Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J28i71r49i 62B90o62r

2. 10. 2017 17:08

Zřejmě se již nemůžete dočkat.

0 0
možnosti
Foto

To, co se stalo v Katalánsku, je hnusné a nepřijatelné.

Ale s tím rozpadem nesouhlasím, ten začal už v době, kdy se Brusel začal odchylovat od původního smyslu EU a začal budovat nesmyslný socialistický moloch.

6 0
možnosti

Ja s Vami souhlasim, ale uvedu i jiny priklad. Co kdyz si v nasi vesnici udelame referendum a vetsina odsouhlasi Neplaceni dani, Vyber myta za prujezd vesnici, Legalizaci drog a hlavne Pravo mistnich olupovat prespolni?

0 4
možnosti

Tady ovšem nejde o to, kvůli čemu je referendum, nýbrž o svobodu se k problému vyjádřit. Pokud referendum vyzní ve prospěch nezákonných opatření, je na místě jim zabránit. To je však jiná kapitola. Nelze však lidi mlátit jen kvůli tomu, že chtěli jít poklidně hlasovat.

4 0
možnosti
Foto

Jenom tak mimochodem, každý stát asi dnes v své ústavě svobodu projevu, do čehož patří také zcela určitě možnost vyjádřit se v referendu.

2 0
možnosti
Foto

Evropská společenství preferovala tak nějak nenápadně Evropu regionů před Evropou států.

2 0
možnosti

V Barceloně nedávno proběhla obrovská manifestace za přijímání uprchlíků.

To za prvé.

Za druhé Katalánsko moc a moc chce být v EU. A proto jim španělská vláda nyní vyhrožuje, že pokud se odtrhnou, vypadnou z EU, a Španělsko jejich budoucí vstup bude vetovat...

1 0
možnosti

Ano.

Lid Europské Uhnije a dalších "demokratických" států pochopil.

1 1
možnosti

O15n69d25ř76e80j 64N63ý91č

2. 10. 2017 11:15

Zapomněl jste na variantu že EU to je jedno a nechá to na Španělsku. Celou dobu vám vadí údajné vměšování EU do suverenity států a když ted mlčí jelikož to je pouze Španělský problém tak je to zase špatně. Ta EU podle vás nemůže udělat nikdy nic dobře.;-D Kdyby jste se o to zajímal tak byste musel vědět že Katalánsko chce být v EU. To o těch bruselských jelit je pouze váš sen. Nic jiného. A na závěr Katalánsko není proti migraci.

3 0
možnosti

'Marmeláda se nevrátí, Unie odsoudila Česko k rosolu a džemu.'

2 2
možnosti

Kde jste se dočetl, že Katalánci chtějí vystoupit z EU?;-D

1 0
možnosti

No vždyť píšu, že chtěli jen samostatnost na centrální vládě. Jak se postaví k EU se uvidí.

Klíčové je, že všichni vidí, jak se postavil největší obhájce práv ...

4 0
možnosti

Tohle není dobré pro všechny strany, Španělsko velmi těžko sestavuje stabilní vlády, dále je je zde snaha několika zemí se oddělit, pro Katalánce je to drsné probuzení a pro EU zkouška, jestli šlapat po staré cestě a nadřazovat zájmy občanů nad zájmy států v době, kdy se kolem Evropy svírají uprchlické kleště a politika lidského humanismu po Arabském jaru ,přinesla jen rozpad na Blízkém východě a v Severní Africe a vzestupu IS a uprchlického exodu.. Každopádně je to rozcestí, buď bude staré politické jádro Evropy, dnes vlastně jen Merkelová a Junker, tlačit na dodržování lidských práv i za cenu, že to povede k rozkladu Španělska, neboť nebude schopné sestavit stabilní a pevnou vládu a země se začnou oddělovat, následovat by mohla Itálie , Belgie a v Německu Bavorsko,. Na jihu jsou sta tisíce uprchlíků, dále Turecko oprašuje starou Osmanskou říši a hraje si noty s Ruskem a to chce ovládnout Ukrajinu a snad Pobaltí ... Nebo bude muset zkrátka v zájmu celkové regionální a světové situace "přivřít" oči, zde patrně bude možná dohoda mezi Francii Marcone, jež chce mocensky změnit těžiště EU z Německa od Merkelové ,do Francie. Zde vytvoří pakt se Španělskem a možná Itálii a reformovat EU. Dnes jsme ve velmi složité a nebezpečné situaci, kde Evropě zvoní hrana a navíc jsou zde teroristické útoky. V této době potřebujeme silnou a hlavně stabilní Evropu a nové politiky, jinak je to náš ...

2 0
možnosti

Souhlasím. Napadá mě jediná "ústupová" cesta pro EU - zpět ke spolku zemí s volným obchodem.

Ale osobně si myslím, že Rubikon je překročen.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS