Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

Pragmaticke, tj. dobre uvahy.

1 1
možnosti
LB

A je to tady:

"Zestátníme veřejnoprávní média," vykřikuje rodák z Tokia.

Jestli mu to vyjde, tak si můžeme brzy zpívat to, co pěli naši dědové a babičky v 50. letech: "Teď už máme co jsme chtěli, do rachoty z vesela...."

3 0
možnosti

Jsou to paradoxy. Japonec by zestátňoval, Slovák zase privatizoval, jak tihle dva chtějí spolu sedět ve vládě...;-D

2 0
možnosti
Foto

Pokud nová sněmovna schválí zákon o všeobecném referendu, troufám si tvrdit, že to vůbec první referendum bude o vystoupení České republiky z Evropské unie. Toho se hned chopí ti všichni naši demagogové a budou křičet: "Pryč s Bruselem! Vládněme si sami!" A moc bych za to nedal, že většina našich voličů by jim na to skočila. A premiér Babiš by pak musel řešit czexit podobně jako dnes premiérka Teresa May řeší brexit. A Agrofert by se už žádných dotací z EU nedočkal. A pokud se dnes EU s Velkou Británií až tak moc nemazlí, s námi by zametli ještě více.

2 0
možnosti
DD

Nejspíše máte pravdu, ale násilím nikoho nikde dlouze neudržíte. Troufám si tvrdit, že více referend na téma opuštění EU by mělo za následek debatu na téma zachování jen zóny volného obchodu. Ono totiž není podvědomí lidí, že vystoupením z EU NEvystupujeme ze zóny volného obchodu.

každopádně více referend = možnost přetavit EU do něčeho smysluplnějšího.

1 0
možnosti
Foto

Ona ta ˇšvýcarská demokracie" v Okamurově podání je pořádně vykastrovaná demokracie. Je třeba si nejdříve pořádně nastudovat podmínky švýcarských referend, k jakým otázkám mohou být vypisovaná a do jaké míry jsou platná. Ale o tom dotyčný pán raději nemluví.To by pak jeho ego pořádně splasklo.

4 0
možnosti
JD

J98i82r93i 68D11v32o23r69a53k

24. 10. 2017 12:40

Nevim sice detailne, jak si p. Okamura to jeho Referendum predstavuje, ale pokud by to jen ze Svycarska "obsleh=opsal", tak byto byl pocin hodny nasledovani R^[>-] Jinak moc dobrych programovych bodu nevidim...

0 0
možnosti

R^ Také to tak vidím. SPD a komunisti. A vážně nechápu, jak někdo může nadšeně tleskat tomu, že stát bude řídit oligarcha, který si z úřadu vlády udělá hlavní velín svého holdingu. Je v pořádku, když chodí do politiky lidé úspěšní, kteří něco dokázali. Ale člověk který ovládá velkou část zemědělského, potravinářského a chemického průmyslu, je největším příjemcem dotací, a navrch vlastní velká média, nemá v politice co dělat. A teď dostane k dispozici úřad premiéra a klíčová ministerstva, jeden člověk získá takřka neomezenou moc, možnost ovlivňovat celé politické, ekonomické i právní prostředí, ku prospěchu svého impéria. Stafáž mu k tomu budou dělat komunisti a Japonec. Panebože. A stádo radostně hýká, že má spasitele.

4 1
možnosti
ZO

Já jsem tedy volila jinak, ale upřímně, chápu, že lidé už maji po 28 letech dost stejných obličejů a stejných řečí, které nikam nevedou. Proto bych si nedovolila 28 % voličů nazvat hýkajícím stádem.

4 1
možnosti
  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik