Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Když je idiot užitečný, tak mu SAMOZŘEJMĚ všichni tleskají.

Příznivci cesty předsedy Senátu rádi poukazují na fakt, že jeho čin "našel u mnoha důležitých politiků podporu a zastání" a další podobné kecy. Pojďme se na věc podívat tak nějak selským rozumem ... tak nějak po buransky.

V naší novodobé historii budování kapitalismu v Čechách a na Moravě už máme praktické příklady podobného chování a i na jejich základě tak můžeme předvídat dopady.

Na začátku naší cesty přeměny samostatného státu s omezenou suverenitou v plnohodnotnou západní kolonii byl politik, který prohlásil, že zbraně jsou fuj a ee a že správná cesta je zrušit zbrojní výrobu. Vsadím boty, že když to poprvé zaslechli představitelé zbrojařské (zejména US) lobby, tak si řekli něco v tom smyslu, že takovou ptákovinu nemůže myslet představitel žádného státu vážně. Nicméně je zcela evidentní, že jim velice brzo došlo, že to naše sluníčko nejvyšší svou naivitu fakt myslelo vážně, ba přímo jako státnický počin. A jejich reakce byla ze strategického hlediska na jedničku. Ta jednání, jak k tomu přistoupit a situaci využít se mohla nést v následujícím duchu ... hele, tohle je větší blbec, než jsme doufali, toho musíme využít. Uděláme z něho ikonu "OPRAVDOVÉHO STÁTNÍKA", pustíme do světa, jak moudrý a politicky správně předvídavý člověk to je. Jo, a pozveme ho do Kongresu a našim kongresmanům pak řekneme, ať mu dlouze a ve stoje zatleskají. Hlavně rychle, ať se nedej Bože nezorientuje...

Důsledek? Hmm, ta zbrojařská výroba je přesné strojírenství, vysoce přesné strojírenství. A přesnost ve výrobě je jednak náročná a druhák drahá. Čím přesnější, tím náročnější a dražší. Pravdou taky je, že ne každý je schopen přesné strojírenství provozovat. Češi to uměli a byli v tom dobří. V praxi tedy došlo de-facto plošně k likvidaci nepříjemné a náročné konkurence v Čechách, na Moravě a Slovensku. Malá poznámka - vzhledem k rozsahu napáchané škody mu ti kongresmani zas tak dlouho netleskali ... hamouni jedni ... sice ve stoje, ale zas ne moc dlouho. Takže jsme v rámci dobra, míru a lásky zařízli celé odvětví a vyklidili v přesném strojírenství pole. Samozřejmě, že to ničemu nepomohlo, protože naše kapacity a trhy ihned obsadili ti, kteří dali pokyn, aby kongresmani tleskali. Mezi náma - za tento výkon bych ho adoroval co by to šlo i do budoucna. Hlavně, aby se někdo nevzpamatoval a neobnovil tu strojírenskou tradici. Víte kolik subdodávek jsme mohli mít pro US Army, když ti pro zachování míru válčí jak zběsilí ...? Jak říkám, adorovat, adorovat, adorovat ... hlavně ať se nezopakuje to, co v Rusku v devadesátkách. Tam se omylem dostal do vedení subalterní politik, který měl za úkol nakonec jen zhasnout ... ale vzpamatoval se, vše mu došlo .. a jak nám dnes zatápí ...

Druhý případ máme z minulosti nedávné. To se tak slovenský premiér České republiky dostal na pokec ke kolegovi podnikateli do Oválné pracovny Bílého domu. Tam mohla konverzace probíhat následovně ... hele Andy, oba dva jsme z byznysu, v té politice jaksi omylem ...tak bych měl takovou drobnost. Dívej, sem se na pokec nedostane každý, tak co kdyby jsi mi vyhověl v takové malé laskavosti ... moji kámoši vyrábějí vrtulníky, které už ani naše armáda nechce. Co si budem říkat, úplnej šrot ... ale já s nima musím být zadobře ... to víš politika. Co kdyby jsi je koupil ... tedy né Ty jako Agrofert, ale Česko že by je koupilo. Hele, mám to vymyšlený ... já podnikám v realitách, Ty v hnojařině, nikdo nás tedy nemůže nařknout z konfliktu zájmu, že jako přihráváme sobě, svému byznysu... a navíc, Tebe nebo Agrofert to nebude stát ani korunu ... tak co?... tak jo, Donalde, faktem je, že to z mého nebude a uvítal jsi mě tady moc hezky ... takže platí.

Důsledek?Jestliže jsme v první případě nezískali nic a škoda je trvalá a těžko vyčíslitelná, pak v tomto případě získáme alespoň něco hmotného, co se snad bude dát v budoucnu i sešrotovat, roztavit a snad i druhotně použít. Navíc se jedná o škodu jednorázovou, sice se asi trošku zvětší nějakým tím tajným dodatkem na více-servis atd, ale stále to bude škoda ohraničená.

No a teď k cestě toho věšáku na obleky, který má mandát 8.144 voličů z druhého kola senátních voleb obvodu 52 - Jihlava. Stejně jako v případě Havla se můžeme setkat s pochvalným uznáním od všech, kteří ho v žádném případě nebudou následovat, ale co ho mají za užitečného idiota. Mutti Merkel i Macron a tím i celá EU drží lajnu "politiky jedné Číny" a pokud by ohrozili zájmy německých nebo francouzských firem v Číně, tak by se nejspíše doma se zlou potázali. To ovšem nevylučuje, že je třeba Číně neustále okopávat kotníky ... a do toho se na scéně sám iniciativně objeví jeden hňup z bezvýznamné kolonie. No, nepochválili by jste ho? ... nepodpořili by jste ho? Tak nějak mi vytanulo na mysli ... iniciativní blb je horší, jak třídní nepřítel.

Důsledek? Čína je velmoc, nejbližší budoucnost patří jí. Otázka zní, zda si může dovolit nechat nějakou "rebelii" proti své politice bez povšimnutí. Pokud rebelii nechá bez povšimnutí, tak se může spolehnout, že nepříjemností bude přibývat, protože si všichni řeknou ...Čína je slabá, nechá do sebe kopat, co vyhlásí není třeba brát až tak vážně. Z tohoto logického důvodu musí a nepochybně bude vystoupení našeho věšáku na obleky "odměněno". No, a protože jsme malá bezvýznamná kolonie, pak bych si tipnul, že ona "odměna" bude pro další drobné bezvýznamné následovníky nepřehlédnutelná, resp. odstrašující. Z tohoto pohledu bude škoda nejspíše z kategorie dlouhodobých devastací. Holt, zapsali jsme se jako malá vzpurná země, které neuznává politiku jedné Číny - na rozdíl od EU, Francie, Německa. Vystčilovi, tomu zbabělci gratuluji. Zbabělec to je proto, protože zbaběle mlčí k politickým vězňům ve Španělsku, nepodpoří osamostatnění Katalánska, mlčí k Assangemu .. k žlutým vestám atd. Zbabělec a pokrytec, tečka.

Co mají všechny výše uvedené případy společného? Jako červená niť se vším táhne jednání elit proti zájmům občanů, proti zájmům Česka. Nemá proto smysl bojovat proti jednotlivostem, ale zacílit na podstatu problému - odtržení elit od občanů a jejich zájmů.To je největší problém dneška.

Licence článků:k volnému převzetí za účelem zveřejnění.

Autor: David Dvořák | středa 2.9.2020 13:13 | karma článku: 42,06 | přečteno: 1733x
  • Další články autora

David Dvořák

... a jako další opatření chystáme zastropování cen lokomotiv.

Věta použitá v nadpise mě napadla spontánně jako první, když jsem se dozvěděl, jak chce premiér Fiala zkrotit vysoké ceny pohonných hmot.

12.3.2022 v 13:13 | Karma: 38,42 | Přečteno: 1187x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Něco si přej ... padá rubl

Dotaz na rádio Jerevan: Je pravda, že ruská měna rubl je ve volném pádu a životní úroveň Rusů padne na samé dno?

3.3.2022 v 13:13 | Karma: 26,91 | Přečteno: 758x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Co je neekologické, to se zdaní …

Na webu seznamzpravy.cz vyšel článek s názvem: “Co je neekologické, to se zdaní. Jak chce Česko ozelenit ekonomiku“. Jako příslušník starší generace bych si dovolil nabídnout překlad do lidštiny...

19.9.2021 v 16:16 | Karma: 37,78 | Přečteno: 1222x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Hey Joe ... pojď si popovídat

O nediplomatickém výpadu údajně nejmocnějšího muže planety, kterému nesmí foukat vítr při nastupování do letadla, na adresu Putina bylo napsáno už dost. Ovšem článků jdoucí na podstatu věci je jak šafránu.

25.3.2021 v 15:15 | Karma: 34,98 | Přečteno: 914x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Nevím v čem "jede", ale matroš to musí být kvalitní ...

Tohle se fakt už nedá. Ta manipulace lidmi, ta nadudost, že nemáme paměť a sežereme všechny bláboly. Tohle skončí špatně - rozhodně ne heslem "Nejsme jako oni"

24.3.2021 v 15:15 | Karma: 40,22 | Přečteno: 1779x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik