Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J48a11n 85J36a55n36u51š70k73a

17. 1. 2020 20:57

byli za okupanty i pred vyzvou

0 0
možnosti

J45o58s89e33f 55P28o95t75r

17. 1. 2020 20:23

Co je civilizovaný svět světem, tak vždycky se vyskytla nějaká velmoc, která se snažila a snaží světu dát i násilím svoje vidění světa, své hodnoty.

Američané porazili nacisty, co s těmi lidmi udělali. Dali jim svobodu a půjčky,. výchovou je denacifikovali. Američané porazili Japonce. Co s nimi udělali? zotročili je? dali jim svobodu, půjčky a přístup k nejnovějším technologiím. Co se stalo po třiceti letech, po americké pomoci, s těmito zeměmi? Patří mezi neúspěšnější na zemi!

Takovýto názor jako máte vy, pane autore je naivní a směšný.

Když tam nebudou Američani, kdo tam bude, koho tam chcete mít?, Islámský stát, Irán, Rusko. Samozřejmě, že jeden z nich.

Kromě toho tvrdíte :"kde o ni asi ani moc nestojí ... tedy kromě ropných polí, které chtějí být demokraticky těženy.". Vy si myslíte, že ti Arabové by nám dávali ropu za hubičku?.Nám, jejich hlavním islámským nepřátelům? Kdyby tam Amerika nezasahovala, už dneska byste platil za litr nejméně stovku.

Můj známý říká. "Logicky přemýšlet, to bolí". Myslím, že je to váš problém.

2 7
možnosti

Váš známý má pravdu. Ale moc se tou jeho radou neřídíte.

5 1
možnosti

J14a68n 38R98á81ž

17. 1. 2020 19:05

Nechápu ty , kdo dali "mínus" názoru, že po rozhodnutí iráckého parlamentu budou od 1.února 2020 všechny složky armád, kterým nedovolí parlament Iráku na svém území pobývat, v podstatě okupační armádou.

Jedním z cílů americké druhé vojenské intervence v Iráku bylo zajistit svobodné volby a demokratický výkon státní moci. Jak konstatoval blahé paměti skvělý prezident USA Barack Obama, stalo se tak a považoval to za velký úspěch politiky USA v Iráku.

No a teď když tento demokraticky zvolený nejvyšší orgán Iráku se rozhodne, že na území svého státu žádné cizí armády nechce, tak doufám,že nikdo kdo je skutečný demokrat, toto legální parlamentní rozhodnutí nemůže zpochybnit.

PS. Také k nám vnikly nikým nezvány v roce 1968 armády VS a přes to, že Národní shromáždění invazi odsoudilo, byli u nás Sověti 23 let. Že to byli okupanti nikdo nepochybuje a tak proč s názorem, že když zůstanou Američané v Iraku i po výzvě k jejich odchodu iráckým parlamentem, budou okupanty někdo nesouhlasí, nechápu.

8 0
možnosti

J90a55n 43J31a72n50u65š36k66a

17. 1. 2020 21:10

vas neucili ze v 68 byla podepsana smlouva o (docasnem) pobytu vojsk, po nabyti ucinnosti teto smlouvy se uz prece podle stejne logiky neda mluvit o okupaci.

2 0
možnosti

"Má se snad hlasování opakovat dokud nebude správný výsledek, jak je v zemích "západních hodnot" dobrým zvykem?"

V demokracii je bežné ak sa nájde kompromis a zo zákona niečo vypadne resp pribudne, tak sa hlasuje o tom istom aj niekoľkokrát.

V niektorých štátoch majú na to vlastné časové lehoty.

V Írsku prvý krát hlasovali proti, EU urobila pre Írsko výnimku a druhýkrát o tom istom (s výnimkou) hlasovali Íri druhýkrát za.

0 1
možnosti

Byť souhlasím, tak v tomto Vás musím opravit. Ten zákon vstoupí v platnost až od 1. února, takže okupanty budou cizí vojska až od tohoto data. Zda-li se to bude týkat i vojáků, provádějících pouze výcvik, je už pouze na irácké vládě.

Ale je faktem, že nikdo z našich politiků se ještě v tomto smyslu absolutně nenamáhat iráckou vládu kontaktovat.

4 3
možnosti

Za článek karma. Myslím, že vláda je odpovědna parlamentu. :-)

4 2
možnosti

Měl byste si nejdříve zjistit informace a teprve potom se k tématu vyjadřovat. V tomto případě se to má tak, že podle iráckého právního řádu o přítomnosti cizích vojsk nerozhoduje parlament, ale vláda. Takže blog postavený na lži.

10 5
možnosti

Jako většina jeho trapných písánek:-)

7 4
možnosti

Ještě , že jste nenapsal "demogratické"...to by tak k vám sedělo...Rv

9 2
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS