovatelná firma – ale stejně se to jednomu hejlovi podařilo.

Kuriozita na závěr – všemožné hackerské útoky těch proklatých Rusů. Někde jsem zahlédl informaci, že by snad měl být v EU navržen zákon tak nějak dopředu odsuzovat Rusko, aby se neprolelkoval zbytečný čas v zavádění nových a nových sankcí i v EU. Tady bych měl dotaz – neví někdo... odposlouchávají USA ještě mutti Merkel a jiné nebo s tím už přestali? Ono totiž o ukončení jejich kyber špionáže mám jisté pochyby, když prej dodali identifikátory SIM karet v případě vraždy novináře Kuciaka a jeho snoubenky. Ono totiž prej čirou, ale fakt jen čirou náhodou nad místem činu prolétávala jejich družice a protože nad spřáteleným územím nemusela špehovat nepřátelské Rusy, tak jen tak cvičně sbírala všecko co v éteru mělo společného s elektromagnetickým vlněním, ale při existenci evropské GDPR to jen opomněli smazat, či jinak zničit a na data zapomenout. Vrchol farizejství a komedie pro blbce. Nijak jinak to nelze komentovat.

O nezávazné dohodě ohledně uprchlíků, o tom bezvýznamném nic, kterou je ale potřeba pro jistotu podepsat a snad i ratifikovat národními parlamenty asi příště. Současný kocourkov k tomu jistě dodá další témata.

Autor: David Dvořák | neděle 14.10.2018 12:12 | karma článku: 32,66 | přečteno: 820x
  • Další články autora

David Dvořák

... a jako další opatření chystáme zastropování cen lokomotiv.

Věta použitá v nadpise mě napadla spontánně jako první, když jsem se dozvěděl, jak chce premiér Fiala zkrotit vysoké ceny pohonných hmot.

12.3.2022 v 13:13 | Karma: 38,42 | Přečteno: 1187x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Něco si přej ... padá rubl

Dotaz na rádio Jerevan: Je pravda, že ruská měna rubl je ve volném pádu a životní úroveň Rusů padne na samé dno?

3.3.2022 v 13:13 | Karma: 26,91 | Přečteno: 758x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Co je neekologické, to se zdaní …

Na webu seznamzpravy.cz vyšel článek s názvem: “Co je neekologické, to se zdaní. Jak chce Česko ozelenit ekonomiku“. Jako příslušník starší generace bych si dovolil nabídnout překlad do lidštiny...

19.9.2021 v 16:16 | Karma: 37,78 | Přečteno: 1222x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Hey Joe ... pojď si popovídat

O nediplomatickém výpadu údajně nejmocnějšího muže planety, kterému nesmí foukat vítr při nastupování do letadla, na adresu Putina bylo napsáno už dost. Ovšem článků jdoucí na podstatu věci je jak šafránu.

25.3.2021 v 15:15 | Karma: 34,98 | Přečteno: 914x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Nevím v čem "jede", ale matroš to musí být kvalitní ...

Tohle se fakt už nedá. Ta manipulace lidmi, ta nadudost, že nemáme paměť a sežereme všechny bláboly. Tohle skončí špatně - rozhodně ne heslem "Nejsme jako oni"

24.3.2021 v 15:15 | Karma: 40,22 | Přečteno: 1779x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik