Tak to máme ... 1000 migrantů ... jejda, mohu nechat o 11 navíc?

26. 09. 2020 13:13:13
Čtyři kila, deset kilo, dvacet kilo, třicet kilo, navážíme, zabalíme, klaníme se, to by bylo, prosím pěkně, mohu nechat o jedenáct migrantů víc? ... to by byl asi nový text od M. Tučného.

Obchod s lidmi a současně účet bez hostinského, nic víc. Všimněte si, že v žádném projednávaném opatření není místo na projevení vůle předmětu toho obchodu - daného migranta. Vůbec se s tím nepočítá. Takže, kam že to chcete? ... do Německa, prosím ... tak fajn, pofrčíte na Slovensko. A co Vy? ... kam by jste rád? .... do Anglie prosím ... tak fajn, dáme vás do Česka, protože jsme jim za Vás už zaplatili. Člověk je povýšen na "EU-věc", kterou je možno libovolně stěhovat. Asi jako kus nábytku.

Kde je tvrzení, že migranti pozvednou ekonomiku? Pokud je to tak, tak nebuďme sobečtí a v souladu s přáním naprosté většiny migrantů se nepřetahujme s "vyspělými" státy západní Evropy a přejme jim to vydatné posílení ekonomiky. Nezáviďme. Naopak, každému zbloudilému migrantovi vysvětleme, že tady baštíme vepřové s knedlíkem a se zelím, že jsme montovna, kde se musí pracovat a je zde bída v podobě třetinových západních platů, naše chutě zapříčiňují, že máme v marketech západní potraviny druhořadé kvality a že v rámci solidarity nechceme, aby cílové státy migrantů byly ochuzeny o hospodářskou výpomoc z jejich strany.

To farizejství a dvojí metr nabývá obludných rozměrů. Plná ústa svobody, demokracie a lidských práv, ale ve skutečnosti francouzské nebo španělské obušky, slzný plyn a gumové střely a vše završeno regulérním obchodem s lidmi. Navalnyj hýčkán v luxusní nemocnici, Assange v ťurmě. Situace by se radikálně změnila, kdyby si ti dva prohodili místa. O Navalného v britském vězení by se nikdo nezajímal, ale kvůli Assangemu (musel by ovšem poukázat nikoliv na praktiky CIA, ale KGB~FSB) by snad zahájili proti Rusku preventivní jaderný útok.

A co se týče vedení EU? Tak nevím, ale začínám zvažovat, zda tu Leyenovou fakt neplatí Putin osobně. Ta ženská zdecimovala Bundeswehr víc, jak Rudá armáda Wehrmacht ... a proto povýšila do čela EU. Vtipné je, že na tento post ani nekandidovala. Ovšem hned se dala do "práce". Po plánu na zelenou destrukci evropského průmyslu a de-facto hýčkání Turecka k válce se s příkladným údernickým zapálením a nadšením angažuje i v otázce migrantů. Nu což, bude to chtít chvíli trpělivosti, její talent je nezpochybnitelný, výsledky se musí dostavit. Začíná být ovšem legitimní otázka, zda bychom stihli vyhodnotit výsledky případného referenda o CZEXITu ještě v době trvání EU.

Farizejství vidíme i u našich "elit", které se taky naprosto odtrhly od občanů. Tak nějak stále visí v mediálním prostoru, že u nás migranti nejsou a nebudou a těch 12 co je asi v Praze přeci nejsou žádná hrozba. Jenže - např. v rozpočtu jsou pravidelně plánovány a uvolňovány prostředky pro výstavbu a provoz imigračních center. Naposledy se provalilo nějakých 95 miliónů pro 4 nová imigrační centra. Ale bude to zřejmě fejk-ňůs, když s tím přišla ta "fuj" SPD. Potíž je, že to je jedna z nevhodných pravd. A já se táži - nepřeháníte to? To jako každý imigrant z těch oficiálních 12 bude mít svoje imigrační centrum? ... a někteří i dvě, protože počet krajů je 14? Nebo jich snad není 12 a mainstream nám lže? Nebo jich fakt je aktuálně 12 a lež je v tom, že nebudeme imigranty přijímat? Ať nadzvednete kterýkoliv konec, vykoukne na Vás lež, křivárna, podvod.

Samostatnou kapitolou pak je, jak Brusel operuje s penězi. Že žádné nemá je snad každému jasné, ale přesto slibuje za každého "upíchnutého" migranta zaplatit - přesně to je tedy takhle: dejte nám peníze, my část prožerem a zbytek Vám vrátíme jako platbu za migranta. A pokud nesouhlasíte, tak nám zaplatíte ještě jednou. Opět se nikdo nepozastavuje nad tvrzením mainstreamu, že imigranti ekonomice přece pomohou. Pokud je to pravda, tak by o ty inženýry, lékaře a pracovité stavební experty měla být rvačka. Jenže není - opět tedy někdo pořádně lže. A na obzoru je vyšší level v politice lhaní - chystá kriminalizace poukázání na lež. Ta novinka je principiálně jednoduchá a už avizovaná - kdo bude kritizovat mj. i tento plán na "vyřešení" migrace, tak jako populistický odpůrce káže nenávist ... takhle to řekla osobně Leyenová. Prostě jiný názor se nepřipouští, poukázat na tristní zkušenosti, výsledky a lži kolem migrace bude trestné. To jsou ty pravé, nefalšované evropské hodnoty, které vidí každý, kdo vidět chce.

Ta ničemná banda z řetězu a od zájmů prostých občanů utržených elit by si měla ráno, v poledne a večer opakovat: "Mír na bodácích nelze vysedět." No a protože platí tahle jednoduchá pravda, tak už prohráli. Otázkou jen je, kdy se ta neustále stlačovaná pružina uvolní a dá se do pohybu opačným směrem - přesněji, kdy jim vystřelí přímo do obličeje. A že se tak stane, o tom nepochybujte. Nic netrvá věčně, ani tisícileté říše ani láska na věčné časy se Sovětským svazem. Navíc, manévrovací prostor se jim neustále zmenšuje. Už nepřichází do úvahy podpora EU nějakému právu na sebeurčení - okamžitě bude připomenut postoj EU k osamostatnění Katalánců. Podpora nějaké opozice, kterou mlátí režim? ... okamžitě se připomenou Žluté vesty ve Francii řezané hlava nehlava. Počkejme si ještě na Turecko - tam taky vznikne něco, co zatluče pomyslný hřebíček do rakve morálního EU kreditu.

Žijeme v čase rozpadu západní civilizace. USA jsou kobyla v posledním tažení a aktuální otázkou začíná být, kdo bude ovládat jejich jaderný arzenál. Doba, kdy s US Army vtrhly do cizí země, tam postavily před kamery vybraného upraveného bezdomovce, kterého prohlásily za uznávaného představitele daného státu, aby následně podepsal smlouvy na předání nerostného bohatství do rukou US firem, je nenávratně pryč. EU je díky svým lídrům naprosto impotentní, škoda slov. Vydává jednu směrnici za druhou, ale blíží se doba, kdy tyto bláboly budou většinově ignorovány. Gorbačov, když pochopil, že jeho výnosy nikdo nerespektuje, tak to položil. Od Leyenové, která nechala košťata natřít černou barvou, aby na přehlídce zastoupily kulomety, podobný intelektuální výkon očekávat nelze.

Ta největší potíž ale je, že nevíme co dál. Nemáme žádnou vizi, přestože máme něco velmi cenného, co nemají jinde na světě - zkušenost z "budování" socialismu a kapitalismu. Víme, jak v praxi oba dva režimy fungují a k jakým výsledkům vedou. Chtělo by to vizi, která vezme to lepší z obou režimů.

Licence článků: k volnému převzetí za účelem zveřejnění.

Autor: David Dvořák | sobota 26.9.2020 13:13 | karma článku: 41.02 | přečteno: 1444x

Další články blogera

David Dvořák

... a jako další opatření chystáme zastropování cen lokomotiv.

Věta použitá v nadpise mě napadla spontánně jako první, když jsem se dozvěděl, jak chce premiér Fiala zkrotit vysoké ceny pohonných hmot.

12.3.2022 v 13:13 | Karma článku: 38.38 | Přečteno: 1187 | Diskuse

David Dvořák

Něco si přej ... padá rubl

Dotaz na rádio Jerevan: Je pravda, že ruská měna rubl je ve volném pádu a životní úroveň Rusů padne na samé dno?

3.3.2022 v 13:13 | Karma článku: 26.91 | Přečteno: 745 | Diskuse

David Dvořák

Co je neekologické, to se zdaní …

Na webu seznamzpravy.cz vyšel článek s názvem: “Co je neekologické, to se zdaní. Jak chce Česko ozelenit ekonomiku“. Jako příslušník starší generace bych si dovolil nabídnout překlad do lidštiny...

19.9.2021 v 16:16 | Karma článku: 37.74 | Přečteno: 1209 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Olga Medová

Útřivé

Nevstoupíš dvakrát do stejné... lavice. Lavice Dejvice, rýmovačka...Budova Fakulty architektury od Aleny Šrámkové. Plně obsazené řady. Přednášející za katedrou. Prezentace s fotografiemi.

18.3.2024 v 23:55 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 31 | Diskuse

Pavel Nitka

Jaký to je milý dědeček aneb Stářím moudrost nezískáš...

Vždyť určitě celý život pracoval, staral se o své blízké, jedl jen kvalitní potraviny a nikdy na veřejnosti nemluvil sprostě. Dokonce i mouchám vyrobil ve své dílně krmítko...

18.3.2024 v 19:20 | Karma článku: 8.20 | Přečteno: 221 | Diskuse

Ján Chomík

U kaderníka

Márne sa snažím spomenúť si, kedy som bol prvýkrát u kaderníka. Je to však pravdepodobne jedna z tých spomienok, ktorú moja pamäť už definitívne pochovala.

18.3.2024 v 18:37 | Karma článku: 5.15 | Přečteno: 81 | Diskuse

Josef Ulman

Ja ně prarassijskij...!

Včera jsem na jednom fóru dostal tip na video nechvalně proslulého Petra Hájka, ve kterém dělá rozhovor s Jindřichem Rajchlem.

18.3.2024 v 10:10 | Karma článku: 20.89 | Přečteno: 524 | Diskuse

Michal Merhaut

František Dvořák – archeologií proti nacistům

Do dveří kolínského muzea vešlo několik mužů, jeden po druhém, s potřebným časovým rozestupem. Hlavní bylo, ničím na sebe nepoutat pozornost okolí. Byl letní podvečer roku 1941.

18.3.2024 v 8:12 | Karma článku: 16.08 | Přečteno: 224 | Diskuse
Počet článků 250 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1693

Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...