Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je velmi typické jak tu zastánce a ochránce Ruska a zavilý nepřítel USA, když mu dojdou argumenty, tak ostatní už označí pouze za primitivy. A další diskusi utne tím, že už s nimi nechce ztrácet čas. Přesně v duchu strany kterou podle svých slov volil (SPD) která dává na svých stránkách doživotní ban za nepohodlné otázky.

0 0
možnosti
JT

J79i60r75i 28T27i35c82h28y

15. 10. 2019 17:45

Autor byl ponekud skepticky, snad mel i v necem pravdu, rozhodne, kdyz se divam dolu, rozviril znacnou diskuzi.

0 0
možnosti
PJ

P38a42v41e58l 88J82á53š79e55k

15. 10. 2019 17:17

Jste špatným pamětníkem a navíc, věříte blbostem.

Jo, a ještě nevíte jak vypadá mapa Evropy 朗

2 1
možnosti
PB

...... voni nechrápou, enem bdí a čekají z jaký strany ty noty přindou,- zatím sou zmatený jak prvničky a mají v tem neskutečnej hokej;-D!,- co bylo zatracovaný to je naráz vyzdvihovaný, co byla pravda a láska je po čase lež a nenávist, co bylo demokratický je šmahem krutě nedemokratický,- ........ holt, žurnalista bez mozku, zacálovanej a píšící enem na zakázku, tvrdej chleba máVEU!

0 1
možnosti
JB

J66i10r27i 66B41o78r

15. 10. 2019 16:12

Běžte se bodnout.

2 1
možnosti
AL

Dávám zaslouženou karmu.

:-)R^

5 3
možnosti
Foto

NATO je obranný spolek. Zasahuje v případě napadení jednoho svého člena. Turecko útočí a to se smlouvou o NATO nemá nic společného. NATO s tímto nemá nic společného.

A co se roku 1989 týká, tak budu slavit. A jsem za něj vděčný. Zjevně na rozdíl od Vás.

4 5
možnosti
RK

Bezva - přestává být členem paktu NATO jenom proto, že útočí? Připomíná mi to Star Wars - The Attack of Clones, kdy Anakin Skywalker vysvětluje Padmé Amidale termín agresivní vyjednávání. Ale možná jenom nejsem dostatečně informován a v NATO existuje klauzule, že ve chvíli, kdy člen NATO provede agresi ve formě útoku, automaticky na tu dobu členství pozbývá.

2 2
možnosti
VR

Stará a nehynoucí bolševická pohádka, Kterak je chudinka matička Rusko, obklíčené krvelačnými hordami NATO:-);-D

Takže, skutečně NATO obkličuje Rusko? Podívejme se v rychlosti na mapu. Ruská hranice je dlouhá asi 20 tisíc kilometrů. Z toho tvoří méně než jednu šestnáctinu, tedy 1215 kilometrů, hranice se současnými členy NATO,

Rusko sousedí s celkem 14 státy a pouze pět z nich patří do NATO. Mimo území NATO existuje vojenské zastoupení aliance pouze na třech místech. Všechny tři operace probíhají pod mandátem OSN, takže i se souhlasem Ruska a dalších členů Rady bezpečnosti.

Na druhé straně Rusko má základny mimo svého dlouhého území ve třech zemích – Gruzii, Moldávii a Ukrajině – a to bez souhlasu tamních vlád. Kaliningrad je celý jedna vojenská základna i s jadernými zbraněmi. Ve skutečnosti existuje nové permanentní nasazení kolem ruské západní hranici se spojenci NATO, od Barentsova moře až po Baltické a od Černého moře po Středozemní. V současné době se odhadem 300 tisíc ruských vojáků umístěno v západní vojenské oblasti, tedy mnohem víc, než v vojsk NATO.

Co se týče Ruska, to určitě nepotřebuje další základny, pokud má ze svých současných na dostřel minimálně polovinu světa, včetně hlavních dopravních a energetických tepen Západu (jako je Suez, Bospor. Perský záliv, Panamský průplav a Malacký průliv či kaspická a severomořská naftová pole - podívejte se na mapu, resp. ještě lépe na GLOBUS!

Zkrátka, Onen dramatický popis „Ruska obklíčeného americkými základnami“ je stejně imbecilní jako situace, kdy 15 policajtů „obklíčí“ pevnost obsazenou 500 po zuby ozbrojenými gangstery. :-)

11 13
možnosti
VR

Pro doplnění, ta pitomost že Putin vyfouknul nějakou základnu v Sevastopolu Američanům,se vám taky moc nepovedla...Proč dnes není námořní základna USA v Rumunsku, nebo Bulharsku ač jsou obě země v NATO? Protože existuje konvence Montreux (mezinárodní dohoda z roku 1936 o režimu proplouvání válečných lodí úžinami Bospor a Dardanely, USA nemůže mít základnu na Krymu, protože podle této konvence se vojenská plavidla nad 30 tisíc tun nečernomořských zemí nesmějí nacházet v Černém moři více než 21 dnů. Základna USA proto nemůže být ani v Rumunsku nebo v gruzínském Batumi. Američané mohou připlouvat na návštěvu, ale nemůžou sem umístit nastálo svou flotilu. Zkrátka Krym by žádný užitek Rusku nepřinesl, kromě toho, že Putin vejde do historie.

Za anexi Krymu, kterou většina světa neuznává, však Putin zároveň tvrdě platí.

9 7
možnosti
  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik