Tak už "nehrajeme" ani kartu svobodného a volného obchodu ...

29. 12. 2019 11:11:11
Soudruzi, přátelé, Kameraden ... jak mám hrdě mávat v přední linii s vlajkou našich hodnot, prosazovat a bránit je, když elity svými reálnými činy přímo sabotují tuto důležitou ideologickou dřinu.

Máme svátky vánoční, proto uchopme problém tak nějak politicky z té pozitivnější stránky. Nejdříve bych tedy chtěl poděkovat ČT09, že nás neobtěžuje nepříjemnými fakty a neuvádí tak naší mysl do schizofrenního stavu, kdy bychom museli souhlasit, že bílé kolečko je ve skutečnosti zelený čtvereček. Tady se ukazuje, že zbytečně nesdělovat fakta, ale jen co si máme myslet, bude asi opravdu zdraví prospěšnější. Podobnost s metodikou Rudého Práva pak bude asi čistě náhodná.

Si vemte tu poslední ránu zasazenou našim hodnotám ze strany přítele největšího. Svobodný a volný obchod - vždyť to do doby nedávné byl snad základní a neodmyslitelný pilíř budovaného kapitalismu. Opravdu jsem rád, že nás mainstream moc nezatěžuje sdělením a hlavně rozborem sankcí USA na firmy, které se podílejí na stavbě plynovodu NORD STREAM II. Ono vysvětlovat by asi nebylo co. Věc se má totiž tak, že USA vydaly zákon, na základě kterého zabaví veškerá aktiva (majetek a peníze, na které dosáhne) firmám, které by snad chtěly neuposlechnout a protivit se jejich rozhodnutí zakázat práce na plynovodu Nord stream II. No, není to fajn? Samozřejmě nabízí kompenzaci - sice dražší, zato komplikovanější zajištění Evropy plynem svým. A pak neberte tuto verzi svobodného a volného obchodu. Obávám se jen, že situaci na ideologickém bojišti nenapraví ani láskyplné sdělení US velvyslance v Německu, že USA tak konají jen a jen pro dobro Evropy. Zkrátka, bude-li ještě někdo operovat s hodnotami jako svobodný a volný obchod, bude už jen a jen za šaška. Termíny svobodný a volný obchod se tak scvrkly na obchod výhodný jen pro USA. Ono už případ Huawei měl být asi budíček.

Tak si to shrneme - boj za lidská práva a export demokracie ... vždyť my jsme byli schopni bojovat do posledního domorodce, abychom je obhájily. Někteří škarohlídi (ba přímo třídní nepřátelé) tuto prospěšnou práci sabotovali poukazováním na fakt, že na jedné straně jsme pro zajištění lidských práv a demokracie schopni vybombardovat příslušného neuvědomělého odpůrce do středověku a na straně druhé tolerujeme středověká zvěrstva u našich ropných kámošů. Ale mainstream neohroženě stál za "naším" gaunerem a tím těm sabotujícím škarohlídům zatnul tipec. Celé se to nakonec definitivně zvrtlo, když ti naši chráněnci domlouvali nepohodlnému novináři motorovou pilou a po částech ho vykoupali v nějaké kyselině. Tohle už ututlat nešlo. Pikantní bylo i potrestání domnělého objednatele. Pokud si vzpomínám, tak mu fakt ošklivě vynadali a pro jeho osobní tryskáč, tuším na 14 dní, uzavřeli vzdušný prostor EU. Zkrátka výsměch. Těch pikantností okolo boje za lidská práva a demokracii je samozřejmě více, ale už tohle stačí, vůbec se nemusí poukazovat na fakt, že po exportu naší demokracie do cílové země se situace obyvatel krapet zhoršila. Zkrátka i tady bude za blbce každý, kdo se bojem za lidská práva, před naším dalším násilným aktem, začne ohánět.

Pak tady máme neméně důležitý pilíř těch správných hodnot - právo na sebeurčení. Kde jsou ty časy, kdy jsme humanitárně bombardovali hlavní město odpůrce práva vyhlásit na svém území docela malý nezávislý vlastní stát pro národostní menšinu. A to tam ani neproběhlo nějaké referendum nebo něco na ten způsob, které by potvrdilo zájem občanů o vyhlašovaný stát. Stačilo jen, že tam asi chtěly mít (a nakonec mají) USA základnu a šlo všechno jak po másle, bomba za bombou. Víru, jak je to vlastně s hodnotou sebeurčení, pak nahlodala situace na Krymu. Tam sice proběhlo (pokud se nepletu dvě) referendum, Krym se odtrhl, ale Kyjev jakožto odpůrce tohoto aktu jsme humanitárně nebombardovali, naopak jsme se jali trestat Rusko. Možná to bude i tím, že i v tomto případě šlo o vojenskou základnu na daném území, tentokrát však vojenskou základnu nesprávnou, nemírumilovnou, přímo agresivní. Situaci pak dorazili Katalánci, kteří naivně uvěřili, že fakt jde o vůli obyvatel. Zorganizovali referendum, demokraticky si odhlasovali odtržení od Španělska ... a ... a vůdcové dostali celkem v součtu tuším 120 let natvrdo. To i ten rebel Navalnyj u toho zlého Putina dostal ukrutných celých 30 dnů ... Takže i v případě této, zbraní prosazované, "hodnoty" bude za hlupáka každý, kdo by chtěl vysvětlovat, jak se to vlastně s tou "hodnotou" má ve skutečnosti.

Závěrem bych ještě jednou chtěl poděkovat ČT09, že nás chrání před nepříjemnými fakty. Jsme tak ušetřeni výkladu, že francouzské obušky jsou přívětivější, než svého času ty moskevské. Svého času proto, protože Francouzi demonstrují i přes svátky bez přerušení a pravděpodobně překonají z minulosti zaznamenaný rekord v délce demonstrací. Taky se nemusíme trápit, s jakou úspěšností probíhají neustálé nepokoje v Katalánsku. Podle zpráv ČT09 by jeden řekl, že už je tam klid, ale pravý opak je objektivní pravda. Stejně jako fakt, že v EU jsou tak političtí vězni.

Ale možná, že se mainstream před koncem roku pochlapí a alespoň bude stručně informovat, o tom, jak se nelegální přítomnost USA v Sýrii smrskla jen na krádež ropy, případně na základě čeho je člen našeho obranného spolku se svými železnými maringotkami u svého souseda nebo jak mistrně to s naší vydatnou pomocí dovedli na Ukrajině k bankrotu. Tady situaci ve stručnosti a výstižně popsal jeden diskutující pod českým překladem článku ..

danny28. prosince 2019 15:43

Příjmovou část ukrajinského rozpočtu tvořily následující položky: výprodej státního majetku: prodán za babku a i z té babky bylo zaplaceno několik drobných. Vše rozkradeno a nic už nezbylo. Další položkou byly půjčky od kde koho, zejména od MMF. Ty byly vužity na válku s vlastním obyvatelstvem na Donbasu a na plynovou válku s Ruskem. Neboť plyn nekupují od Ruska, ale "od Evropy". Pro přitroublé: jde stále o stejný ruský plyn, ale nakupovaný od překupníků. Tedy plyn jde přes Ukrajinu do Polska a na Slovensko a odtud zpátky na Ukrajinu ovšem s patřičnou přirážkou (cca + 1/3). Prý to Porošenko a spol. dělají zadarmo. Zde je ještě možno něco využít. Právě včera klaun v roli prezidenta Ukrajiny podepsal stejný zákon o zákazu přímého nákupu elektrické energie z Ruska. Když si namastil kapsu Porošenko, tak proč ne Zelenský? Posledním artiklem je černozem. A i zde už je podepsán zákon o jejím prodeji cizincům. A jelikož většina je ještě ve státních rukou, tak na běžného Chochola toho z této transakce mnoho nezbyde. Řekl bych že spíš půjde do mínusu. Další podstatnou část útraty z půjček tvoří nákup zbraní od těch, co jim půjčují a zbytek je prostě rozkraden. A pohádky je konec!

Jen si kladu otázku, která "hodnota" je nyní na řadě? Něco mi říká, že tentokrát z nás dělají zelené pitomce ve spojení s oslíčku otřes se ....

Autor: David Dvořák | neděle 29.12.2019 11:11 | karma článku: 38.53 | přečteno: 1299x

Další články blogera

David Dvořák

... a jako další opatření chystáme zastropování cen lokomotiv.

Věta použitá v nadpise mě napadla spontánně jako první, když jsem se dozvěděl, jak chce premiér Fiala zkrotit vysoké ceny pohonných hmot.

12.3.2022 v 13:13 | Karma článku: 38.38 | Přečteno: 1187 | Diskuse

David Dvořák

Něco si přej ... padá rubl

Dotaz na rádio Jerevan: Je pravda, že ruská měna rubl je ve volném pádu a životní úroveň Rusů padne na samé dno?

3.3.2022 v 13:13 | Karma článku: 26.91 | Přečteno: 745 | Diskuse

David Dvořák

Co je neekologické, to se zdaní …

Na webu seznamzpravy.cz vyšel článek s názvem: “Co je neekologické, to se zdaní. Jak chce Česko ozelenit ekonomiku“. Jako příslušník starší generace bych si dovolil nabídnout překlad do lidštiny...

19.9.2021 v 16:16 | Karma článku: 37.74 | Přečteno: 1209 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 28.68 | Přečteno: 552 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 50 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.41 | Přečteno: 299 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 525 | Diskuse
Počet článků 250 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1693

Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...