Breaking news – Brexit rozsekne Mr. Bean

29. 03. 2019 8:09:10
Agentuře WD [Wild Duck] se opět podařil fenomenální úspěch, když ze dvou nejmenovaných a nezávislých zdrojů jako první získala zaručenou informaci o dalším vývoji Brexitu.

Faktem je, že celá Evropa se zájmem sleduje britské vyjednávání o opuštění EU, přičemž ani těm nejlepším mozkům se zatím nepodařilo rozlousknout vyjednávací taktiku britských poslanců. Malá jiskřička naděje svitla, když se ukázalo, že poslanci přebírají iniciativu a sami zkusí navrhnout postup přijatelný pro většinu z nich. Zklamání ovšem nastalo, když vyšlo najevo, že si jen chtěli ověřit v praxi tzv. „Metodu slepých uliček“ našeho génia J. Cimrmana. Na tomto záludném úkroku stranou se všichni analytici shodli poté, když poslanci zamítli všech 8 předem vybraných možností. Nicméně, ve vzduchu stále viselo nepochopitelné prohlášení premiérky Mayové, že končí a je připravena své křeslo uvolnit někomu povolanějšímu. Mozaika se však začala skládat v okamžiku, kdy vyšlo najevo, že po skončení hlasování o oněch 8 návrzích byla sice schůze formálně pro veřejnost a novináře ukončena, ale ve skutečnosti se uskutečnilo ještě 9. tajné hlasování, které získalo 101% hlasů a bylo tedy přijato. Jak jsme již naznačili, z důvěryhodných zdrojů máme potvrzeno, že 9. hlasování se týkalo volby nového vyjednávacího lídra pro Brexit – Mr. Beana. Toto rozhodnutí britského parlamentu bude oznámeno ihned poté, co současná premiérka Mayová potřetí tzv. „utře nos“ s hlasováním o její brexitové dohodě.

Agentura WD se také s předstihem stačila dotazovat poslanců napříč politickým spektrem na názor na nového vedoucího brexitového taktika. Všichni poslanci do jednoho si pochvalovali volbu nového, neokoukaného, politicky nezprofanovaného, charismatického, geniálního taktika a hlavně výřečného lídra, který bude se svým medvídkem Teddym schopen Junckerovi s jeho houserem vysvětlit, zač je toho anglický palec. Drobné vrásky na čele má ochranná služba, protože Mr. Bean nehodlá přestat používat svůj oblíbený British Leyland Mini, který svými vnitřními rozměry neodpovídá EU normám pro osobní prostor doprovázejícím bodyguardům. Ti naopak svou váhou a výškou EU normám pro bodyguardy samozřejmě zatím odpovídají. Další malou komplikací může být očekávané zrušení všech životních, úrazových a jiných pojistek ze strany pojišťoven pro osoby v okolí Mr. Beana poté, co bude nový lídr oficiálně oznámen. Naopak za přínos a skvělou taktiku se považuje další Beanova podmínka – mít volnou ruku při výběru svých poradců mezi plyšovými medvídky. Znalci očekávají, že volba padne na osvědčeného a předvídatelného Teddyho.

Aby naše agentura WD zabránila šíření konspiračních teorií a dohadů, dopředu prohlašujeme za pravdivý fakt, že zprávu od svých zdrojů obdrželi naši redaktoři v momentě, když si během snídaně pochutnávali na ruském vejci. Ovšem usuzovat z toho, že na druhé straně drátu, s informací o výsledku tajného hlasování poslanců, byl Putin je blbost, o čemž mj. necelých 18 hodin přesvědčovali zvědavé pracovníky MI6 při neoslňujícím svitu 500W (v EU zakázané) žárovky.

Až sem je to samozřejmě satira. Co ovšem již satira není, je dnešní (29.3.2019) právní situace. Pokud mě paměť neklame, tak z 29. na 30. března 2019 Británie opouští EU. Termín je dán smlouvou a datem oznámení o vystoupení, resp. zahájení procesu. Aby došlo k posunu, muselo by dojít nikoliv k jednostrannému oznámení o prodloužení nebo akceptování téhož ze strany Německa či Francie, ale VŠECH zúčastněných. A tady se domnívám, že se to do půlnoci již stihnout nedá. Ovšem v EU nejsou troškaři, v právním prostředí, kde se musí opakovat 2 referenda, aby bylo dosaženo kýženého výsledku, se určitě na pár dnech bazírovat nebude.

Autor: David Dvořák | pátek 29.3.2019 8:09 | karma článku: 13.34 | přečteno: 189x

Další články blogera

David Dvořák

... a jako další opatření chystáme zastropování cen lokomotiv.

Věta použitá v nadpise mě napadla spontánně jako první, když jsem se dozvěděl, jak chce premiér Fiala zkrotit vysoké ceny pohonných hmot.

12.3.2022 v 13:13 | Karma článku: 38.38 | Přečteno: 1187 | Diskuse

David Dvořák

Něco si přej ... padá rubl

Dotaz na rádio Jerevan: Je pravda, že ruská měna rubl je ve volném pádu a životní úroveň Rusů padne na samé dno?

3.3.2022 v 13:13 | Karma článku: 26.91 | Přečteno: 745 | Diskuse

David Dvořák

Co je neekologické, to se zdaní …

Na webu seznamzpravy.cz vyšel článek s názvem: “Co je neekologické, to se zdaní. Jak chce Česko ozelenit ekonomiku“. Jako příslušník starší generace bych si dovolil nabídnout překlad do lidštiny...

19.9.2021 v 16:16 | Karma článku: 37.74 | Přečteno: 1209 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 13.94 | Přečteno: 251 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 18.23 | Přečteno: 430 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 5.12 | Přečteno: 108 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 31.13 | Přečteno: 592 | Diskuse
Počet článků 250 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1693

Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...