Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Včera jsem si na netu poslechl viroložku Pekovou a ta předvídá konec covidu do vánoc. Prymula do léta 21. Tak uvidíme.

1 0
možnosti
Foto

Rouška nezabije coronavirus, vakcína sníží ,množství nakažených, ale ten virus bude žít dál a v dalších letech.

2 1
možnosti
Foto

J60a59n 19Š60i61k

7. 10. 2020 17:23

Pan Pirk, o kterém se zmiňujete, má za sebou nesporně obrovské zásluhy. V životě toho dokázal jako málokdo. Je vysoce respektovaná osobnost a zachránil spoustu životů. Jen...je mu 72 let. Nevím jak kdo, ale mám řadu zkušeností s pracujícími lidmi v tomto věku. V drtivé většině případů trpí syndromem starého zbrojnoše, který všechno ví a má potřebu se ke všemu vyjadřovat a dělá mu moc dobře, když se ho každý na něco ptá a tak mluví a mluví a mluví a voda tak nějak šumí. Osobně si myslím, že pan Pirk musí být moc dobrý, jestli stíhá novinky ze svého oboru. Ale z oboru jiných? No když tomu někdo věří, ať si svůj názor nechá. Já věřím třeba lékařům z JIP, kteří sepsali také dopis, těm se ale tolik publicity zdaleka nevěnuje. Oni totiž ještě nejsou staří zbrojnoši. Hezký den

5 4
možnosti
JR

J55a13n 14R50á60ž

7. 10. 2020 18:55

Kardiolog, byť tak mediálně známý jako prof. Pirk, stejně jako zubař, byť mediálně zdatný jako MUDr. Šmucler, mají názor na koronavirus stejně relevantní jako je názor praktického lékaře s delší praxí. Takže by měli být ve svých veřejných vystoupení na toto téma opravdu hodně sdrženliví.

4 0
možnosti
IS

Další investigativec, co ví.;-D

0 4
možnosti
Foto

Někdo musí ukázat na nesmyslnost toho strašáka.

4 2
možnosti
Foto

Právě tak existují bezpříznakoví občané, zasažení školním vzděláním. ;-D

1 0
možnosti
Foto

K tvrzení: "Na těch grafech je zajímavé to, co mají společné - křivka zemřelých. Ta nějak nekopíruje počet nakažených a je více-méně stále vodorovná blízko nuly." Zdroj: https://daviddvorak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=758559

Možná zkuste vložit graf z ourworldindata v logaritmickém měřítku.

Poměr mezi počtem případů a počtem zemřelých je zhruba 30:1, takže při lineárním měřítku osy Y musí menší hodnota vždy zaniknout. Počet úmrtí bude totiž v takovém grafu zabírat vždy jen kolem 3% jeho výšky. V logaritmické stupnici je naopak zachování odstupu půldruhého řádu celkem dobře patrné.

0 0
možnosti
AH

já bych také poprosila, aby mi někdo vysvětlil pomalu a zřetelně - jako tříletému dítěti - abych konečně pochopila v čem je covid tak strašlivě nebezpečnej - mám kolem sebe desítky známých a několik z nich bylo trasováno / prý se někde potkali s někým nakaženým / a kupodivu nikdo neměl žádné příznaky, ale přesto museli civět v karanténě. Připadá mi to podobně nesmyslné jako nová aféra novičok - já osobně tedy pokud bych chytila smrtelnou nákazu, tak budu očekávat, že na ní zemřu / odtud slovo smrtelná /. Pokud se z ní kupodivu vyléčím a zůstane mi jen třas rukou, vzbuzuje to ve mně podezření, že smrtelná nákaza možná zase až tak smrtelná asi nebude. Proboha - napadlo už vůbec někoho, že když je tedy nějakej ten virus ve vzduchu, že se ho všichni nadýcháme? Že tedy ten virus už všichni v sobě máme a záleží pouze na naší imunitě jak se s tím popere.

9 0
možnosti
RP

Doporučuji si přečíst rozhovor na IDnesu v Magazinu Technetu z 5.rijna s pneumologem Koblížkem z hradecké Fakultní nemocnice ,který pracuje na rozsáhlé studií pacientů kteří prodělali nemoc Covidu..je to zajímavé a trochu to otevře oči těm, kteří si myslí, že následky jsou jako u obyčejné chřipky.

4 0
možnosti
LV

Máte pravdu - ve všem. Zabýváme se tím, že Prymula se chystá zakázat návštěvy příbuzných, a o ničem jiném se nemluví.

3 0
možnosti
MT

1. Ano, falešně pozitivních testů je hromada, takže hromada bezpříznakových pacientů jsou vlastně zdraví.

2. ale hromada falešně pozitivních testů se RYCHLE zmenšuje zároveň s tím, jak roste procento záchytů. Za to může matematika, ne metodika testování.

3. rozporovat metodiku používaných testů podle mě vyžaduje buď zdatného odborníka, nebo mimořádně sebejistého blogera. Vy jste..?

4. závěry které z toho vyvozujete, jsou... čistá paranoia:-)

5. fakt je to dlouhý.

2 1
možnosti
Foto

Pro COVID-19 má 8o. % lidí průběh asymptomatický (bez příznaků) či jen jako lehké nachlazení. Virus v okamžiku testování už může být neaktivní neškodný nebo se s člověkem jen setkal a k onemocnění nedošlo. Pouze 10 procent onemocní a 5 procent má závažné důsledky způsobené tím, že trpí jinou závažnou chorobou. Tolik lékaři.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS