Zalezte do děr, doprava i doleva, po Vás potopa, i půda spálená ...

7. 05. 2017 8:08:00
Díky aktuálním událostem musí být i poslednímu ňoumovi v ČR jasné, že v politice nejde o správu věcí veřejných, ale o dělení kořisti. Nyní jsme v nejvyšším levelu, kde zuří bitva na život a na smrt bez jakýchkoliv pravidel.

Dlouho se bál kdokoliv nekorektně napsat pravdu, kterou všichni tušili a šeptalo se o ní neveřejně celkem hlasitě – že nejvyšší politika v naší krásné zemi je kýbl špíny, kde je nejdůležitější kdo co na koho ví, kdo koho a jak drží pod krkem, kdo může zamést pod koberec jakoukoliv křivárnu, koho je „vnitro“, koho „spravedlnost“, kdo umí ukrást co nejvíce veřejných peněz prostřednictvím dotací nebo EU projektů. Tohle je ovšem ale spíše prostředí mafie, jak to trefně a nekorektně kdysi pojmenovala prof. Dvořáková.

Díky událostem posledních dnů a hodin máme vše jako na dlani, hezky moderně on-line. Vidíme bitvu hlava nehlava, kde se už nikdo ani nesnaží předstírat pravidla, slušnost, čestnost ... že snad jde o voliče, správu věcí veřejných o tom už nemůže být řeči ani před chovanci Chocholouškova ústavu. Je to nemilosrdná bitva o vliv nad budoucím dělením kořisti, kterou představuje z našich daní pěkně nacucaný veřejný rozpočet. To je ta kořist, kvůlivá které je nynější rvačka.

Náš udatný a tolikrát vysmívaný Bohuš ovšem předvádí extra vypečené kousky, kterými dokazuje, že může být nemastný a neslaný, ale že není blbé - jak by řekli u něho na Moravě. Jsou to zoufalé kroky v zoufalé situaci. K jeho cti nutno dodat, že zatím vybírá nejlepší možné varianty, které má k dispozici. Ví, že to je za cenu jeho zesměšnění, že už je politická mrtvola. Ale hodlá odejít středem. Ač ho vůbec nemusím, tohle ho ctí.

Na začátku měl možnost svého soka u státního koryta odvolat nebo se ještě více zesměšnit a vydávat jen „ostré prosby“. Ovšem vypálil všem rybník – předstoupil před kamery, nemoderní nekorektní pravdou popsal situaci vč. pasáže o možné roli Babiše jako mučedníka a udělal něco neslýchaného. Aby zastavil protivníka, tak se vzdá svého pašalíku, podá demisi a tím končí, dle dosavadních zvyklostí, celá vláda vč. Babiše. Bude se moci vyjednat nová – snad už bez Babiše. Můžete si říkat co chcete, ale v dané chvíli to bylo jediné řešení, kde výsledek nebyl dopředu lehce odhadnutelný a navíc s možností dílčích úspěchů. Babiš byl zaskočen tak, že se zmohl jen na spuštění připravené kampaně mučedníka. Vždyť přelepená ústa se více hodí do situace, kdy by ho z vlády vyhodili, než když v ní zůstává a vyřvává, že se nehne z místa, přičemž kvůli němu to pokládá raději premiér sám.

Veřejné mínění dostalo několik zásahů – vykoukl politik sice s nevalnou minulostí a pověstí, který toho všeho jakože má dost a za cenu sebeobětování chce Babiše odstavit. Babiš se sám střelil do nohy, protože spuštěná kampaň nepůsobí věrohodně a spíše nahrává tvrzením, že byl připraven na roli mučedníka ač tvrdil opak. Navíc, po všech aférách s Čapím hnízdem, financování a nákupu korunových dluhopisů trucuje jak malé děcko a vykřikuje na všechny strany, že neodstoupí, že zůstane i přes mrtvoly na svém místě. A to i v době, kdy začíná podpůrná palba prostřednictvím zveřejňování uniklých nahrávek, které svědčí, že na každém šprochu o Babišových machinacích a ovlivňování je pravdy trochu. O nějaké roli mučedníka si může už jen nechat zdát. Tohle prokaučoval. Tečka. Křišťálově čistému Grossovi nesahá ani po kotníky – ten situaci s nadhledem uznal a poroučel se pro násobně menší peníz.

Prezident Zeman neodolal příležitosti, přičemž zapomněl, že gentleman do mrtvoly nekope. Premiéra před kamerami veřejně potupil, zostudil a zesměšnil jak malého Jardu, přestože se jednalo o jednoho z nejvyšších ústavních činitelů. Troufám si říct, že tímto prohrál svoji budoucí volbu. Aby to potuploval, tak sebevědomě a předčasně vyjevil, že kašle na ústavní zvyklosti a zachová se podle vlastní interpretace Ústavy neb jeho záměrům to bude lépe vyhovovat. Jako správný namyšlený vítěz zapomněl, že člověk v zoufalé situaci dělá zoufalé činy a vítězství v bitvě (byť na hlavu) neznamená vítězství ve válce. A náš Bohuš v zoufalé situaci byl a stále je.

Zoufalý premiér v zoufalé situaci nezklamal a opět všem vypálil rybník. Bez ohledu na následky pro svoji pověst nedodržel slovo, demisi nedal a podal návrh na odvolání sprostého podezřelého. Tandem Zeman-Babiš je opět zaskočen. Babiš roli mučedníka již hrát nemůže a prezident má na výběr – buď vyhovět Sobotkovi nebo se ještě více zavrtat do vlastního bahna. Jde o všechno, tak klidně můžeme očekávat, že Babiše neodvolá.

Co bude dál si vůbec netroufám odhadnout. Nyní je možné úplně vše. Jen doufám, že i průměrný volič z toho něco pochytá a do voleb nad tím popřemýšlí. Zatím máme jedinou jistotu – zájmy naší krásné země tam nahoře nikdo nehájí, občan je pro něj jen ten, komu svými zákony přikazují futrovat jejich kořist.

Začal jsem slovy z jedné písně, která slušně vystihuje situaci voliče, Zde je pak celá.

Blíží se volby a dle mého je třeba nasměrovat chod věcí veřejných zpět k normálu. Politik, který chce získat můj hlas ve volbách si může přečíst co za něj požaduji.

https://www.facebook.com/smlouvasvolicem

Autor: David Dvořák | neděle 7.5.2017 8:08 | karma článku: 25.99 | přečteno: 1008x

Další články blogera

David Dvořák

... a jako další opatření chystáme zastropování cen lokomotiv.

Věta použitá v nadpise mě napadla spontánně jako první, když jsem se dozvěděl, jak chce premiér Fiala zkrotit vysoké ceny pohonných hmot.

12.3.2022 v 13:13 | Karma článku: 38.38 | Přečteno: 1187 | Diskuse

David Dvořák

Něco si přej ... padá rubl

Dotaz na rádio Jerevan: Je pravda, že ruská měna rubl je ve volném pádu a životní úroveň Rusů padne na samé dno?

3.3.2022 v 13:13 | Karma článku: 26.91 | Přečteno: 745 | Diskuse

David Dvořák

Co je neekologické, to se zdaní …

Na webu seznamzpravy.cz vyšel článek s názvem: “Co je neekologické, to se zdaní. Jak chce Česko ozelenit ekonomiku“. Jako příslušník starší generace bych si dovolil nabídnout překlad do lidštiny...

19.9.2021 v 16:16 | Karma článku: 37.74 | Přečteno: 1209 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 13.94 | Přečteno: 250 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 18.23 | Přečteno: 427 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 5.10 | Přečteno: 108 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 31.12 | Přečteno: 590 | Diskuse
Počet článků 250 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1693

Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...