Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Koronavirus - fakta a logika

Na téma COVID-19 se už vyjádřil kdekdo, tak snad bych mohl i já ... Příspěvek je v podstatě reakcí na článek sociologa Petra Hampla "Jak by se současná epidemie řešila za Husáka?"

Malá aktuální vsuvka - než jsem příspěvek dopsal, tak byl s platností od pondělí 1.3.2021 vyhlášen zákaz cestování mezi okresy + zpřísnění podmínek pro maloobchody atd. Současně na PL vyšel článek obsahující (převzatý prémiový) rozhovor doc. M. Balíka, který měl pro Lidové noviny. A na tomto náhodném příkladu bych rád ukázal jak novináři "pracují" na vytváření korona-hysterie. Cituji z perexu:

"V nemocnicích leží přes sedm tisíc lidí, z toho víc než 1300 na JIP. Na těchto odděleních už docházejí volná lůžka. Většina necovidové lékařské péče stojí. I tak už ve spojitosti s covidem zemřelo za rok na 20 tisíc lidí. Počty mrtvých za rok 2020 narostly nejvíc od druhé světové války."

Problémem je, že správně by v perexu mělo být něco na tento způsob:

"V nemocnicích leží přes sedm tisíc lidí, z toho víc než 1300 na JIP. Na těchto odděleních už docházejí volná lůžka, protože od r. 1989 došlo k VÝRAZNÉMU snížení počtu lůžek v nemocnicích. Mj. i proto většina necovidové lékařské péče stojí. I tak už ve spojitosti s covidem zemřelo za rok na 20 tisíc lidí. Počty mrtvých za rok 2020 narostly nejvíc od druhé světové války. se tak přiblížily (ale nepřekročily) počty úmrtí v letech 1980 až 1986 a např. r. 1990"

Tak by to bylo správně podle skutečných dat a nikoliv hysterických zbožných přání. A o tom ta nedůvěra celá je ...

Po této vsuvce budu pokračovat - na úvod musím zklamat oba tábory - jak "chřipečkářů", tak skalních zastánců té nejstrašnější epidemie, jaká tady kdy byla, protože následující řádky budou jen krátkým zamyšlením, proč tady nedůvěra a ignorování opatření panuje, nikoliv potvrzení názorů jednoho z táborů. V podstatě se tak bude jednat jen o volné doplnění výše uvedeného článku PH.

Začněme fakty:

Prvním nesporným faktem je, že COVID-19 reálně existuje, může mít lehký, těžký a v neposlední řadě i fatální průběh.

Druhým nesporným faktem je, že vláda v podstatě nevysvětluje proč a za jakým cílem vyhlašuje jedno opatření za druhým, na což již (min) 2x upozornily naše soudy - např. ÚS a nezdůvodněné uzavření vybraného sektoru maloobchodu nebo soudní rozhodnutí o zrušení distanční výuky pražské školy.

Posledním nesporným faktem pak je, že lidé již nařízení masívně ignorují a konspirační teorie jsou velmi populární. Vládě tak nezbývá než přistoupit k represi (pokutám) a pro vymáhání opatření nasadit více silových složek..

Osobně si myslím, že "zakopaného psa" musíme hledat hlavně v tom, proč vláda nezdůvodňuje a nevysvětluje své kroky. Od toho se dle mého odvíjí pak vše. A tady máme několik logických možností - buď nám vládnou diletanti, kteří se na vládní posty dostali úplnou náhodou nebo vláda z nějakého důvodu nemůže své kroky veřejně zdůvodnit, což zahrnuje jak možnost, že ví o COVID-19 něco s čím nemůže na veřejnost, tak možnost, že z nějakých partikulárních zájmů nic vysvětlovat nechce. Víc logických zdůvodnění mě nenapadá.

Začněme otázkou, zda nám vládnou tupci a naprostí diletanti. Já si to nemyslím, protože vystoupat na ty vládní posty je podmíněno schopnostmi. Kdyby byl Andrejko naprostý tupec, tak by nevybudoval Agrofert, nebyl by si jej schopen udržet, sosat z eráru po miliardách a už vůbec by nebyl schopen nakráčet v čele svého projektu ANO do Strakovky. To samé platí o lidech na úrovních pod ním. Rozbor, že to mohou naopak být lidé všeho schopni není pak předmětem této úvahy.

Zajímavější je možnost, že vláda o COVID-19 z nějakého důvodu nechce nebo nemůže něco říct. Tohle rozeberu podrobněji. Začnu úplnou fantasmagorií (zdůrazňuji fantasmagorií), že např. COVID-19 je akce mimozemšťanů na "genetickou modifikaci" lidstva. I kdyby to byla pravda, tak s tímto nikdo nemůže vyjít ven, protože by to A) znamenalo přiznání, že ET existuje. A protože se tvrdí, že v našem blízkém vesmíru mimozemšťané nejsou, pak by to v důsledku B) také znamenalo, že naše znalosti fyziky můžeme zmačkat do úhledné kuličky a hodit do koše, protože by neplatily zákony naší fyziky, resp naše omezení (současnou fyzikou) o nemožnosti cestovat na planety vzdálené světelné roky. Další možnost, která by nemohla být ventilovaná je např. teorie, že se jedná o únik biologické zbraně ... tohle je jenom ukázka, že by mohly teoreticky existovat důvody, proč vláda nemůže říct o COVID-19 vše.

Pak tady máme pravděpodobnější situace, kdy vláda nechce z partikulárních (čti obchodních) zájmů data dokládat, protože by to znamenalo poškození těchto partikulárních zájmů. V neposlední řadě pak může nastat situace, kdy data prezentovat nemůže, protože takové, které by podpořily její kroky, prostě nejsou k dispozici nebo by odstartovaly naprosto nevhodnou diskuzi, kdo za stav může ... atd. Osobně si myslím, že jedná o kombinaci důvodů uvedených v tomto odstavci.

Nejzákladnější otázka je - proč vláda argumentuje tak jak argumentuje ... tu budoucí hrozbou, tuhle budoucími mrazáky v ulicích, tu budoucím kolapsem nemocnic. Myslím si, že v tomto bodě je důležitější čím neargumentuje ... tedy, proč neargumentuje tím nejpřesvědčivějším - tj. počtem úmrtí a proč to obchází katastrofickým počtem COVID-19 pozitivních nebo naplněním lůžek na JIP.

Naštěstí máme ČSÚ (Český statistický úřad), který má zatím své data veřejně přístupná. A tady narazíme na zajímavosti, které nahrávají všem konspirátorům. Máme totiž konec února 2021 a stále jaksi nejsou k dispozici konečná data o úmrtí v r. 2020. Přesněji - ony totiž jsou, ale musíte si je "vyextrahovat" svépomocí, protože ČSÚ má souhrnná roční data do r. 2017, pro roky 2018 a 2019 jsou vždy roční, ale pro 2020 týdenní. Nějak se vkrádá na mysl otázka, proč ČSÚ získání relevantních dat stěžuje (ne každý je ochoten si daty poskládat sám), když by naopak argumentaci a upozadění konspirátorů a nevěřících prospěl pravý opak - snadná dostupnost přesvědčivých dat ... něco jako: prosím Vás, běžte na stránky ČSÚ a tam si vyberte graf, jaký Vám vyhovuje, protože všechny dokládají .... Než si doplníme roční tabulku úmrtí v ČR do r. 2020 vč. pojďme se podívat, jak to vše začalo, kde by mohl být začátek té dnešní nedůvěry.

První nouzový stav byl vyhlášen 15. února 2021. Vláda předstoupila před lid a chvějícím se hlasem oznámila, že je s námi konec, protože se na nás řítí naprostá apokalypsa. Protože nebyla (a nemohla být) k dispozici žádná relevantní data, lid uvěřil a začal spolupracovat, čehož nejvýraznějším důkazem byla akce roušky - šila kdejaká babča, kdekdo ty doma spíchnuté rozdával zadarmo vč. našich pracovitých Vietnamců (to aby byl text i multi-kulti v cajku) ... Jenže za chvíli bylo jasné, že tady něco nehraje. Zatím si sice nikdo nevšiml, že někam záhadně zmizela každoroční sezónní chřipka, ale Putinova úderka začala poukazovat, že úmrtnost dle statistik ČSÚ jaksi nevybočuje z řady. Jinými slovy - dopady více-méně stejné jako u každoročního 'náletu' chřipky. Takže vláda pod tlakem rozvolnila...

Níže je zveřejněný graf ze stránek ČSÚ - najdete ho zde. Všimněte si, vyššího světle fialového sloupce ve III. měsíci - to není rok 2020, ale 2018 (jaká pandemie asi tenkrát řádila?). V tomto grafu nárůst v r. 2020 pak představují měsíce 10.11.a 12 - k tomu se ale dostanu.

 

 

Z grafu je jasně vidět, proč vláda nemůže a nemohla (pro tuto dobu) argumentovat smrtelnými dopady - v podstatě do 08/2020 nedošlo k významnému nárůstu počtu úmrtí, žádná epidemie se smrtelnými následky se prostě nekonala. V té době tedy mohla budit hrůzu jen předpověďmi, které se ale nenaplňovaly.

Lidé si tedy "oddechli", přičemž o prázdninách se život přiblížil normálu. Druhý nouzový stav byl vyhlášen 5. října 2020 a ten by již měl nějaké opodstatnění kdyby ... Z výše uvedeného grafu je zřejmé, že za 10., 11. a 12. měsíc byl počet úmrtí větší celkově o cca 15 tisíc lidí. Ze statistického hlediska to představuje cca 0,15% obyvatel, při ročním počtu úmrtí cca 120 tis. to pak představuje roční nárůst o cca 12,5 % za r. 2020. Lidé ovšem celkem logicky začali (na začátku podzimu) brblat ve smyslu - strašili jste nás na jaře, spolupracovali jsme a ... a nakonec jsme byli za šašky, tak PROČ vám máme věřit nyní (na začátku podzimu)? Ostatně zesměšňování pokračuje i dnes - ze všech švadlenek nakonec vláda udělala hlupáky, kdy zcela vážně prohlásila, že doma ušité roušky jsou na nic a je nutno mít dvě chirurgické nebo respirátor ... jinými slovy - jste za hlupáky, když jste nám věřili, že roušky něčemu zabraňují ... zabírají přece jenom ty, které Vám PRODÁME...ne ty, které si sami ušijete...

Vraťme se k tématu - v tomto bodě je ovšem k zodpovězení otázka, která se vůbec nepřipouští k diskuzi - co stojí za zvýšeným počtem úmrtí za měsíce 10., 11. a 12 v r. 2020. Je třeba si uvědomit, že zdaleka ne všechny 'mrtvé navíc' lze přičíst COVID-19. Uvědomte si, že v podstatě celý rok bylo paralyzováno zdravotnictví, které si vyhradilo kapacity na "smrtelnou pandemii". Byly odkládány jak vyšetření, tak operace - to nepochybně znamená, že část úmrtí má na svědomí právě odkládání lékařské péče. Snad nejznámějším případem bylo úmrtí na otravu ze zánětu, kdy dotyčný měl strach jít k zubnímu, aby nechytil COVID-19. Lehce se problémů dotýká bývalý primář MUDr. Ctirad Musil - video najdete zde, pokud by bylo nedostupné, pak zde., přiložím podstatný obrázek z videa...

Pojďme se ale podívat na doplněný roční graf úmrtí ze statistik ČSÚ - zdroje jsou odkazovány výše.

Takže dle mého - autoři všech úrovní lockdownů nemohou argumentovat počtem zemřelých protože:

  • na jaře 2020 nedošlo k vybočení z počtu úmrtí v předchozích letech - z tohoto hlediska se o žádnou pandemii nemohlo jednat ani náhodou
  • lze argumentovat zvýšeným počtem zemřelých v 10., 11. a 12. měsíci 2020 ... ale:
    • je zde nebezpečí otevření vážné diskuze na téma, kolik z toho navýšení jde na vrub hysterického vyhrazení lékařské péče pro pandemii COVID-19, která se očividně na jaře nekonala, což by mohlo dojít až do trestně právní odpovědnosti.
    • dále je zde nebezpečí otevření diskuze, co tedy vlastně probíhalo v podstatě celá 80. léta min. století, když v té době byly počty úmrtí srovnatelné a vyšší jako v roce "největší epidemie", která nás kdy potkala. Jen připomínám, že v té době k žádnému zastavení života v ČSSR, rozvratu ekonomiky a školství nedocházelo.

Tady malá poznámka - jako ročník 62 si samozřejmě pamatuji vyhlašování tzv. uhelných prázdnin, tak chřipkových. V případě těch druhých pak průběh byl následující - napřed nás byla ve třídě polovina, pak se třídy spojovaly a teprve pak nastalo vyhlášení "chřipkových" prázdnin. Dnes shodou okolností mám taky co do činění se školstvím a proto mohu vidět i dnešní situaci ... přesněji nevidět, protože ve škole o cca 350 žácích neměl zatím fatální průběh nikdo, žáky v izolaci by napočítal na prstech i nešikovný stolař ... a přesto je škola zavřená a děti jsou doma. Tohle nelze nazvat jinak než doražení školství po destrukci inkluzí ...

Ale vrátím se k tématu - výše napsané řádky rozhodně nemají zlehčovat průběh nemoci COVID-19, jen se snažím poukázat, kde jsou základy nedůvěry ze strany občanů, ignorování opatření a proč vláda v podstatě nemůže nic jiného než strašit možným hrozným vývojem. Začneme-li totiž diskutovat nad relevantními fakty, můžeme dojít k nepěkným závěrům blížícím se fejk-ňůs konspiracím. Výstižné shrnutí je ve videu již vzpomínaného bývalého primáře, tedy praktika a odborníka z první linie zde (komentuje situaci na koci listopadu 2020), pokud by bylo na YT smazáno, pak ho najdete zde. Jen připomínám, že jde o soukromý názor erudovaného lékaře, specialisty ... ale z "první linie".

Pojďme dál - poté co vyšlo najevo, že se na jaře smrtelná epidemie nekonala, přišly mezi prostým lidem na řadu nepěkné nekorektní otázky typu:

  • proč se nepostupuje podle dříve přijatého pandemického plánu, který byl nepochybně vytvořen za nemalý erární peníz odborníky právě pro situace, kdy dojde k plošnému rozšíření nějaké nemoci. Opět - tuto otázku nemůže vláda připustit, protože by se začalo přetřásat, že pandemický plán počítá s aktivací opatření až při 10-12% zasažení populace ... což nenastalo.
  • kam zmizela každoroční chřipka, která v minulosti měla bezpochyby na svědomí nejeden lidský život?
  • proč nejsou k diskuzi připuštěny jiné názory než ty, které podporují hrůzostrašnost epidemie. Argument, že se jedná o teoretiky neobstojí, protože je to právě naopak - např. prof. Pírk nebo dr. Peková nebo vzpomínaný MUDr. C. Musil jsou bezpochyby erudovaní odborníci přímo z praxe. Ovšem sluchu a mediální prostor je dopřáván výhradně odborníkům, kteří by museli dlouho vzpomínat, kdy naposledy viděli živého pacienta, ti druzí jsou onálepkováni v podstatě jako magoři, konspirátoři a členové Putinovy úderky. Pomyslný řebříček vede asi dr. Peková, která tvrdí, že nemáme mutace COVID-19, ale jedná se o nové kmeny viru .... a že jeskyni, ze které vylétají by bylo dobré najít a zavřít. Tak ta je pro mainstream konspirátorem největším ...
  • proč, když víme, že ohroženou skupinou jsou senioři, se necílí na ně, ale plošně na celou populaci vč. dětí, které jsou dle dostupných poznatků naopak nejméně rizikovou skupinou
  • proč neprobíhá osvěta o prevenci (sportování, otužování, vitamíny), ale naopak proč jsou tyto postupy přímo zakazovány a potlačovány. Z COVID-19 se tak stává první onemocnění, kde se v podstatě neumožňuje prevence.
  • proč politici kážou vodu a pijí víno, když podle nich má jít o smrtelné nebezpečí. Jinými slovy - lid vidí, že politici hrají před kamerami divadlo, jak kamery zhasnou sami jako první přestávají opatření dodržovat. Namístě je otázka, zda by nebyli zabaleni v prvotřídních skafandrech za naše peníze jako první, kdyby se opravdu jednalo o reálné velmi vysoké nebezpečí ....
  • jak je to vlastně s testováním, resp. přesnosti PCR testů? ... proč se používají PCR testy, které podle svého autora nebyly k tomuto, pro svou nepřesnost, určeny ..., nedosahuje např. Německo jiných čísle díky jiné metodice (nezapočítávají snad jen ty s příznaky?), nezahrnuje se u nás výsledek testování násobně (při odběru a pak při kontrolním testu)?
  • na co bylo vyplaceno prvního půl biliónů (500 tisíc miliónů) Kč z rozpočtu 2020 a za co vláda chystá utratit letošních již schválených druhých 500 tisíc miliónů Kč ...

Ve výčtu by šlo bezpochyby pokračovat, všechno to jsou ale otázky, které by mohly přijít na řadu, kdyby se vláda odhodlala začít argumentovat a připustila odbornou diskuzi, v jaké bryndě vlastně jsme a jak z ní ven. Tady bych viděl důvody, proč se nic nezdůvodňuje a nevysvětluje.

Ještě se zmíním o vakcinaci. To, že v tomto směru neschopný byrokratický moloch EU selhal přímo ukázkově nechám stranou. Ale kladu otázku, proč je takový důraz na "ideologicky čistou" vakcínu? Proč Sputnik-V, který se ve světě již používá (např. Izrael) musí doložit chování poslední molekuly a "ideologicky čisté" vakcíny, po kterých jsou až fatální následky dostaly výjimku. Pokud jde přece o zdraví občanů na prvním místě, pak by bezpochyby otázka, kde je vakcína vynalezena a vyráběna neměla hrát roli. Místo toho jsme ale svědky vyloženě ideologického boje - tedy o žádné zdraví občanů očividně nejde, přednost mají jiné záležitosti. A všimněte si opět toho, o čem se nepíše ... zatím co vakcíny z "ideologicky správné světové strany" mají problémy, mainstream je buď zlehčuje nebo přímo potlačuje. Že jsou úmrtí nebo těžké následky po vakcinaci? ... to přece nemusí být tou vakcínou ... byť se to stalo po vpíchnutí ... Na druhou stranu se nedočtete o podobných následcích u Sputniku-V. Položte si otázku "proč?" ... dovedete si představit, že by byly případy, kdy po aplikaci Sputniku-V by došlo k většímu počtu těžkých následků nebo úmrtí? ... to bychom četli snad 8 dní v týdnu na titulních stranách mainstreamu, že Putin nás chce vyvraždit a používá k tomu ruskou nebezpečnou vakcínu ... v ČT09 by zpravodajský čas byl rozdělen - 50% hrůzy COVID-19, zbylých 50% o nebezpečnosti ruské vakcíny, lepšolidé by byli zkrátka na koni. Jenomže se tak neděje ... očividně proto, že tyto zprávy, které by byly okamžitě zveličeny a vtloukány do našich hlav 24/8, nejsou k dispozici ... Tedy, Sputnik-V nepříjemnými následky očividně netrpí, přesto je občanům cesta k němu znemožňována. Proč? Proč Sputnik-V mohou používat např. Izraelci, Maďaři, Srbové, lidé v Jižní Americe ... a my nikoliv? Jsou snad např. Izraelci hlupáci nebo hazardéři?

Další kapitolou pak je i přístup k dostupnosti léků obecně - ukazuje se, že již nejsme suverénní stát, protože se o tomto rozhoduje v Bruseli. Pokud při zajišťování léků a vakcín padne věta "co by tomu řekli v Bruselu, kdybychom nakoupili bez jejich svolení ..." pak rozhodně není zdraví našich občanů na prvním místě, ale v celém COVID-19 hrají přední roli jiné zájmy.

Aktuálně nás vláda stresuje kolapsem nemocnic .... opět ale nelze připustit faktickou diskuzi na toto téma, protože by se mohlo poukázat na nepříjemná fakta, jak se snižovala kapacita nemocnic .... tedy, napřed zrušíme významný počet lůžek v nemocnicích a ... a pak se divíme? Podrobněji od Michala Branda zde.

Osobně se tedy na základě výše uvedeného vůbec nedivím, kde se ve společnosti bere nedůvěra, ignorování vládních opatření a náplň témat pro všechny konspirátory a jejich weby. Jednou větou řečeno - vláda s námi nehraje poctivou hru, proto je situace taková, jaká je.

Já zaujímám následující stanovisko:

  • COVID-19 tady reálně je a může mít těžký průběh až fatální následky, nebezpečí je ale hystericky zveličováno a přijímaná opatření svým rozsahem neodpovídají reálné hrozbě. Vypracovaný pandemický plán se neaktivoval a neaktivuje, protože nebyly a nejsou naplněna předpokládaná kritéria. To, že napřed zrušíme polovinu lůžek a pak lamentujeme nad přeplněnosti nemocnic je z tohoto pohledu schizofrenie.
  • diskuze, zda je COVID-19 horší nebo lehčí než chřipka je sice legitimní otázka, ale v mediálním prostoru není povolena, takže odpověď na tuto otázku se nemůžeme dozvědět ... a kladu si otázku proč?
  • pokud v případě smrtelného nebezpečí je použití léků nebo vakcíny podmíněno "ideologickou čistotou" autora a výrobce, pak očividně nejde o smrtelné nebezpečí, ale ve hře je něco zcela jiného.
  • pokud k výše uvedenému přičtu, že vláda už ani nerespektuje Ústavu a obchází zákon pomocí doslova kutilského nahrazování nouzového stavu místo soudy požadovaného řádného zdůvodnění, pak opět - ve hře s největší pravděpodobností bude něco úplně jiného, než zdraví a zájem občanů Českého státu.

Jedno přísloví pak praví .... za vším hledej peníze.

Licence: k volnému převzetí za účelem zveřejnění

 

Autor: David Dvořák | neděle 28.2.2021 11:26 | karma článku: 32,04 | přečteno: 1250x
  • Další články autora

David Dvořák

... a jako další opatření chystáme zastropování cen lokomotiv.

Věta použitá v nadpise mě napadla spontánně jako první, když jsem se dozvěděl, jak chce premiér Fiala zkrotit vysoké ceny pohonných hmot.

12.3.2022 v 13:13 | Karma: 38,42 | Přečteno: 1187x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Něco si přej ... padá rubl

Dotaz na rádio Jerevan: Je pravda, že ruská měna rubl je ve volném pádu a životní úroveň Rusů padne na samé dno?

3.3.2022 v 13:13 | Karma: 26,91 | Přečteno: 746x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Co je neekologické, to se zdaní …

Na webu seznamzpravy.cz vyšel článek s názvem: “Co je neekologické, to se zdaní. Jak chce Česko ozelenit ekonomiku“. Jako příslušník starší generace bych si dovolil nabídnout překlad do lidštiny...

19.9.2021 v 16:16 | Karma: 37,78 | Přečteno: 1209x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Hey Joe ... pojď si popovídat

O nediplomatickém výpadu údajně nejmocnějšího muže planety, kterému nesmí foukat vítr při nastupování do letadla, na adresu Putina bylo napsáno už dost. Ovšem článků jdoucí na podstatu věci je jak šafránu.

25.3.2021 v 15:15 | Karma: 34,98 | Přečteno: 901x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Nevím v čem "jede", ale matroš to musí být kvalitní ...

Tohle se fakt už nedá. Ta manipulace lidmi, ta nadudost, že nemáme paměť a sežereme všechny bláboly. Tohle skončí špatně - rozhodně ne heslem "Nejsme jako oni"

24.3.2021 v 15:15 | Karma: 40,20 | Přečteno: 1768x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Přeplněné nemocnice? ... tak moment!

Aktuálně největším strašákem je hrozba přeplněných nemocnic, resp. jejich kolaps. Na subjektivním pohledu popsaného níže bych rád poukázal, jak je s námi manipulováno.

2.3.2021 v 10:21 | Karma: 38,99 | Přečteno: 2486x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

V Košicích vykládají Sputnik a Čaputová blouzní o výhodách neexistujících dodávek EUvakcín

Na strop Vůdcova bunkru dopadaly bomby Rudé armády a nejvyšší představitel nacistické říše mluvil o konečném vítězství, které je za dveřmi ... nic jiného mě nenapadlo při čtení aktuálních slovenských zpráv.

1.3.2021 v 21:33 | Karma: 41,49 | Přečteno: 1871x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Proč mne zajímají volby v USA ...

Dá se říct, že je mi více méně lhostejno, zda bude za oficiálního vítěze prohlášen Biden nebo Trump. Důvody, proč se o tamní volby zajímám jsou jiné a v podstatě jen dva.

8.11.2020 v 13:31 | Karma: 30,35 | Přečteno: 921x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Sluníčka horovala pro migranty, nyní horují pro Bidena ... co dodat

Snad jen, že ten nutkavý a přirozený instinkt nasměrovat věci k opravdu velkým "výzvám" (tradiční češtinou - k obrovským průšvihům) je neomylný. Taková ideologická kotva, jistota v tom dnešním multi-kulti světě.

7.11.2020 v 13:13 | Karma: 42,51 | Přečteno: 2177x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Pokud by mohly volby něco změnit, tak je zruší ...

Vše nasvědčuje tomu, že Trump a jeho lidé si možná pozdě uvědomili, že vítězství ve volbách připadne tomu, kdo nejen získá více hlasů, ale zařídí i správné spočítání. Je pravděpodobné, že skuteční vládci Trumpa asi řádně doběhli.

5.11.2020 v 13:13 | Karma: 37,91 | Přečteno: 1243x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

COVID - proč novináři nepokládají relevantní otázky?!

Rád bych poukázal, jak a kde vzniká "základní stavební kámen" pro zpochybňující teorie všech "chřipečkářů" a "popíračů" COVIDU a jeho vážnosti. Závěr nechť si každý udělá sám.

1.11.2020 v 13:13 | Karma: 34,38 | Přečteno: 1826x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Podvolené, čeká osud Chamberlaina, Suchoně a povede ke ztrátě svobody a potokům krve.

Největším neštěstím dnešní doby je, že opravdu důležitým zprávám nejde dát bombastický titulek a tím osloví méně občanů, kteří se o dění nezajímají, ale nakonec spolurozhodují o osudu všech.

30.10.2020 v 15:15 | Karma: 35,99 | Přečteno: 1256x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

K aktuálnímu řezání hlav ve Francii

Ve Francii se v krátké době poroučela k zemi další hlava nemuslima. Kdyby to nebylo tak vážné, tak by šlo označit za dobrý vtip slova, že motiv je nejasný ...

29.10.2020 v 20:20 | Karma: 42,62 | Přečteno: 2214x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Sluníčkovým lepšo-demokratům se zajídá vlastní medicína.

Redaktor TV Nova P. Suchoň si vybíral mezi ponížením a (dle mého) vyhazovem nebo odchodem ze zpravodajství. Vybral si ponížení a (opět dle mého) bude vyhozen nebo odejit ze zpravodajství.

28.10.2020 v 13:13 | Karma: 37,42 | Přečteno: 1858x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Zalepili ústa, omezili shromažďování a ... a rabování rozpočtu může začít.

Ministr Prymula avizuje testování celého národa. Pokud ani po tomhle to některým nedochází, pak nechť odhlásí předplatné na tisk, přestanou čít zprávy a cestou do otroctví si vyzvednou odklad o absolvování inkluzivního vzdělání.

9.10.2020 v 13:13 | Karma: 33,73 | Přečteno: 1092x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Otázka burana - proč existují "bezpříznakoví" nakažení COVIDEM-19?

Už jsme v době, kdy nejenže zakázali zpívat, ale vyzývají ke zdržení se ve vyjadřování odborných názorů nepodporujících prosazovanou verzi událostí. Je to začátek totality nebo vyšší stupeň EU svobody a demokracie?

7.10.2020 v 13:13 | Karma: 36,76 | Přečteno: 1718x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Filip: je třeba zjistit, kde KSČM chybovala v kampani .. ten mimoň je opět mimo.

Nevím v čem soudruh předseda jede, ale matroš to musí být kvalitní. Prej, kde KSČM chybovala v KAMPANI ... No nevím, ale na hlavu ze střechy přeci spadl Kováčik nebo, že by to byl fejk a hapal na hlavičku Filip?

6.10.2020 v 19:30 | Karma: 29,98 | Přečteno: 1012x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Zatím nekomentovaný výsledek voleb ...

Je odvoleno a zájemci o studium volebních výsledků ČSSD a KSČM se musí vybavit lupou. Reálně tak jsou obě partaje na pozici dodělávající kobyly ... která ovšem, jak známo, většinou kolem sebe řádně kope.

4.10.2020 v 13:13 | Karma: 27,88 | Přečteno: 935x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Co má společného výpad Jourové proti Maďarsku a "Chvilkaři"?

Zdánlivě nelogická otázka a dvě nesouvisející témata. Nicméně zkusme se zamyslet a dát do souvislostí některá fakta na časové ose - jako obvykle to důležité bývá za oponou.

1.10.2020 v 13:13 | Karma: 41,87 | Přečteno: 1572x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Anglie, Francie, Německo - zrada, zrada, okupace a popravy

Máme výročí Mnichova a tak, za hlasitého ticha mainstreamových médií, přemýšlím, kde má základ tvrzení, že uvedené státy jsou našimi spojenci. Fakta totiž vykreslují jiný obraz.

29.9.2020 v 21:31 | Karma: 42,07 | Přečteno: 1732x | Diskuse| Ostatní
  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik