Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

O žádné nevinné lidi nešlo. Oni nesli stejný podíl na té válce jako vojáci.

3 1
možnosti
Foto

Princip kolektivní viny je velmi blízký všem etatistům a to pak vede k tomu, že schvalují zločiny, které by v případě jednotlivců, nebo skupin odsoudili, pokud je páchá stát za určitých podmínek.

1 2
možnosti
Foto

Občané společně odpovídají za svou vládu. Japonci stejně tak Němci zločiny své vlády znali, tolerovali je, ignorovali je a proti těmto zločinům se aktivně neangažovali.

2 1
možnosti
Foto

To je princip kolektivní viny a ten je vždy špatný, ať už si ho zdůvodňujete jak chcete. Víra ve stát Vám vlastně evokuje tento způsob myšlení.

0 2
možnosti
PB

Ne, to je princip logiky. Těch pár tisíc statečných Němců a popřípadě i Japonců, kteří vyjadřovali nesouhlas s rozpoutáním světové války zavraždily jejich vlády ještě v zárodku. Kdyby jich však byly masy obyvatel, k ničemu takovému by možná ani nedošlo, nebo alespoň ne v takové obludnosti. U nás v Evropě je nazýváme antinacisty. Vy na ně plivete a za oběti pokládáte naopak ty, kteří zrůdnosti II.ww zpočátku podporovali. A možná, že dostali vilu zadáčo po vyvražděných židech. A věřte, že kdyby jejich státy válku neprohrály, dnes by se zplna hrdla ti němčouři a japončíci smáli zrovna vaší vyvražděné rodině. Takže nějaké srdcebolné plačky o nevinných obětech si vy a autor strčte laskavě za klobouk.

1 1
možnosti
Foto

Díky této logice je fajn vyvražďovat miliony lidí, protože si to ve svém svědomí odůvodníte.

Musíte být silní, vlast od vás potřebuje, abyste dělali věci se kterými vnitřně nesouhlasíte. Takto se to říká těm co jsou vykonavateli těch rozkazů.

0 1
možnosti
PB

Když vám dojdou argumenty, což se stává hned druhou větou, začínáte být nudný až směšný.

1 0
možnosti
Foto

Ano, takto to může etatistům připadat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik