Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lidé jako pan moravsko-japonský Korejec neustálými útoky na islám a výpady proti všem muslimům bez rozdílu přivolávají na naši republiku teroristický útok. Pokud k němu jednou opravdu dojde, ponesou za něj hlavní vinu právě tito čeští politici, kteří pod vidinou volebního úspěchu sbírají vyvoláváním strachu a nenávisti ty nejodpornější politické body.

0 2
možnosti
Foto

"Nesmíte nás kritizovat, jinak vás budeme zabíjet. Přinášíme náboženství míru!"

3 0
možnosti

Nikdo si neuvědomuje několik aspektů islámu. Pro můj výklad použiji pro islám název ideologie, neboť všechna náboženství, jsou ideologií, protože nabízejí lidem - věřícím, že za ně (za něco) něco zprostředkují, třeba komunikaci s Bohem, Budhou, Aláhem (a dalšími). Přitom z principu za Vás nikdo nikdy nic ani udělat nemůže. (Samozřejmě, odnese za Vás tašku nebo uklidí nádobí :-) , ale tak jsem to nemyslel) Tedy tato ideologie je nebezpečná především v tom, že zatím co jiné ideologie (náboženství) mají jasná ravidla výkladu, zde se výkladu ujímají různí samozvanci a to také různě postižení.

Každá ideologie je svým způsobem nebezpečná, ovšem pokud má jasná a neměnná pravidla, je možné ji tolerovat.

Dalším (nebezpečným? ) aspektem je, že kdo se narodí v tomto prostředí, je muslim. (tedy alespoň v tom ortodoxním prostředí, kterého je naprostá většina) A pomimu-li většinou muslimů uznávaný cíl na islamizaci světa atd., pak každý narozený v takovém prostředí islám musí přijmout. Vlastně nemusí, pak ho ale třeba zabije vlastní otec, nebo ukamenuje komunita, nebo dostane nehorázný žalář a podobně. Hlásat ve spoustě muslimských zemí jiné náboženství a nebo bezvěrství je hrdelní čin.

A nyní se skusme podívat na problém muslimů a muslimek očima člověka, žijícího ve 21. stoletá a v relativně kulturním prostředí. Kdo z Vás je přesvědčený o tom, že mladý, školou povinný muslimek (pokud žije v prostředí, kdy vůbec do školy může) si třeba nechce s ostatními dětmi ve škole malovat, nebo modelovat a podobně? Kdo z Vás je přesvědčený o tom, že by mladá holčina muslimka ve škone nechtěla ukazovat své krásné vlásky jako ostatní holčiny? Která muslimská puberťačka by se nechtěla namalovat a vzít si kratší sukýnku? A dalo by se pokračovat.

Pak mi nedá nepoložit si otázku, zda tito, co by to chtěli zkusit, nejsou třeba vězni islámu?

1 1
možnosti

A pak mi z toho tedy vychází, že sdmítnutím islámu (tedy alespoň jeho většinového výkladu) máme šanci minimálně ty, kteří chtějí, vysvobodit. A to za to stojí :-)

2 1
možnosti

I on patří do našeho politického spektra o čemž rozhodla nezanedbatelná skupina voličů a může se my to nelíbit ale jeho existenci musím respektovat. Co se týče OB , je populární a jeho hlas na rozdíl od mého se ponese na veřejnosti. S tím nic neudělám;-(

2 1
možnosti

Projevem sebezáchovy je nevolit Okamuru:-)!!

1 2
možnosti

Prostě Okamura jednoduše lže...to už je u nás od nástupu Zemana na trůn takový folklór a zvyklost...

https://www.youtube.com/watch?v=vy0H9uZu6qg&t=48s

2 2
možnosti
Foto

Původně jsem psal reakci v diskusi, ale vyklubal se mi z toho blogový článek. Tu ho máte:

https://pechar.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=630795

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS