Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

Tam ale autore nejde o telefony s Androidem nebo Mrkvosoftem, ale o sítˇ jako takovou. Namátkou servery v tel. společnostech, routery - klidně i ten u vás doma...atd přes které ty data tečou. V tom co píšete máte sice pravdu, ale pletete hrušky s jabkama. Nicméně zde se jedná o obchodní válku bez důkazů proti Huawei.

0 0
možnosti
Foto

Jestli vy říkáte, že jste z IT světa, skoro by se ostatní teď měli stydět, pokud do něj také patří.

Kdybyste chtěl argumentovat racionálně a podle pravdy, nemluvil byste o telefonech s Androidem, ale o tom, o co jde. A to jsou prvky páteřních sítí. Žádný z routerů, switchů a dalších prvků rozhodně neběží na Androidu a nesbírá data pro google.

Pokud jste opravdu z IT světa, tak víte, že všechny tyto manageované prvky mají v sobě na čipech sw přímo od huawei a téměř nikdo není schopen se podívat, co všechno a jak tento sw dělá. A když už bychom tedy došli na ta koncová zařízení, tedy telefony, i tam, pod tím androidem, stejně jako v každém pc pod windows či linuxem, běží nějaké základní sady instrukcí ve firmware dodaném výrobcem, tedy třeba Huawei, díky kterým pak telefon prostřednictvím instrukcí v ovladačích OS dělají to, co po nich chceme, samozřejmě ale nemusíme tušit, co dělají bez naší vůle a co sbírají pro soudruhy v Číně. To, jestli se o mě google nebo Apple dozví, co jsem si prohlížel a kde jsem nakupoval, je mi celkem fuk, ale dokážu to i ovlivnit a nastavit tak, aby toho věděl minimum. Data, která protékají páteřními prvky ovládanými firmware dodaným od jeho výrobce, můžete zašifrovat, ale už nezabráníte tomu, aby nějaký spyware tato data nasměroval tam, kam potřebuje a kde je může někdo na zakázku dešifrovat.

Z tohoto pohledu, a to nejsem bezpečnostní expert, si dovolím tvrdit, že pokud vy jste ze světa IT, bude to patrně nějaký svět IT čučkařů...

2 0
možnosti
Foto

Davide karma. S dovolením si pro některé diskuse část Vašeho blogu vypůjčím.R^

0 0
možnosti
JH

J82a70n 82H73y73n38e14k

25. 1. 2019 12:31

Ona je to taková ta obchodní válka USA s Čínou a o tom to je. My jako servilní stát , potažmo ministerstvo zahraničí, musíme nějak svému bratru USA pomoci a vyjádřit svůj obdiv americké politice. Proto ty kousky dramatu, které nám předkládá ČT, pražská kavárna a spol. a i tisk , za účinné spolupráce s velvyslanectvím USA v Praze.

7 1
možnosti
JZ

Vy jste to nějak celé nepochopil. V té kauze jde o to, že prostě není dobré, aby stěžejní komunikační systémy na celém světě běžely na hardwaru a softwaru čínské tajné služby.

Motat do běžného uživatelského života špiionáž je na úrovni šití alobalových čepiček. Samozřejmě, že kdo může, sbírá data, aby "zlepšoval služby" - zlepšení neznamená, že se na to uživateli líp kliká, ale že je ta služba efektivnější pro poskytovatele.

4 1
možnosti
JZ

A ten odkaz na strašlivou špionáž od Microsoftu je vtipný, když vytrváte a dočtete se závěru, autor shrnuje, že se nic hrozného, divného a podezřelého neděje.

0 0
možnosti
OS

Výkonnější konkurence? Jo, to se to konkuruje, když vám všechno zaplatí Čínská vláda a její vojenská rozvědka. Určitě to dělají nezištně. A vlastně i kdyby ano, tak je to stejně velmi, velmi nefér vůči ostatním.

0 0
možnosti

rika se tomu vladni pobidka a ano je to nefer v kazdem state.

0 0
možnosti
JU

J97i66ř40í 41U40r50b86a86n

25. 1. 2019 9:06

Vidím, že se tu sešli samí odborníci na slovo vzatí;-O Huawei je v první řadě výrobce infrastruktury přenosu dat včetně sítí mobilních telefonů, mobilní telefony jsou jen okrajové "hobby". Tedy nikoliv jen "železa", jak je přesvědčen autor, software je nedílnou součástí takových zařízení. Co se v takovém MATRIXu děje pak ví už skutečně jen u Huawei. Odbočit kopii přenášených dat k požadovanému uchu pak už skutečně není problém...Rv

10 0
možnosti

stejne tak neni problem toto odboceni zachytit (vyrobkem od jineho vyrobce nez je Huawei)

5 0
možnosti
JN

Ta kampaň proti Huawei je dobrý marketingový tah.

Nyní se spousta institucí zbaví těch nespolehlivých přístrojů o Huawei a bude nutno investovat do nákupu nových spolehlivých zaručeně bezpečných systémů.

Jistě si na tom někdo dobře namastí kapsu. A hádejte, v které zemi budou vyrobeny ty nové spolehlivé přístroje? No přece v Číně.

4 0
možnosti
  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik