Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Oni jsou tak blbí, ale tak blbí, že kdyby byla soutěž blbců tak skončí druzí...

Tohle mě napadlo, když jsem četl jeden z mnoha článků týkající se Kerčského incidentu. A Druhé co mě napadlo bylo, že mediální výplach mozků se dá srovnat snad jen s metodami bolševické propagandy – tam šla logika taky stranou.

Napřed se vrátím k nadpisu – všetečný čtenář by mohl položit otázku proč skončí až druzí, když jsou tak blbí ... Na to je jednoduchá odpověď – na první místo jsou fakt moc blbí. A teď o koho že to vlastně jde. No, čtu hodně, dá se říct, že vše od levice až po pravici. Ono znát názory lidí není na škodu. A v jedné diskuzi pod článkem byla poznámka jednoho čtenáře, která se týkala možné snahy ukrajinské mocenské kliky rozpoutat světovou válku s Ruskem. Ten čtenář v diskuzi napsal, že souhlasí s Pjakinem, který tvrdí, že z této strany toho moc nehrozí, protože oni jsou tak blbí, že nejsou schopni tu válku prostě rozpoutat. Asi má pravdu ...

Teď k výplachu mozků – jako malý kluk si pamatuji, že za všechno zlo v socialistickém ráji mohla Emerikou nasazená mandelinka bramborová, pak vrazi z Wollstrýtu ... no a dnes arcilotr Putin. Je to stále stejné, jen se vyměnily role – dnes nejsme se Sovětským svazem na věčné časy, ale s Bruselem příp. USA. Já k tomu vždy dodávám, že ano, ale pro jistotu ani o vteřinu déle.

Velmi slušný výkon v demagogii jsem zaznamenal u zpravodaje Karase, t.č. referujícího tuším přímo z Moskvy. Měl srdceryvný výstup na ČT v prima time, kdy velmi zdůrazňoval rychlost jakým jsou odsuzováni zajatí ukrajinští vojáci ruským soudem, že to šlo jak po másle v několika soudních síních, že rychlost je obdivuhodná a nápadně připomíná rychlost zinscenovaných procesů s politickými odpůrci ... zkrátka, diváku moc nepřemýšlej, věř co servírujeme a hlavně si zapamatuj, že Putin je lotr a Ruská federace říši zla. A redaktorka v českém studiu mu sekundovala co mohla. Jenže, ten chytrý a dobře placený novinář p. Karas jaksi opomenul sdělit takovou drobnost – že ta soudní jednání se týkala jen rozhodnutí o uvalení či neuvalení vazby (pravděpodobně z důvodu možného útěku) a že rychlost je tady zcela na místě neb soud musí o vazbě rozhodnout do 48 hodin. Tohle je tuším i u nás stejné. Ale to by pak nebyla reportáž o zlém Rusku – si to vemte, někoho zadrží a v zákonem stanovené lhůtě soud rozhodně. To je škandál :-). Když je to v Rusku, tak se to musí podat jinak, neřekneme celou pravdu, trošičku to podbarvíme návodnými otázkami a lotr je na světě.

Pak jsem taky nevěřícně koukal, jak redaktorka rekapitulovala historii týkající vztahů Ukrajiny a RF. A opět fakta uchopila tak nějak ideologicky a servírovala je divákům způsobem, že pamětník má sto chutí tam vlítnout a zařvat ať toho už nechá, že ideologické pravdy jsme si za bolševika užili dost a teď by měla být už snad jiná doba. Jenže není, jen se otočil kompas. Aktuálně je ideologickým nepřítelem č. 1 Rusko, protože nějakým nedopatřením má na svém území značné zásoby nerostného bohatství, o které se nechce podělit se Západními firmami a co víc, odmítá dolar a nenakupuje skvělé zbraně od USA. Kdyby Putin pokračoval v rozprodeji Ruska v Jelcinovic kurzu, k tomu nebrblal nad dolarem a nakupoval skvělé americké zboží, tak si může odpůrce klidně čtvrtit a rozpouštět v kyselině jako naši kámoši Saúdové. Dostalo by se mu možná slovní výtky, že takhle by to fakt, ale fakt dělat neměl a max. by měl na 14 dní zaraženo sledování seriálu s kačerem Donaldem. A bylo by to vyřízeno. Stínání a bičování na ulici by se kritika samozřejmě netýkala.

K té ideologicky podávané historii – máte smůlu, velmi dobře si pamatuji dobu rozpadu východního bloku a mám dobře v paměti, že atmosféra se nesla v duchu žádného přibližování NATO k Rusku výměnou za pokojnou změnu poměrů v Evropě vč. sjednocení Německa. Chyba Gorbačova byla v tom, že tohle není nikde písemně. Tuším dva roky zpět nějací novináři v Německu hledali pravdu a v archívech našli příslušné záznamy. Jenže tohle je z kategorie nežádoucích pravd, tak se za tím zavřela voda. Pamětník hledající důvody „agresivity“ Ruska si dá dohromady výroky v oné době a pak se koukne na mapu rozmístění základen NATO. A víc pro vysvětlení nepotřebuje. Rusko je obklíčeno jak zajíc v myslivecké oboře. Zkrátka – Rusko útočně a agresivně posiluje u svých hranic, NATO reaguje obranným mírumilovným posilování tamtéž, přičemž někdy odhadují reakce RF jaksi dopředu a tím pádem i posilují jaksi pro jistotu dopředu. Snad aby neztráceli čas... a ČT to podává ve smyslu, že nechápe co může RF vadit na tom obklíčení základnami NATO. Vždyť je to pár základen s pár vojáčky a mírumilovnou bojovou technikou. Nikde už neuslyšíte, že snaha umístit pár sovětských raket na Kubu měla za následek málem atomovou reakci USA. Tohle je taky nežádoucí pravda.

V případě Krymu se spin doktoři musí činit neustále. Já si opět velmi dobře pamatuji, jak se objevily zprávy, že nová vláda v Kyjevě asi neprodlouží pronájem námořní základny Rusku. No, v tomto bodě jim to vyšlo – už není co prodlužovat. Liška Putin všechny převezl a USA zůstala na krku rozvrácená Ukrajina. To musí být k vzteku. Základna fuč a na krku parta rozkládající svůj stát. A k tomu se to musí podávat jako úspěch. To je pech. Ještě, že může ty dolary tisknout a ne vydělávat prací. Můžeme si to opět shrnout – násilný a krvavý převrat v Kyjevě je OK, referendum pod hlavněmi v Kosovu je taky OK (kdo je proti, tomu shodíme pár mírumilovných bomb na hlavní město), referendum občanů vyzbrojenými pouze hlasovacími lístky v Katalánsku už není OK a referendum na Krymu, kde je více jak 80% etnických Rusů samozřejmě taky není OK. Kyjev a Kosovo podporujeme jak finančně tak vojensky, v případě Madridu nevidíme katalánské politické vězně, kterým navrhují 25 let a v případě Krymu v žádném případě nesmíme připomenout, že tamní občané měli možnost referenda přímo v Ústavě a že při převaze etnických Rusů bude výsledek kdykoliv asi dopředu snadno odhadnutelný. Zvlášť při pohledu na aktuální stav zbytku Ukrajiny. Tohle jsou další z nežádoucích pravd.

A incident v Kerčském průlivu? Slyšeli jste v mainstreamu, že truck kontroly lodí ze strany Rusů nastaly až po „zabavení“ ruské obchodní lodě Ukrajinci? Neslyšeli, ale přesto je to tak, Ukrajinci zabavili ruskou loď z důvodu, že zakotvila na Krymu, kapitána a posádku uvěznily a loď už neúspěšně nabízeli v dražbě. Tohle je totiž další z nežádoucích pravd.

Snaha o objektivní popis incidentu je zde.

A něco tématicky pro zasmání : Na Karlově mostě stojí u okraje opřený chlap a zvrací. Přijde k němu policista, poklepe po ramenou a říká ... naprosto s Vámi souhlasím...

Autor: David Dvořák | středa 28.11.2018 20:30 | karma článku: 42,44 | přečteno: 2422x
  • Další články autora

David Dvořák

... a jako další opatření chystáme zastropování cen lokomotiv.

Věta použitá v nadpise mě napadla spontánně jako první, když jsem se dozvěděl, jak chce premiér Fiala zkrotit vysoké ceny pohonných hmot.

12.3.2022 v 13:13 | Karma: 38,42 | Přečteno: 1187x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Něco si přej ... padá rubl

Dotaz na rádio Jerevan: Je pravda, že ruská měna rubl je ve volném pádu a životní úroveň Rusů padne na samé dno?

3.3.2022 v 13:13 | Karma: 26,91 | Přečteno: 758x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Co je neekologické, to se zdaní …

Na webu seznamzpravy.cz vyšel článek s názvem: “Co je neekologické, to se zdaní. Jak chce Česko ozelenit ekonomiku“. Jako příslušník starší generace bych si dovolil nabídnout překlad do lidštiny...

19.9.2021 v 16:16 | Karma: 37,78 | Přečteno: 1222x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Hey Joe ... pojď si popovídat

O nediplomatickém výpadu údajně nejmocnějšího muže planety, kterému nesmí foukat vítr při nastupování do letadla, na adresu Putina bylo napsáno už dost. Ovšem článků jdoucí na podstatu věci je jak šafránu.

25.3.2021 v 15:15 | Karma: 34,98 | Přečteno: 914x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Nevím v čem "jede", ale matroš to musí být kvalitní ...

Tohle se fakt už nedá. Ta manipulace lidmi, ta nadudost, že nemáme paměť a sežereme všechny bláboly. Tohle skončí špatně - rozhodně ne heslem "Nejsme jako oni"

24.3.2021 v 15:15 | Karma: 40,22 | Přečteno: 1779x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  17:55

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik