Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

My máme prázdné hotely. Angela má imigranty. Imigranti patří do hotelů. Ó my se máme.

Za bolševika ta parafráze, na snad nejznámější části slabikáře, zněla trošku jinak - jen připomenu lidovou tvorbu : My máme maso. V Sovětském svazu mají mísu. Maso patří do mísy. Ó my se máme.

Ale konec žertů, protože jde do tuhého. Zatímco ironii za bolševika jsme mohli brát s jistou hrdostí, protože jsme nejen byli v potravinách soběstační, ale produkovali jsme tolik, že jsme doslova a do písmene i rozdávali (nezaplacené pohledávky lze totiž zcela jistě považovat za dar), pak dnes jsme v jiné situaci. Dnes budujeme kapitalismus a tvrdím, že jedna z nejhorších vlastností primárně kapitalismu je zisk i za cenu následného poškození svých zájmů. Naprosto trefně to jako první tuším vystihl Kléma, když řekl, že kapitalista pro svůj okamžitý zisk prodá i provaz, na kterém ho kupující za chvíli oběsí. Tohle naprosto přesně vystihuje problém úlohy zisku v kapitalismu. Zisk zkrátka first.

Pokud si někdo tady myslí, že ve světové politice se dějí náhody, tak mu přeji klidné spaní, ale to probuzení do reality nemusí být zdraví prospěšné.

Takže jen připomenu fakta :

  • médii je maximálně nafukováno aktuální virové onemocnění. Né, že by se jednalo o neškodné onemocnění bez fatálních důsledků, ale míra mediálního zájmu násobně převyšuje skutečné následky ve srovnání s jinými nemocemi a epidemiemi. Média se předhánějí, kdo zveřejní hrůzostrašnější predikci a rovněž se předhánějí, kdo tomuto nebezpečí věnuje více svého mediálního prostoru. V důsledku pak jaksi nezbývá čas, síla a chuť informovat o dalším. Ukázková manipulace s rysy mediálního podvodu. Odborným kapacitám to sice začíná docházet, ale je pozdě, rozjetá mašina dojede do cíle i setrvačností.
  • Když se chystalo Německo k převzetí dočasného vedení EU, tak Mutti jednoznačně vzkázala, že vyřešení distribuce běženců bude hlavní priorita předsednictví Německa.
  • V posledním týdnu v srpnu a v naprostém mediálním stínu COVID hysterie se uskutečnila důležitá schůzka ohledně konečného vyřešení běženecké otázky. Jako první zprávu o této nebezpečné události jsem zaregistroval v rozhovoru Klause st., jinak ticho po pěšině.
  • Následuje zajímavé intermezzo, které začal dávat do časových souvislostí EU poslanec I. David. Stručně: v Berlíně někdo vystavil 13 tisíc(! kdo to objednal a zaplatil!) bílých netknutých židlí a současně se tak nějak spontánně objevuje heslo “Wir haben Platz!” (“My máme místo!”). Takřka ihned následuje vypálení jednoho uprchlického tábora v Řecku. Samozřejmě mainstream nerozšiřuje zprávu, že si ten tábor vypálili sami migranti a navíc bránili hasičům v hašení. Následuje tlak na přijímání nebožáků, kterým lehl tábor popelem. Mediální a morální prasárna, nic jiného, ale účel přeci světí prostředky.
  • Souběžně se v poslední době velice přetřásá, že jediné odvětví, které COVID zlikvidoval je ... ano správně turismus, v důsledku čehož hlavně hoteliéři stojí před jistým bankrotem.Puntičkář možná namítne, že tahle akce (zaplnit prázdné hotely imigranty) by stála ohromné peníze. Puntičkáře mohu uklidnit - i na to loutkovodiči již mysleli. Jen si připomeňte, že EU vyjednala nesplatitelné zadlužení a náš parlament taky ihned zasekl sekyru do futer dostatečně hluboko. A doplňující otázka pro puntičkáře - co mají tyto dva ekonomické zločiny společného? Nenapadá vás nic? Společné je to, že v době projednávání půjček nebylo předmětem jednání, na co se vlastně KONKRÉTNĚ použijí. V obou případech je to vlastně bianco šek ... tedy i peníze jsou k dispozici a občané zatím stále nemají ani páru, na co se vypůjčené peníze mají vlastně použít, za jakým účelem se půjčky vlastně odsouhlasily.
  • A všimněte si, že tak nějak samovolně a souběžně se v mainstreamu bere to, že běženci na nějaké COVID opatření z vysoka ... Tedy vlastně nic nebrání je v hotelích smíchat, seskupit, zkrátka ubytovat, takže nikoho nenapadne kacířská otázka, proč hoteliér nemůže vlastně ubytovat např. Čechy, ale migranty může.
  • Možná mají architekti této mizérie ještě něco v rukávu, čím překvapí, ale z mého pohledu nastal čas tohle puzzle jen poskládat.
  • V této skládačce pak taky dává smysl Orbánovo rozhodnutí zavřít hranice - nezavřel přece kvůlivá migrantům, ale kvůlivá COVIDU, tedy migranty by jistě rád přijal, ale nemože, bo COVID ... taková smůla milá EU.

Teď navážu na špatnou vlastnost kapitalismu vzpomínanou v úvodě. Dle mého, budou hoteliéři velmi brzo stát před dilematem, zda za štědrý peníz ubytovat běžence a zbankrotovat později nebo zbankrotovat ihned. To v lepším případě. V horším může přijít postup vyzkoušený v Itálii, kdy vláda prostě hotely zabrala a bránící se majitele zpacifikovala. A opět jen připomenu, že velké korporace naprosto bez výčitek svědomí upřednostní zisk - když mohou poskytnout prázdné výletní lodě, tak proč by neposkytly prázdné hotely. Zisk first. V případě, že se to časem zvrtne, tak majitelé a nejvyšší management se přemístí na nějaké dobře ochrankou hlídané místo, aby byli mimo důsledky svých rozhodnutí.

Zdánlivě otázkou je predikce chování našeho slovenského premiéra České republiky, zejména, když aktuálně tvrdě a neohroženě vysílá tzv. "ostré prosby". Proč zdánlivou otázkou? Hmm, což nikdo nevidí jeho algoritmus rozhodování? Takže uvedu pořadí :

  1. vyhlásí normální a logické rozhodnutí rozhodnutí, které by mu nejlépe zajistilo dobré jméno v historii
  2. pokud mu marketingoví poradci předestřou, že lid očekává jiné rozhodnutí, pak bez uzardění popře svoje slova dříve vyřčená
  3. pokud by byly ohroženy zájmy Agrofertu (což se týká hlavně Agrofetu v Německu a přání Mutti), pak klidně znovu popře již popřená rozhodnutí.

Je třeba si tedy uvědomit, že jsme v situaci, kdy základní vlastnosti systému je podřezat si i větev na které sedí, pokud bude dobře za řezání zaplaceno. Dále pak, že stát vede persona bez státnické vize, pouze s vizí osobního prospěchu a v neposlední řadě, že chybí jakákoliv národní strategie, tedy není vize jak vůbec dál.

Jedinou dobrou zprávou pak může být, že obdobné situace v historii vygenerovaly lídra, který na potápějící se lodi zmobilizoval občany k vyhrnutí si rukávu a nástupu k pumpám ...

Licence článků: k volnému převzetí za účelem zveřejnění.

Autor: David Dvořák | čtvrtek 24.9.2020 14:14 | karma článku: 39,50 | přečteno: 1895x
  • Další články autora

David Dvořák

... a jako další opatření chystáme zastropování cen lokomotiv.

Věta použitá v nadpise mě napadla spontánně jako první, když jsem se dozvěděl, jak chce premiér Fiala zkrotit vysoké ceny pohonných hmot.

12.3.2022 v 13:13 | Karma: 38,42 | Přečteno: 1187x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Něco si přej ... padá rubl

Dotaz na rádio Jerevan: Je pravda, že ruská měna rubl je ve volném pádu a životní úroveň Rusů padne na samé dno?

3.3.2022 v 13:13 | Karma: 26,91 | Přečteno: 758x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Co je neekologické, to se zdaní …

Na webu seznamzpravy.cz vyšel článek s názvem: “Co je neekologické, to se zdaní. Jak chce Česko ozelenit ekonomiku“. Jako příslušník starší generace bych si dovolil nabídnout překlad do lidštiny...

19.9.2021 v 16:16 | Karma: 37,78 | Přečteno: 1222x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Hey Joe ... pojď si popovídat

O nediplomatickém výpadu údajně nejmocnějšího muže planety, kterému nesmí foukat vítr při nastupování do letadla, na adresu Putina bylo napsáno už dost. Ovšem článků jdoucí na podstatu věci je jak šafránu.

25.3.2021 v 15:15 | Karma: 34,98 | Přečteno: 914x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Nevím v čem "jede", ale matroš to musí být kvalitní ...

Tohle se fakt už nedá. Ta manipulace lidmi, ta nadudost, že nemáme paměť a sežereme všechny bláboly. Tohle skončí špatně - rozhodně ne heslem "Nejsme jako oni"

24.3.2021 v 15:15 | Karma: 40,22 | Přečteno: 1779x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik