Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J21a42n 53R23á83ž

6. 6. 2020 17:22

No ale je pro Ameriku dobré, že "Demokraté" měli dost rozumu, aby odpálili levicového extremistu Bernie Sanderse. U Bidena bude hodně záležet, koho si vybere jako viceprezidenta, protože v případě jeho zvolení s největší pravděpodobností by to byl on, kdo by ve skutečnosti vykonával prezidentskou funkci.

Z amerických zdrojů jsem se dověděl že s tím nastupujícím Alzheimerem u Bidena je to asi pravda a Trump to určitě využije v předvolebních debatách, takže není nic jistého.

Osobně si myslím, že kdo bude v USA prezidentem už nebude pro Evropu tak zajímavé, jako tomu bylo ještě v minulých volbách, protože Evropa nebude středobodem americké politiky. Vzhledem k potížím, které se na USA valí z Asie, bude lepší, když bude jejich prezidentem někdo jiný, než divočák Trump, který by při svém zkratkovitém jednání, mohl vyprovokovat nějaký opravdu velký vojenský konflikt, aby tak ty problémy eliminoval.

0 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že se Biden výrazně angažoval na Ukrajině, která skončila v krveprolití, tak je pro svět rozhodně nebezpečnější Biden než Trump.

A pro Bidena by byla požehnáním válka v Evropě, protože EU by definitivně vyřadil jako světovou mocnost a ve velkém by tam USA draze prodávaly zbraně.

Zatím USA proti EU rozpoutaly hospodářskou válku, kdy EU zakázaly Nord stream II.

Takže doufejme, že současná krize co nejvíce oslabí USA, aby je přešly choutky rozpoutávat ve světě válečné konflikty a napadat cizí země.

2 2
možnosti

Pane Davide Dvořáku. Jste dalsi velky cesky kritik politickeho deni v USA. Jako mnoho obcanu pred vami, i vy se snazite neco rici. Je jen otazka, jak jste tu svoji uvahu ziskal. Ctu-li prispevky obcanu prede mnou, snad jen pan Braun ma moznost posoudit celou situaci. On totiz v tom USA zije.

Jestli pan Biden nebude moci (po vitezstvi v listopadu) z jakehokoliv duvodu pokracovat jako prezident, je zde jeho nastupce stojici vedle nej pri te listopadove volbe. Viceprezident je asi 10% podpora ve volbe toho nejvyssiho. Take historie teto Unie (mate-li chut se tim zabyvat), prinesla jeste horsi kandidaty na stolec Unie. Taylor, Johnson nebyli ti pravi pro tento post.

I pan Braun inklinuje k demokratickem kandidatovi. Osobne preferuji osobnost, ktera mi prinese prosperitu v mem zivote. Ten republikansky kandidat mi tu prosperitu predklada. Po dobu ctyr let, napadani nynejsiho prezidenta je unikatni. Dnes se teprve ukazuje na tu spinavost te druhe strany. Biden je tim predstavitelem te strany a take tim nejvetsim gaunerem. Jako viceprezident za Obamovi administrativy, jeho velka rodina ziskal tolik majetku jak nikdo pred nimi. Jeho chvile pred spravedlnosti jeste prijde.

Snad je treba dodat to nejdulezitejsi. Dejiny Spojenych statu nebyla poklidna prochazka v oblasti politickeho klani. Jen zasadni vira v Ustavu teto zeme,(sila mnoha osobnosti) prekonala kazde uskali. Jiz od roku 1776. Zde je ten ukaz i pro nas.

3 0
možnosti

J92a61n 16R69á39ž

6. 6. 2020 18:00

Respekt občanů USA k Ústavě, vlajce a hymně Spojených států, bylo vždy něco, co mne fascinovalo a vzbuzovalo úctu. Ovšem, když sleduji názory zejména t.zv. humanistů z řad amerických akademických elit i prestižních universit a jejich současných i minulých studentů, tak úcta a respekt k těmto symbolům americké demokracie už není taková, jaká byla ještě před několika málo lety. V době protestů proti válce ve Vietnamu to dnešní rozdělení společnosti začalo a levicově liberální trendy, které v USA nabývají na rozmachu v tom pokračují a to musí přece u konzervativní části občanů vzbuzovat velké obavy.

Na velká města už republikáni spoléhat nemohou, v jižních státech převládají levicové tendence nejenom u přistěhovalců a Afroameričanů, ale i u velkého počtu bílých, takže si myslím, že tam demokratický kandidát zvítězí.

Už v minulých volbách Hilary Clinton zvítězila na celkový počet hlasů a jen díky tomu, že byla velmi kontroverzní osobou spjatou s mnoha skandály, ztratila podporu u velkého počtu Afroameričanů, Hispánců a nízkopříjmových bílých, kterou získal před tím Obama, takže Trump zvítězil v průmyslových oblastech středozápadu a na Floridě, což rozhodlo. Ale jejich podpora Demokratů se dnes vrátila. Takže vítězství Demokratického kandidáta je dost pravděpodobné .

Díky liberálním demokratům se základy na kterých byla vybudována americká demokracie a dominantní světové postavení, nebezpečně otřásají.

Tolik pohled člověka, který nějaký čas v USA před lety pobýval, má tam hodně známých, kteří jej informují a sleduje tamní dění nikoliv jen prostřednictví zpravodajství CNN.

1 0
možnosti
Foto

Ano bůh nebo spíše zdravý rozum opustil USA.

V minulých volbách když vyhrál Trump

0 4
možnosti
Foto

V USA je situace trochu jiná než v Rusku. Zde se kandidáti nevybírají formou nějakého rozkazu ale volbou. A tak i Biden získal největší množství příznivců, poté co postupně odstoupili všichni jeho protikandidáti.

Bohužel, v současné situaci jak se vyvíjí, má velkou šanci boj o prezidenta vyhrát, pokud se nepodaří republikánům zařídit aby třeba Trump odstoupil sám. Což je hodně ale opravdu hodně velká fantasmagorie. A tak budou USA dále upadat.

1 1
možnosti

J77a12n 81R90á59ž

6. 6. 2020 18:03

Mám stejný pocit a je mi z toho smutno.

1 0
možnosti

Nějaký pan doktor před volbami zodpovědně prohlašoval, že Zeman do tří měsíců zemře. Tento článek asi vychází ze stejného informačního zdroje.

0 2
možnosti

Zeman ještě žije?8-o

4 0
možnosti

Nadpis potvrzuji všemi deseti, teda dvaceti;-D;-D;-D

3 3
možnosti

Vás zase opustil rozum, a to už hodně dávno a přece žijete, že?:-)Mimochodem ve vámi oblíbeném Rusku si Putin upravil Ústavu, aby mohl vládnout až do roku 2036 kdy mu bude 84...a potom si ji třeba upraví ještě jednou;-D

6 4
možnosti

.. a co je Vám do toho.

3 2
možnosti

J32i59r19i 59B24o80r

6. 6. 2020 11:39

To že jsou USA v hluboké ekonomické krizi,tak to už poslouchám 70 let.:-)

10 0
možnosti
Foto

V listopadu asi uvidíme v USA v prezidentských volbách souboj dvou gerontů - Trump versus Biden. Bůh asi opravdu opustil USA. :-/

3 0
možnosti

J23a41n 17H50y34n19e52k

6. 6. 2020 11:34

To je dobrý příměr, který jste uvedl. USA je v hluboké krizi, jak politické, tak i ekonomické, ale nechce to přiznat. USA má i problém, jak vysvětlit, co je demokracie. Ona je tam a vždy byla taková divná. Vnitřní rozpory se budou prohlubovat a vlastně ani není náznak, že by došlo ke zlepšení současného stavu. To jen naší politici si stále berou USA za vzor. Něco podobného jako politici před r. 89 SSSR.

5 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS