Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

O čem aktuálně přemýšlejí v Srbsku?O tom o čem dřív.Srbsko by totiž chtělo vstoupit do EU,od roku 2012 má Srbsko status kandidátské země a probíhají rozhovory o vstupu do EU,k těm ošklivým neomarxistum....;-)

4 0
možnosti

Mýlíte se, komunisti na nic nepřišli, jak je na vás vidět. Už mě mělo varovat, jestliže někdo dokáže skoro v každé větě napsat dvakrát sluníčko...

HLAVNĚ, každá územní nejasnost a konflikt je jiný a zcela jedinečný. Proto ani jeden ze dvou hlavních argumentů, kvůli nimž přes sto států uznalo zrovna nezávislost Kosova, Katalánsko a třeba ani Krym nesplňuje - útoky a zabíjení s násilí na menšinách a právo na sebeurčení v rozpadajícím, nefunkčním státě. Srovnání s bývalou Jugoslávií tedy hodně silně pokulhává....

Třeba Putin velmi často plamenně a nesluníčkovsky hovoří o svobodné vůli obyvatel Krymu, kteří si podle něj mají určit, kde chtějí žít. Když se ale na konci devadesátých let chtělo od Ruska otrhnout a osamostatnit Čečensko, zcela "nepochopitelně" upřednostnil teritoriální integritu, pročpak asi? Asi je Vladimír přece jenom veliké sluníčko, že jo?

5 3
možnosti

1. s útoky na srbské cíle a ozbrojeným bojem začala albánská UCK, což roztáčelo OBOUSTRANNOU spirálu násilí.

2. Válka v ostatní Jugoslávii skončila už v roce 1995, situace se stabilizovala, Srbsko samotné se nerozpadalo.

Co se Putina týče, je to v tomto ohledu pokrytec - celkem příznačné pro velmoci, ale nutno připomenout, že Čečna měla po první válce (1994-96) faktickou svobodu a nezávislost. Ovšem stal se zní nefunkční stát ovládaný různými znepřátelenými klany, stát, ze kterého podnikali radikálové výpady na území rusko federace.

3 2
možnosti

Rozdíl je v tom, že Španělsko dalo v roce 1979 Katalánsku autonomii. Zatímco Miloševič v roce 1989 Kosovu autonomii sebral a začal Albánce, kteří v této oblastí žili minimálně o dva tisíc let než Srbové, pronásledovat.Rv.

4 3
možnosti

Vyčkejme... jeden pronásledoval, druhý narovnává myšlení žen a starců obušky a gum. projektily. V principu jde o to, co je víc - zda územní integrita státu nebo právo na sebeurčení. Použijete-li na tohle dvojí metr, pak se výsledek dříve nebo později dostaví. Tak to je.

3 2
možnosti

O65n93d82ř68e42j 21N23ý34č

5. 10. 2017 12:59

V Katalánsku je válka a mezinárodní správa nad ním? Od kdy? Začátek konce EU měl přijít s brexitem teď s katalánskem a příště protože svítí slunce nebo nesvítí. Dosaďte co chcete.

6 0
možnosti

Čas ukáže, zda se mýlím. Rozpad celku nikdy není z pomyslného úterka na středu. Je to delší proces, kdy jednotlivé události do sebe zapadají jak mozaika. Britové chtějí odejít civilizovaně, přesto se jim hází klacky pod nohy, aby to měli těžší. Vysvětlete mi, jak může čistý plátce do EU něco dlužit? To jako že zatím přispěl málo?

A dějiny vždy potřebují určit nějaký bod zvratu - a většinou se bere den, kdy propukly násilnosti. A první násilnosti uvnitř mírumilovné EU na vlastních občanech holt byly 1.10.2017 .... se svítícím nebo nesvítícím sluníčkem to nemá nic společného. Se sluníčky ano.

3 2
možnosti

Napjaté chvíle před pádem laviny.

0 0
možnosti

Článek jak ze Sputniku. Nebo už je to jen kopie?

4 2
možnosti

Celkem nechápu proč ze Sputniku? Už se ani úvahy nesmí publikovat?

Raději kdyby jste napsal v čem se mýlím, na co se dívám tak nějak sputnikovski :-)

8 2
možnosti

R88a80d71e20k 77V47e95b59e61r

5. 10. 2017 12:38

Naprostý souhlasR^

3 3
možnosti
  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik