Přeplněné nemocnice? ... tak moment!

2. 03. 2021 10:21:34
Aktuálně největším strašákem je hrozba přeplněných nemocnic, resp. jejich kolaps. Na subjektivním pohledu popsaného níže bych rád poukázal, jak je s námi manipulováno.

Úvodem zdůrazňuji, že článek zklame ty, kteří popírají existneci COVID-19, protože řádky níže budou o něčem jiném. Tento příspěvek taky není o tom, že by se neměla ohniska nákazy izolovat, nicméně nechápu, proč izolovat lidi např. na východě v Jablunkově, když přeplněné nemocnice mají být např. v Chebu. A neodpustím si dvě poznámky - než jsem řádky výše napsal, chtěl jsem mít jistotu jaká je vlastně COVID-19 situace jak v Jablunkově, tak Chebu ... tak jsem se podíval, jaké jsou oficiální informace v daných lokalitách. A světe div se .... na "první dobrou" není možné zjistit, jaká je vlastně situace. Město Jablunkov má samozřejmě svoje webové stránky a dokonce má stránku "Aktuální informace ke koronaviru" ... a nic, jen všeobecné informace. Protože ten kraj znám, tak vím, že spádová nemocnice je v Třinci - ta má taky svoje www stránky a taky spec. stránku "Důležité informace - COVID-19" ... a taky nic. Tak jsem se podíval do Chebu - to je Karlovarský kraj, kde má být situace přímo katastrofální. Situace obdobná, existují speciální stránky "Koronavirus - tiskové zprávy" ... a taky nic. Pro výše uvedené zdroje pak platí, že se velmi podrobně dozvíme vše o testech a testování a nařízeních ministerstva. Relevantní údaje z místa ale žádné. Jsem jediný, komu to připadá divné? ... v době, kdy se kvůlivá katastrofální situaci zastavila ekonomika republiky, lidé jsou uvězněni v okresech, se nemůžu na oficiálních stránkách (nemocnice a města) dozvědět nic konkrétního? To letmé pátrání mělo ale jedno společné - perfektní info k testování. A tady mě napadly dvě myšlenky.

Jedna spočívala ve vzpomínce na dotaz nejmenované Slovenky, která se Matoviče (když donutil Slováky nechat se neustále testovat) ptala, zda potřebě neustálého testování jako ochraně před COVID-19 rozumí správně ... že prý jestli, když si bude každý den dělat těhotenský test, zda to je dostatečná ochrana před otěhotněním. Druhá myšlenka zabrousila k videu, ve kterém se dozvíte komu většina testovacích místa překvapivě patří a kolik vlastně za celou tu "ochranu" před COVID-19 ve formě testování vlastně platíme. Video je zde, pokud by bylo smazané, tak zde.

A avizovaná druhá poznámka k této odbočce - před uzávěrou okresů jsem se pohyboval na Ostravsku a Valachách. Mám tak kolem sebe cca 700 lidí a ... a nevím o nikom s fatálním průběhem, vím o lidech, kteří měli průběh dříve označovaný jako pořádná chřipka a pak několik lidí v preventivní izolaci, protože se někde s někým mohli srazit ... Tím samozřejmě nechci říct že neexistuje místo (např. obec), kde COVID-19 má každý druhý ... a každý třetí s fatálními následky. Já je ale kolem sebe naštěstí nemám.

Vrátím se teď k tomu o čem jsem chtěl původně psát. Někdy jeden obrázek vydá za tisíc slov ... Takže napřed vývoj počtu nemocničních lůžek za období, kdy ti bolševičtí neumětelové "ruinovali" naši republiku. Ono se totiž ukazuje, že vedle potravinové soběstačnosti, financování vševojskové armády, stavby bytů, škol, školek, jeslí, sportovišť, fabrik ... stíhali nějakým nedopatřením budovat i ty nemocnice.

Zdroj pro data najdete zde.

Jak všichni víme, v roce 1989 skončilo ekonomické diletanství bolševika a nastoupilo odborné budování kapitalismu v Čechách a na Moravě. V jakém tristním stavu je např. naše armáda nebo potravinová soběstačnost ví už dnes snad každý. Graf níže prozradí, jak se "odborné" ekonomické vedení státu projevilo na počtu nemocničních lůžek pro nás občany, kteří platíme daně jako mourovatí.

Pozn. - pro r. 1990-2000 jsem údaje nedohledal, neoficiální zdroj pro přepočtené nem. lůžka na 1000 obyvatel pro r. 1995 a dál najdete zde. Zdroj pro r. 2000 a 2005 zde. Zdroj pro r. 2006-2019 zde.

Takže vládnoucí "soudruzi", znáte ten vtip, jak se obžalovaný mladistvý, usvědčený z vraždy matky a otce, dovolává u soudu shovívavosti a polehčující okolnosti, protože je sirotek? Tak takhle přesně to je s hrozícím kolapsem nemocnic. Vláda by se měla postavit před občany a přiznat, že po zrušení všeho možného sociálního zrušila i polovinu nemocničních lůžek, které tady zanechali bolševici ... ba co víc, je to ještě horší, i v r. 1948 jsme měli více nemocničních lůžek než dnes.

To jsme to dopracovali....

A poznámka na závěr - jsme neustále masírováni, že za bolševika bylo vše špatně a ráj nastal až po roce 1989, kdy země začala ekonomicky prosperovat. Může mi tedy někdo vysvětlit droboulinký rozpor?

Ta nevýkonná bolševické ekonomika:

  • stavěla byty, školy, školky, hřiště, fabriky, přehrady, elektrárny, metro, dálnici ...

  • zajistila dostupnou lékařskou péči zdarma pro všechny

  • zajistila pro všechny zdarma úroveň vzdělání, na kterou dnešní absolventi inkluzivního studia nedosáhnou ani náhodou

  • financovala vševojskovou armádu, bylo méně úředníků, daní, medián mzdy se blížil průměru (dnes je medián na 2/3 prům. mzdy) a průměrný důchod byl k průměrné mzdě na tom lépe než dnes

  • na státním účtu byly zahraniční pohledávky vyšší než závazky ... a šlo by pokračovat

Dnešní ekonomika není nic z toho v tom rozsahu schopna zajistit, přestože jsme údajně výkonnější, platíme vyšší daně a poplatky za kde co. Pokud by dnes došlo opět k převratu, tak není co privatizovat a rozkrást, protože se vybudovalo velké NIC. Nepatří nám už ani voda, kterou ten Nejvyšší sešle na naše území, státní dluh už je takový, že je nesplatitelný i pro naše vnoučata.

Jinými slovy - do eráru přitéká více peněz než dříve, ale není na financování ničeho. Takže - kde ku*va ty prach jsou? Není tady náhodou souvislost, resp. nepřímá úměra s bankovními konty Andrejka a jemu podobných? ... čím více se vybere na daních, tím méně je na financování sociálna a čirou náhodou o to více bobtnají některé soukromé bankovní účty ...

Licence: k volnému převzetí za účelem zveřejnění

Autor: David Dvořák | úterý 2.3.2021 10:21 | karma článku: 38.94 | přečteno: 2486x

Další články blogera

David Dvořák

... a jako další opatření chystáme zastropování cen lokomotiv.

Věta použitá v nadpise mě napadla spontánně jako první, když jsem se dozvěděl, jak chce premiér Fiala zkrotit vysoké ceny pohonných hmot.

12.3.2022 v 13:13 | Karma článku: 38.38 | Přečteno: 1187 | Diskuse

David Dvořák

Něco si přej ... padá rubl

Dotaz na rádio Jerevan: Je pravda, že ruská měna rubl je ve volném pádu a životní úroveň Rusů padne na samé dno?

3.3.2022 v 13:13 | Karma článku: 26.91 | Přečteno: 745 | Diskuse

David Dvořák

Co je neekologické, to se zdaní …

Na webu seznamzpravy.cz vyšel článek s názvem: “Co je neekologické, to se zdaní. Jak chce Česko ozelenit ekonomiku“. Jako příslušník starší generace bych si dovolil nabídnout překlad do lidštiny...

19.9.2021 v 16:16 | Karma článku: 37.74 | Přečteno: 1209 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 23.86 | Přečteno: 402 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 45 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.40 | Přečteno: 297 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.77 | Přečteno: 516 | Diskuse
Počet článků 250 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1693

Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...