Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zlo ante portas.

Přituhuje, šrouby se utahují. Totalitní zlo máme na délku paže od nás. Naší jedinou a neocenitelnou výhodou je, že víme do čeho jdeme. Jako ateista se modlím ... Bože dej, abychom zkušenosti zužitkovali k naší záchraně.

Signálů, že věci jdou nesprávným směrem přibývá, přestože ČT09 referuje výhradně jen o zářných zítřcích před námi. Pro pamětníky budování rozvinuté socialistické společnosti bych měl odkaz na článek popisující aktuální situaci ve Francii. Je zde. Pokud se zájemce nechce zaplést s konspirativním, xenofobním zdrojem, zajisté v žoldu Putinovy úderky, může okem spočinout na zdroj s aktuálně žádoucím a preferovaným původem v USA - česká verze je pak zde. Pamětnicí si možná uvědomí, že pokud zamění téma mírumilovného islámu a vše okolo za myšlenku budování socialismu, pravicové extremisty za zaprodance a ztroskotance atd., tak zde máme déja vu ... ovšem bohužel na časy hluboké totality u nás, kdy sice byla deklarována svoboda projevu, ovšem už nikoliv po projevu. No nic, naše zkušenost říká, že ve Francii budou mít nejspíše velmi vzdělané kotelníky a umývače oken. Přece jenom dialog ...už jste přiložil pane profesore? s odpovědí ...ano pane docente, tlak v potrubí je dobrý nebo ...tu výlohu jste umyl perfektně pane doktore... může mít své kouzlo, obávám se ale, že Francii asi moc dopředu neposune.

Jeden si řekne, že Francie je celkem daleko ... a stejně jim to patří za Mnichovskou dohodu, resp. zradu ... šmejdům jedněm, by řekl druhý. Tak dobrá, koukneme do našeho sousedství, k našim bratom, kteří si proevropsky správně a neomylně zvolili do prezidentského úřadu sympatické sluníčko. Takže, tam je stíhán jeden xenofobní zakuklenec a nepřítel vznešené multi-kulti myšlenky ... ex-premiér R. Fico. A jakou hanebnou protievropskou činnost prováděl? No, abych pravdu řekl, som ztoho volaký zmetěný, protože světlé zítřky hatí následujícím výrokem: "Mazurek řekl to, co si myslí téměř celý národ, a když popravíte někoho za pravdu, uděláte z něj národního hrdinu". Mám jen obavy jestli těch 5 let ťurmy, co mu hrozí, není málo za takovou opovážlivost. Trestně stíhaných bude asi přibývat, protože už se odhalují další zakuklení nepřátele EU myšlenky, kteří po Ficovi výrok veřejně zopakovali, resp. se k němu veřejně přihlásili.

Ovšem u našich bratov nezahálejí a pilně na lepších zítřcích intenzivně pracují. Naposledy se o tom přesvědčil zaprodanec a ztroskotanec nějakej Rostas - aktuálně zatím nepravomocně odsouzený vydavatel konspirativního, xenofobního, určitě lži-média s názvem ZEM&VEK. Tady bych vypíchl, že tento, zajisté agent Kremlu, odhalil své pravé protiunijní myšlení citováním historických osobností Slovenska - např. L Štúra. Abych rozptýlil všechny pochybnosti o koho že to jde, ptám se své slovenské přítelkyně ...poslouchej, Ľudovít Štúr ... je to u Vás na Slovensku aktuálně kladná historická postava, či ni? Aniž by přerušila čtení odpovídá něco v tom smyslu, že to je blbá otázka, protože jsou po něm přece pojmenované ulice, náměstí atd., takže kladná postava, která se mj. zasloužila o slovenštinu. Nedám se a říkám ...tak hele, právě u Vás odsoudili člověka za citování jeho výroků ... takže Vás čeká asi revize historie, aby byla v souladu s pravdou... odpovědí mi bylo něco v tom smyslu, že melu nesmysly a jsem asi přetažený. Jenže nejsou to nesmysly. Samosoudce měl v tomto případě zajisté těžkou práci, protože před ním očividně stál všemi mastmi mazaný a určitě všemi kremelskými kurzy proškolený protievropský agent,který zneužil svobodu projevu k protistátní činnosti, proto ... sudca v odôvodňovaní rozsudku uviedol, že trest ukladá Rostasovi nie za citáty, ale za stotožnenie sa s nimi.

O tom, že proti nepřátelům EU myšlenky se musí u bratov bojovat na všech frontách pak svědčí např. i Smernica rektora „Oznamovanie protispoločenskej činnosti a ochrana oznamovateľov na STU Bratislava“.

K dokonalosti už jen chybí plakáty s vyobrazením zákeřné kremelské mandelinky bramborové ...

A co na našem českém písečku? Zatím nic moc. O tom, že nejspíše ti nejchudší zaplatí Babišovi všechny dotace, se hlasitě mlčí. Aktuálním hitem je, že konzervativní pravicová strana má za lídra hulváta, kterého když citujete, tak ve zkratce - propagujete nesnášenlivost a text je stažen z titulky blogů. Nic na věci nemění, že jen citujete a už vůbec jeho hulvátské výroky nepropagujete, ba naopak ironicky upozorňujete "konzervativní pravicovou stranu" jakou veš má v kožichu. Přitěžující okolností bylo zajisté i to, že si obdobně zařaditelné výroky lze přečíst i na idnes.cz.

Závěrem bych měl pro všechny následující - představte si politiku jako hromadu štěrku. Každý, ale opravdu každý na ní svou každodenní činností buď přidává malé ~ větší kamínky nebo je odebírá. A hromada tak mění tvar - někdy více doleva, někdy více doprava, jindy se tvaruje více na sever nebo na jih. Pokud to někdo na některé straně přežene, tak se ta hromada tím směrem začne nekontrolovaně sypat a může i někoho poškodit. A většinou nelze jednak určit umístění konkrétních kamínků v budoucí hromadě stejně tak jako, který kamínek byl ten rozhodující, který zavinil nekontrolovatelný sesuv. Máme něco, co nemají na tom Západě, ke kterému jsme chtěli patřit, ale který se dnes tomu Západu vůbec nepodobá. To něco je zkušenost. Jsme vycvičeni ve čtení mezi řádky, z vlastní zkušenosti známe většinu fíglů, jak se totalita projevuje a zavádí, proto by naší činností mělo být tu naši hromadu štěrku obsluhovat tak, aby měla tendenci se nežádoucím směrem sesunout co nejpozději. A proč? No, protože na tom skvělém západě iniciativně, s jásotem a příkladným budovatelským úsilím přikládají kamínky pouze na jednu stranu a dle přírodních zákonů je jistota, že se ta hromada dá nekontrolovaně do pohybu. Otázka opravdu nezní "zda", ale jen "kdy". A pokud se to tam sesype v době, kdy u nás půjde naši hromadu narovnat, vyhrajeme, přesněji přežijeme a zachováme si to, pro co naši předci bojovali a pokládali své životy.

Autor: David Dvořák | středa 18.12.2019 9:09 | karma článku: 34,86 | přečteno: 1041x
  • Další články autora

David Dvořák

... a jako další opatření chystáme zastropování cen lokomotiv.

Věta použitá v nadpise mě napadla spontánně jako první, když jsem se dozvěděl, jak chce premiér Fiala zkrotit vysoké ceny pohonných hmot.

12.3.2022 v 13:13 | Karma: 38,42 | Přečteno: 1187x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Něco si přej ... padá rubl

Dotaz na rádio Jerevan: Je pravda, že ruská měna rubl je ve volném pádu a životní úroveň Rusů padne na samé dno?

3.3.2022 v 13:13 | Karma: 26,91 | Přečteno: 758x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Co je neekologické, to se zdaní …

Na webu seznamzpravy.cz vyšel článek s názvem: “Co je neekologické, to se zdaní. Jak chce Česko ozelenit ekonomiku“. Jako příslušník starší generace bych si dovolil nabídnout překlad do lidštiny...

19.9.2021 v 16:16 | Karma: 37,78 | Přečteno: 1222x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Hey Joe ... pojď si popovídat

O nediplomatickém výpadu údajně nejmocnějšího muže planety, kterému nesmí foukat vítr při nastupování do letadla, na adresu Putina bylo napsáno už dost. Ovšem článků jdoucí na podstatu věci je jak šafránu.

25.3.2021 v 15:15 | Karma: 34,98 | Přečteno: 914x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Nevím v čem "jede", ale matroš to musí být kvalitní ...

Tohle se fakt už nedá. Ta manipulace lidmi, ta nadudost, že nemáme paměť a sežereme všechny bláboly. Tohle skončí špatně - rozhodně ne heslem "Nejsme jako oni"

24.3.2021 v 15:15 | Karma: 40,22 | Přečteno: 1779x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Odvrátili jsme dronový útok na Minsk z území Litvy, tvrdí Bělorusko

25. dubna 2024  13:11,  aktualizováno  13:15

Šéf běloruské tajné služby (KGB) Ivan Tertel ve čtvrtek uvedl, že se podařilo zmařit dronový útok...

Ministerstvo vyčlenilo vakcíny pro těhotné. Válek apeluje na přeočkování dětí

25. dubna 2024  11:30,  aktualizováno  13:10

V Česku stále rapidně přibývá případů černého kašle. „Registrujeme 956 nových případů,“ řekla...

„Není podstatné být vidět, ale mít výsledky.“ Politici reagují na konec ministryně

25. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  13:10

O demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové (TOP 09) byl premiér Petr Fiala...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  13:05

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik