Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pane Davide Dvořáku. Jste dalsi velky cesky kritik politickeho deni v USA. Jako mnoho obcanu pred vami, i vy se snazite neco rici. Je jen otazka, jak jste tu svoji uvahu ziskal. Ctu-li prispevky obcanu prede mnou, snad jen pan Braun ma moznost posoudit celou situaci. On totiz v tom USA zije.

Jestli pan Biden nebude moci (po vitezstvi v listopadu) z jakehokoliv duvodu pokracovat jako prezident, je zde jeho nastupce stojici vedle nej pri te listopadove volbe. Viceprezident je asi 10% podpora ve volbe toho nejvyssiho. Take historie teto Unie (mate-li chut se tim zabyvat), prinesla jeste horsi kandidaty na stolec Unie. Taylor, Johnson nebyli ti pravi pro tento post.

I pan Braun inklinuje k demokratickem kandidatovi. Osobne preferuji osobnost, ktera mi prinese prosperitu v mem zivote. Ten republikansky kandidat mi tu prosperitu predklada. Po dobu ctyr let, napadani nynejsiho prezidenta je unikatni. Dnes se teprve ukazuje na tu spinavost te druhe strany. Biden je tim predstavitelem te strany a take tim nejvetsim gaunerem. Jako viceprezident za Obamovi administrativy, jeho velka rodina ziskal tolik majetku jak nikdo pred nimi. Jeho chvile pred spravedlnosti jeste prijde.

Snad je treba dodat to nejdulezitejsi. Dejiny Spojenych statu nebyla poklidna prochazka v oblasti politickeho klani. Jen zasadni vira v Ustavu teto zeme,(sila mnoha osobnosti) prekonala kazde uskali. Jiz od roku 1776. Zde je ten ukaz i pro nas.

3 0
možnosti
JR

J23a89n 94R41á16ž

6. 6. 2020 18:00

Respekt občanů USA k Ústavě, vlajce a hymně Spojených států, bylo vždy něco, co mne fascinovalo a vzbuzovalo úctu. Ovšem, když sleduji názory zejména t.zv. humanistů z řad amerických akademických elit i prestižních universit a jejich současných i minulých studentů, tak úcta a respekt k těmto symbolům americké demokracie už není taková, jaká byla ještě před několika málo lety. V době protestů proti válce ve Vietnamu to dnešní rozdělení společnosti začalo a levicově liberální trendy, které v USA nabývají na rozmachu v tom pokračují a to musí přece u konzervativní části občanů vzbuzovat velké obavy.

Na velká města už republikáni spoléhat nemohou, v jižních státech převládají levicové tendence nejenom u přistěhovalců a Afroameričanů, ale i u velkého počtu bílých, takže si myslím, že tam demokratický kandidát zvítězí.

Už v minulých volbách Hilary Clinton zvítězila na celkový počet hlasů a jen díky tomu, že byla velmi kontroverzní osobou spjatou s mnoha skandály, ztratila podporu u velkého počtu Afroameričanů, Hispánců a nízkopříjmových bílých, kterou získal před tím Obama, takže Trump zvítězil v průmyslových oblastech středozápadu a na Floridě, což rozhodlo. Ale jejich podpora Demokratů se dnes vrátila. Takže vítězství Demokratického kandidáta je dost pravděpodobné .

Díky liberálním demokratům se základy na kterých byla vybudována americká demokracie a dominantní světové postavení, nebezpečně otřásají.

Tolik pohled člověka, který nějaký čas v USA před lety pobýval, má tam hodně známých, kteří jej informují a sleduje tamní dění nikoliv jen prostřednictví zpravodajství CNN.

1 0
možnosti
JL

Vyhrocena situace v dnesnich Spojenych statech je ukazkou rozpolcene spolecnosti, pane Razi. Zvolenim dnesniho prezidenta v roce 2016 je ukazkou znalosti (nekdy jen v podvedomi) obycejneho obcana, komu dat ten dulezity hlas. Byl temito obcany dan tento hlas pro kandidata/nepolitika, ktery mel jen jedno heslo. "Udelejme Ameriku zase ukazkovou". Uverili a zvolili!!!

Nechci rozebirat co nastane v budoucich peti mesicich. Ta prava volebni "kampan" jeste nenastala. Ukaze se kdo je chytrejsi a predlozi sve hodnoty a poukaze na protivnikovi "kotrmelce".

K budoucnosti Unie jako takove, mam jen malou ukazku Zili dnes na svem "letnim" domku v mestecku Payson, Arizona. I zde chteli ti dychtivi agitatori z Phoenixu manifestovat proti necitlivosti male skupiny policistu. Byli vsak prekvapeni s odhodlanosti mistnich, kteri je cekali s osobnimi zbranemi odhodlani je pouzit, bude-li treba. Ale "rabovani" sve komunity si nenechali libit. (4. cervna 2020)

Rok 1861 (12 dubna) se muze opakovat. Je otazkou zda pri vitezstvi Trumpa na druhe obdobi, bude jeho zvoleni prijato jako pevne vitezstvi rozumnych obcanu.

3 0
možnosti
JL

Ne Zili ..ale Ziji...!! Moje chyba.

0 0
možnosti
Foto

Dnes, at zije clovek kdekoliv, ma k dispozici stale stejne, vesmes prefiltrovane, informace ... Jedinou vyhodou k posouzeni politiky v miste, kde ziji, je teoreticka sance nekterych osobnich dopadu, ktere ale nastavaji velice zridka.

0 0
možnosti
  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik