Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Okamura na hrad. Má pravdu.

0 0
možnosti

Pan Dvořák tu vytvořil skutečnou lež, kterou načerpal z nějakého Zwitau cz. Ten koncentrák byl plně v českých rukou. Dozorci i stráž protektorátní četníci.

Relevantním zdrojem je práce USTRC

https://www.ustrcr.cz/data/pdf/pamet-dejiny/pad1602/003-016.pdf ukázky

Dozorci Fejfar, Fejkl, Havelka, Černý, Strnad, Maxa, Pešek, Janovský, Baloun, Havel, Havrda, Hovorka a Hejduk měli vězně bít, mučit, znásilňovat a zabíjet nejen střelnými zbraněmi, ale rovněž elektrickým proudem, topením či v plynové komoře. Dále je měli přivazovat ke sloupu na kladku, nasazovat jim železa v maringotkách či je svazovat do kozelce. Výpovědi hovoří i o nedostatku jídla, všudypřítomné špíně, těžké dřině a s ní spojené velké úmrtnosti.

„Jedno děvče v táboře porodilo dvojčata. Dozorci prohlásili, že takové tady nepotřebují a parchanty živit nebudou. Obě miminka hodili do rybníka. Úplně malinký. Umíte si to představit?“ probírá se vzpomínkami paní Vrbová. Nešťastná dívka potom skočila za dětmi do vody, utopila se a všechny mrtvoly pak museli vězni vylovit. Žádné v táboře narozené dítě nepřežilo..

1 1
možnosti

Jakou lež? Váš odkaz jasně dokumentuje, že se jednalo o "Kárný pracovní tábor I Lety". Diskuze není o tom, jestli to bylo nebo nebylo místo utrpení, ale o to, zda jej lze postavit na roveň např. Osvětimi a jiných koncentračních táborů tak, jak je chápe veřejnost - tedy vyhlazovacích táborů s průmyslovými spalovnami mrtvol, plynovými komorami aj. zrůdnostmi.

1 0
možnosti

:-)......POpsal jste to výborně! Už si na tom dělá reklamu, ba, přímo exhibuje Bělobrádek,(budoucí senátor, jak jsem dnes četl, aby si prodloužil bezpracný život v politice),l Bartošek a třetí vzadu.

Páter Vyklouz ....jak byl prospěšný našemu státu? Přítel Sudeťáků, výkup vepřína za astronomickou cenu. Ten jeho vstup do politiky nás přišel setsakramentsky draho! R^R^R^

3 1
možnosti

:-).....Nejsem historik, ani jsem se o to nikdy moc nezajímal, ale....s tou plynovou komorou jste to asi přehnal. Když tam ty nemakačenky, jinak se to nazvat nedá, odvšivili, osprchovali, dali jim čistá pyžama, pak do další sprchy, další desinfekce plynem, jenže......kdo by pak pracoval ve

Schwancerbegových lesích na polomech, když je tam likvidovali po příchodu?

Jste, vážený pane, asi trochu mimo. Cílem tohoto seskupení byl pracovní výkon. To by se těm četníkům pan šlechtic pěkně poděkoval a možná, že by už šupajdili na frontu, kdyby ho takhle připravovali o potřebnou pracovní sílu ! !!!! Pro p.Waltera:

0 0
možnosti
Foto

Já si poslechl to a nabízím alternativní diskuzi. Řeknu například: Na hranicích komunistického Československa nebyly žádné drátěné zátarasy, jen hlidky se psy.

A bude mi vyspíláno, že lžu. ALE: chybí zde časový údaj. Během konce února 1948 by dráty kolem celé republiky nepostavil ani kouzelník.

A to samé v Letech. Okamura nehovořil o době 1942-1943. Ale o dva roky dříve.

5 1
možnosti

J88i70ř83í 62K33ý18r27a

7. 2. 2018 15:59

Bravo, skvělý blog, karma !!!!!

12 4
možnosti

To jsou neskutečný lži. Byl to koncentrační tábor. On nebyl jeden jediný stupen koncetračního tábora. Byly od pracovních, přes tranzitní až po vyhlazovací. Nejde srovnat ani Osvětim a Terezín. To by si taky nikdo nedovolil říct, že to byl pseudokoncentrák oproti Osvětimi. Za to co řekl nejen Okamura, ale i jeho poskoci by dávno v demokracii skončili.

To že vězně využívali Schwarzenbergové je neskutečná lež kterou šíří Olšer, Spencerová a podobná sestava lhářů. Tvrdil to jeden autor románů, dokonce o tom napsal fiktivní román a ten oni berou za fakta. Ten romanopisec dokonce v Letech hledal podzemní plynové komory, tak byl mimo realitu. Taky tvrdil že se v tom angažoval i rod Havlů. A toto má někdo tu drzost vydávat za fakta.

7 11
možnosti

To co označujete za lži jsou údaje z rozhovoru s panem prof. Ratejem. Odkaz máte v blogu. Pokud nesouhlasíte, máte možnost podat na jmenovaného historika oznámení za účel prošetření, zda nepopírá holocaust nebo jiným způsobem nezlehčuje utrpení obětí nacistické zvůle.

13 3
možnosti

Samozřejmě opět lžete, primární Okamurovy výroky neřešily ani tak cenu, ale status tábora a míru utrpení lidí v něm, proto se na něj a jeho pobočníka "rozbrušovače" snesla kritika. Omlouvat se a argumentovat cenou začal až posléze...

10 7
možnosti

Lžete, Rozner právě kritizoval předražený výkup prasečáku, kdy řek: že by nezaplatil 450 000 Kč za předražený prasečák kvůli pseudokoncentráku tak jako to udělal Hermann. A je dobře, že se o tom bude mluvit, protože se třeba přijde i na to, v čí prackách skončil ten rozdíl mezi odhadní a výkupní cenou.

9 7
možnosti
  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik