Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Ale no tak autore,vy vypadáte , že přežijete horší časy;-D;-D;-D

0 2
možnosti
VT

...dnes tato myšlenka vypadá skoro rozumně, navýší se zdravotní daň aktivně pracujícím a o toto navýšení se jim sníží daň z příjmu. ALE - je minimální nezaměstnanost - pouhých 200 000. Co až bude v době krize o půl milionu vyšší ?? Na to stačí kupeccké počty - 500 000 x 36 000,- (roční odvod průměrného pracujícího, VZP 2015) - a zdravotní pojišťiovny hned mají o 18 miliard méně !!! A zdravotnictví o to dříve půjde do kopru ....Toto chceme ??? Kde je v solidárním principu ve zdravotnictví solidarita "státu" se zdravotníky ?!? [>-]

3 0
možnosti
DD

No rozumně ... hmm, pokud se na věc podíváte s velkým nadhledem, tak stát se vzdaluje své původní funkci, přičemž si chce zachovat daňové příjmy pro své úředníky ... a dotace pro nejbohatší.

Ono původní funkce státu byly - zajištění obrany, zajištění práva a až nakonec se přidaly sociální vymoženosti.

Obrana - hranice jsou nehlídané, armáda v počtu expedičního sboru schopna bránit krajské město pár dní. Policie pomáhá a chrání buzerací, drobnou kriminalitu je zbytečné hlásit, pouze vraždy bývají objasněny všechny.

Právo - těch kauz, které dokládají nefunkčnost výkonu práva je mnoho. Za všechny případ Rath - chycen při činu a ani po 7 letech není rozhodnuto.

Takže dvě základní funkce stát neplní a teď je na řadě postupné přenesení sociálních nákladů zpět přímo na občany.

Na celé věci je absurdní, že si stát zachovává, resp. zvyšuje daně, které byly stanovovány pro zajištění těch tří základních funkcí, které ale opouští...

6 0
možnosti
JK

Vidím v posledních letech jasný trend, každá větší firma zřizuje svoji matku v zahraničí a má to několik důvodů, daně, šikana berňáku, zajišťovací příkazy, online špehování státem (státofirmou začleněnou do holdigu velkého vůdce) a následnými tlaky sebevědomých pověřenců o kterých se jen říká, čí jsou to lidi a těch skupin přibývá, vládní, hradní, eko, gender, multikulti, etnik a místní bafuňáři. Tihle teroristi vám prostřednictvím nažehleného šampóna předloží supervýhodnou smlouvu no neberte to. Ideální je zahraniční matka vlastnící firmu v česku se smlouvou o přepracování, státní špehování je nahrané a vyděrači tápou a neví o kolik si mají říct. Jenže daně se platí jinde a už není důležité, zda jsou nižší. O to je chudší státní kasa a geniální nápad je o peníze obrat ty co státní šikaně nemohou utéct zaměstnance a malé firmy. Tak do toho, je jedno jak se reforma bude jmenovat, jak hodně nás budou oblbovat její výhodností, výsledkem bude větší průvan v peněžence.

Nevěříte? Tak megahoding s neoficiální státofiremní odnoží je zde. https://rejstrik-firem.kurzy.cz/26185610/agrofert-as/ (pro rozkliknutí grafického zobrazení je nutné slušné připojení a grafická karta).

2 0
možnosti
PB

Já bych řekl, že je to naopak. Mateřská firma v zahraničí si založí odnož u nás. Protože pokud by ta naše firma byla hlavní výrobní, potom filiálka v zahraničí nebude z titulu funkčnosti mateřskou firmou. Daně se platí tam, kde se zisk tvoří, ne jde má firma sídlo.

0 2
možnosti
  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik