Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co kdyby Čína uznala za dočasného prezidenta USA Bernarda „Bernie“ Sanderse?

V Americe si zjevně dali přestávku ve vyšetřování ruského vměšováni do svých voleb a v nastalém volnu ustanovili Venezuele prezidenta ... větší farizejství snad nevymyslíš.

Nejsem členem fanklubu autobusáka Madura, ale ten dvojí metr a farizejství doby se mi už zajídá. Jen připomenu, že vyšetřování „vměšování“ do US voleb odstartovaly uniklé emaily Clintonové, ze kterých vyšlo najevo, kterak na hraně zákona odstavila svého soupeře B. Sanderse a jiné křivárny. Pikantní už tehdy bylo, že středobodem průšvihu nebyl pravdivý obsah emailů, ale to, jak se mohly dostat na světlo Boží ...

Nyní zpět k nadpisu – pojďme se podívat, jak by to mohlo probíhat v alternativním světě.

Tak tedy – dle prohlášení nejmenované čínské tiskové agentury čínská vláda delší dobu se znepokojením sleduje situaci v USA, kdy po zmanipulovaných volbách prezident Trump neustále pokračuje v politice tzv. kvantitativního uvolňování. Tento tisk ničím nepodložené světové měny, nebere čínská vláda na lehkou váhu, neboť v důsledku jde o sabotážní činnost zaměřenou na rozvrácení světového obchodu. Rovněž tak nelze přehlížet činnost p. Trumpa a jeho nohsledů proti vlastnímu lidu, kdy si pro svou egoistickou politiku mj. nově bere za rukojmí státní zaměstnance a migranty, převážně starce, ženy a děti, zachraňující si většinou holý život útěkem do USA. Čínská vláda zajisté nemusí světu připomínat, že v důsledku politiky současné vládní garnitury je nemalá část obyvatelstva USA odkázaná pouze na potravinové lístky (web Patria 2012 - 46 mil., ekonomka Švihlíková r. 2016 - 47 mil. občanů), jako na svůj jediný zdroj, že je snaha zrušit dostupnost lékařské péče pro všechny Američany a státní zaměstnanci jsou aktuálně nuceni pracovat zadarmo, aniž by měli možno platit své životní výdaje, čímž se jejich situace stává často neudržitelnou a statisticky přibývá počet sebevražd. Čínská vláda rovněž důrazně protestuje proti nedemokratickým praktikám, kdy jsou v amerických médiích zatajovány a patřičnými orgány nepotrestány otřesné případy násilí policie na afroameričanech v ulicích a migrantech na hranicích - převážně starých lidech, ženách a malých dětech, kterým má být v záchraně mnohdy holého života bráněno nehumánní stavbou zdi. V tomto bodě čínská vláda opakovaně vyzývá nedemokraticky ustanovenou vládu USA, aby přestala s nelidskými praktikami oddělování a izolování dětí migrantů od svých matek.

Čínská vláda podporuje demokratickou opozici, která v nedávných volbách získala většinu ve Sněmovně reprezentantů a stává se vůdčí silou v USA se schopností zastavit diktátorské manýry Trumpa. Současně vítá snahu demokratické opozice zlepšit situaci nejchudších Američanů odkázaných na potravinové lístky, podporuje její statečný postoj bránící ve stavbě nesmyslné zdi na hranicích a schvaluje kroky k obnovení dostupné zdravotní péče pro všechny Američany. Čínská vláda by také ráda světové veřejnost připomněla vyšetřování p. Trumpa v USA pro podezření ze spiknutí a maření voleb, kdy již existuje dost důkazů, že těsným vítězem prezidentských voleb se stal díky zmanipulování jejich průběhu s pomocí agentů Ruské federace. Na důkaz své podpory utlačovaným a přehlíženým Američanům uznává za prezidenta USA podvodně a neregulérně vyřazeného prezidentského kandidáta demokrata B. Sanderse. Současně nezákonně ustavenou administrativu vč. p. Trumpa důrazně varuje před používáním násilí proti vlastnímu obyvatelstvu a představitelům opozice.

V souladu s výše uvedeným čínský prezident vyhlašuje následující opatření :

- pro zamezení rozvratu světového obchodu nekontrolovatelným tiskem US dolaru Čína upouští od jeho používání a všechny své pohledávky nadále požaduje splatit ve zlatě nebo čínské národní měně.

- pro ochranu majetku amerického lidu budou všechna aktiva amerických bank, firem a jiných subjektů v Číně zablokována a úrokové výnosy budou použity na finanční podporu představitelů demokratické opozice

- od 1. dne následujícího měsíce vstoupí v platnost zákon zakazující vývoz do USA s výjimkou základních potravin. Současně zákon zakazuje čínským subjektům spolupracovat se subjekty, které nepřeruší ekonomickou spolupráci s USA. Nadnárodní firmy a jiné subjekty, které se nepodřídí zákazu ekonomické spolupráce s USA podléhají zablokování svých aktiv na území ČLR. Na druhou stranu ztráty dotčených subjektů budou kompenzovány z úrokových výnosů zablokovaných amerických aktiv. Zákaz se netýká vývozu zboží a surovin z USA, ovšem platby za uskutečněný vývoz podléhají blokaci, kdy úrokové výnosy budou opět použity na finanční podporu demokratické opozice.

Teď zpět do reality k Venezuele – zkušenost říká, že pokud je něco prezentováno jako evidentně jednoznačné, je třeba se mít na pozoru. USA v žádném případě nejde o blaho Venezuelanů, tomu snad tady nevěří nikdo. A jen připomínám, že tady něco nehraje – Maduro byl poprvé zvolen těsným výsledkem, kdy měl tuším lehce přes 50%. Ovšem druhé nedávné volby vyhrál přesvědčivě – tuším 68%. Je pravda, že volby opozice bojkotovala, na druhou stranu tam nemají kandidátku národní fronty, jak jsme znali pseudovolby z dob bolševika. Takže, otázka zní – proč ho tolik lidí volilo a proč opozice nešla do voleb s plnou silou? Nebude to náhodou tak, že přes všechnu socialistickou bídu ta nejpočetnější skupina (což jsou ti nejchudší) vidí zlepšení svého postavení? Co byste řekli na nadpis článku : Ve Venezuele žerou trávu a proto volí Madura ... Ono totiž existují hlasy ekonomů, které si dovolují tvrdit, že socialistické experimenty nebyly oním pravým a hlavním hřebíčkem do rakve. Dle nich je třeba zárodek hledat v praxi udělování licencí na těžbu ropy US firmám před Chávezem, což mělo za následek inkaso pouze zlomku světové ceny za ropu a současné půjčky na provoz státu. Jinými slovy – bohatá Venezuela se údajně musela zadlužovat v době, kdy hlavní zisk z ropy odtékal do USA. Zastavil to až H. Chávez, ovšem následovaly všemožné sankce USA. Ovšem největší smůla Venezuely je ale v tom, že je moc blízko USA a daleko od jeho odpůrců. Nejpravděpodobnější vývoj bude asi ten, že USA dosadí poslušnou vládu, která demokraticky zprivatizuje nejdůležitější odvětví do rukou US korporací a ekonomické rabování nabere na síle.

Jeden z názorů druhé strany je zde, přičemž o autorovi máte údaje zde. V jeho hodnocení najdete i věty ... Získal několik žurnalistických a lidsko-právních ocenění. Je jeden ze dvou lidí, kteří obdrželi cenu Britain's Journalist of the Year Award (britský novinář roku) více než jednou. Jeho filmové a televizní dokumenty jsou většinou vysoce hodnoceny a též získaly několik cen ve Spojeném království a Spojených státech.
Celkem od roku 1966 obdržel přes dvě desítky cen a sedm vyznamenání ... Ten film je dlouhý, ale stojí za zhlédnutí. A mějte na paměti, že již od dob Říma platí Audiatur et altera pars, což se překládá – Nechť je vyslyšena i druhá strana.

A našim EU salónním demokratům bych rád vzkázal, že pokud podporují Venezuelskou opozici a žádají tam předčasné volby, pak by měli taky např. podpořit žluté vesty a vyzvat Macrona, aby přestal mlátit Francouze a do 8 dnů pouvažoval o předčasných volbách ve Francii. Stejně tak by měli zaměřit pohled i na Katalánsko, když už se budou dívat západním směrem, tam bylo přeci taky brutálně potlačeno i demokraticky zvolené uskupení ... Věc se má dle mého totiž tak, že pokud něco rozkládá společnost raketovým tempem, pak je to onen dvojí metr a neskrývané farizejství lidí odtržených od reality nadutě si myslící, že oni a jen oni jsou vyvolené elity.

Autor: David Dvořák | středa 30.1.2019 11:11 | karma článku: 38,00 | přečteno: 998x
  • Další články autora

David Dvořák

... a jako další opatření chystáme zastropování cen lokomotiv.

Věta použitá v nadpise mě napadla spontánně jako první, když jsem se dozvěděl, jak chce premiér Fiala zkrotit vysoké ceny pohonných hmot.

12.3.2022 v 13:13 | Karma: 38,42 | Přečteno: 1187x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Něco si přej ... padá rubl

Dotaz na rádio Jerevan: Je pravda, že ruská měna rubl je ve volném pádu a životní úroveň Rusů padne na samé dno?

3.3.2022 v 13:13 | Karma: 26,91 | Přečteno: 746x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Co je neekologické, to se zdaní …

Na webu seznamzpravy.cz vyšel článek s názvem: “Co je neekologické, to se zdaní. Jak chce Česko ozelenit ekonomiku“. Jako příslušník starší generace bych si dovolil nabídnout překlad do lidštiny...

19.9.2021 v 16:16 | Karma: 37,78 | Přečteno: 1209x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Hey Joe ... pojď si popovídat

O nediplomatickém výpadu údajně nejmocnějšího muže planety, kterému nesmí foukat vítr při nastupování do letadla, na adresu Putina bylo napsáno už dost. Ovšem článků jdoucí na podstatu věci je jak šafránu.

25.3.2021 v 15:15 | Karma: 34,98 | Přečteno: 901x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Nevím v čem "jede", ale matroš to musí být kvalitní ...

Tohle se fakt už nedá. Ta manipulace lidmi, ta nadudost, že nemáme paměť a sežereme všechny bláboly. Tohle skončí špatně - rozhodně ne heslem "Nejsme jako oni"

24.3.2021 v 15:15 | Karma: 40,20 | Přečteno: 1768x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Přeplněné nemocnice? ... tak moment!

Aktuálně největším strašákem je hrozba přeplněných nemocnic, resp. jejich kolaps. Na subjektivním pohledu popsaného níže bych rád poukázal, jak je s námi manipulováno.

2.3.2021 v 10:21 | Karma: 38,99 | Přečteno: 2486x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

V Košicích vykládají Sputnik a Čaputová blouzní o výhodách neexistujících dodávek EUvakcín

Na strop Vůdcova bunkru dopadaly bomby Rudé armády a nejvyšší představitel nacistické říše mluvil o konečném vítězství, které je za dveřmi ... nic jiného mě nenapadlo při čtení aktuálních slovenských zpráv.

1.3.2021 v 21:33 | Karma: 41,49 | Přečteno: 1871x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Koronavirus - fakta a logika

Na téma COVID-19 se už vyjádřil kdekdo, tak snad bych mohl i já ... Příspěvek je v podstatě reakcí na článek sociologa Petra Hampla "Jak by se současná epidemie řešila za Husáka?"

28.2.2021 v 11:26 | Karma: 32,04 | Přečteno: 1250x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Proč mne zajímají volby v USA ...

Dá se říct, že je mi více méně lhostejno, zda bude za oficiálního vítěze prohlášen Biden nebo Trump. Důvody, proč se o tamní volby zajímám jsou jiné a v podstatě jen dva.

8.11.2020 v 13:31 | Karma: 30,35 | Přečteno: 921x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Sluníčka horovala pro migranty, nyní horují pro Bidena ... co dodat

Snad jen, že ten nutkavý a přirozený instinkt nasměrovat věci k opravdu velkým "výzvám" (tradiční češtinou - k obrovským průšvihům) je neomylný. Taková ideologická kotva, jistota v tom dnešním multi-kulti světě.

7.11.2020 v 13:13 | Karma: 42,51 | Přečteno: 2177x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Pokud by mohly volby něco změnit, tak je zruší ...

Vše nasvědčuje tomu, že Trump a jeho lidé si možná pozdě uvědomili, že vítězství ve volbách připadne tomu, kdo nejen získá více hlasů, ale zařídí i správné spočítání. Je pravděpodobné, že skuteční vládci Trumpa asi řádně doběhli.

5.11.2020 v 13:13 | Karma: 37,91 | Přečteno: 1243x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

COVID - proč novináři nepokládají relevantní otázky?!

Rád bych poukázal, jak a kde vzniká "základní stavební kámen" pro zpochybňující teorie všech "chřipečkářů" a "popíračů" COVIDU a jeho vážnosti. Závěr nechť si každý udělá sám.

1.11.2020 v 13:13 | Karma: 34,38 | Přečteno: 1826x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Podvolené, čeká osud Chamberlaina, Suchoně a povede ke ztrátě svobody a potokům krve.

Největším neštěstím dnešní doby je, že opravdu důležitým zprávám nejde dát bombastický titulek a tím osloví méně občanů, kteří se o dění nezajímají, ale nakonec spolurozhodují o osudu všech.

30.10.2020 v 15:15 | Karma: 35,99 | Přečteno: 1256x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

K aktuálnímu řezání hlav ve Francii

Ve Francii se v krátké době poroučela k zemi další hlava nemuslima. Kdyby to nebylo tak vážné, tak by šlo označit za dobrý vtip slova, že motiv je nejasný ...

29.10.2020 v 20:20 | Karma: 42,62 | Přečteno: 2214x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Sluníčkovým lepšo-demokratům se zajídá vlastní medicína.

Redaktor TV Nova P. Suchoň si vybíral mezi ponížením a (dle mého) vyhazovem nebo odchodem ze zpravodajství. Vybral si ponížení a (opět dle mého) bude vyhozen nebo odejit ze zpravodajství.

28.10.2020 v 13:13 | Karma: 37,42 | Přečteno: 1858x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Zalepili ústa, omezili shromažďování a ... a rabování rozpočtu může začít.

Ministr Prymula avizuje testování celého národa. Pokud ani po tomhle to některým nedochází, pak nechť odhlásí předplatné na tisk, přestanou čít zprávy a cestou do otroctví si vyzvednou odklad o absolvování inkluzivního vzdělání.

9.10.2020 v 13:13 | Karma: 33,73 | Přečteno: 1092x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Otázka burana - proč existují "bezpříznakoví" nakažení COVIDEM-19?

Už jsme v době, kdy nejenže zakázali zpívat, ale vyzývají ke zdržení se ve vyjadřování odborných názorů nepodporujících prosazovanou verzi událostí. Je to začátek totality nebo vyšší stupeň EU svobody a demokracie?

7.10.2020 v 13:13 | Karma: 36,76 | Přečteno: 1718x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Filip: je třeba zjistit, kde KSČM chybovala v kampani .. ten mimoň je opět mimo.

Nevím v čem soudruh předseda jede, ale matroš to musí být kvalitní. Prej, kde KSČM chybovala v KAMPANI ... No nevím, ale na hlavu ze střechy přeci spadl Kováčik nebo, že by to byl fejk a hapal na hlavičku Filip?

6.10.2020 v 19:30 | Karma: 29,98 | Přečteno: 1012x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Zatím nekomentovaný výsledek voleb ...

Je odvoleno a zájemci o studium volebních výsledků ČSSD a KSČM se musí vybavit lupou. Reálně tak jsou obě partaje na pozici dodělávající kobyly ... která ovšem, jak známo, většinou kolem sebe řádně kope.

4.10.2020 v 13:13 | Karma: 27,88 | Přečteno: 935x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Co má společného výpad Jourové proti Maďarsku a "Chvilkaři"?

Zdánlivě nelogická otázka a dvě nesouvisející témata. Nicméně zkusme se zamyslet a dát do souvislostí některá fakta na časové ose - jako obvykle to důležité bývá za oponou.

1.10.2020 v 13:13 | Karma: 41,87 | Přečteno: 1572x | Diskuse| Ostatní
  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik