Nevím v čem "jede", ale matroš to musí být kvalitní ...

24. 03. 2021 15:15:15
Tohle se fakt už nedá. Ta manipulace lidmi, ta nadudost, že nemáme paměť a sežereme všechny bláboly. Tohle skončí špatně - rozhodně ne heslem "Nejsme jako oni"

Červený svetr se aktuálně nechal slyšet ... cituji:

"Pandemie ukázala, že potřebujeme silný a efektivní stát schopný čelit krizi, tedy dobře financované zdravotnictví a školství, dostupné nájemní byty či ochranu pracovních míst

K tomu bych měl jen stručný komentář:

  1. ČSSD se podstatnou část doby po převratu podílela na "optimalizaci" chodu zdravotnictví. Výsledkem je, že jsme mírně nad polovinou nemocničních lůžek oproti r. 1989 a např. návštěvu zubního si může dovolit jen ten, komu zbývá z výplaty příslušná rezerva několik tisíc Kč po zaplacení nezbytných výdajů. Vzhledem k tomu, že medián mzdy dnes činí zhruba 2/3 průměrné mzdy těch lidí moc není. Vraťte kapacitu lůžek do stavu, jaký tady zanechali bolševici a přestaňte na toto téma naprázdno žvanit.

  2. Hamáčkovic verze financování zdravotnictví je očividně založena na předražených nákupech, kdy např. respirátory byly v cenovém rozpětí 70-777,- Kč. Nákup testů je kapitola sama pro sebe - nebo spíše pro hospodářskou kriminálku. Bohužel ale zatím to nelze vyšetřovat, protože vše "prověřil" (čti nejspíšě kryje) sám ministr vnitra. Kdo rozumí problematice může shlédnout videa např. zde nebo zde .. Že peníze končí samozřejmě v nějakém daňovém ráji je samo sebou...

  3. Školství - tady mám osobní zkušenosti a být po mém, tak je někdo za naprostou destrukci vzdělání v ČR v kriminále. Mohu doložit mnoha body, ale vystačím si s větou, kterou jsem uslyšel, v podstatě identickou, od dvou ředitelů školy, kteří se v životě neviděli a prokazatelně se neznají. Ta věta zní: "Co se po revoluci ve školství dalo zku*vit, to se zku*vilo". A opět - kdo zavedl a podporuje všechny nesmysly od inkluzí až po řádění neziskovek na školách, kdy ani Goebbelsovi žáci by se nemuseli stydět? Není to náhodou dlouhodobá práce mj. ČSSD? Pravda je taková, že současná úroveň absolventů nesahá ani po kotníky době, kdy tady neumětelsky vládl bolševik.

  4. Nájemní bydlení? Tak to je vyloženě plivanec do tváře. Naposledy tady stavěli byty ve velkém nenávidění komáři. Měl bych dotaz - může mi Červený svetr ukázat ty nově postavené sídliště se státními byty? Něco jako celý Havířov, v Ostravě Dubina, Hrabůvka nebo Fifejdy ... nebo něco podobného. Na tomto poli můžeme oslavovat jen vykradení podnikových bytů, kdy byty OKD jsou jen nejkřiklavější případ ... a hádej Hamáčku, kdo byl u toho, kdo podepisoval... kdo za nic nemůže, díky komu mají nájemci to štěstí platit v podstatě do zahraničí nájemné 12.000,- Kč a více ...?

  5. Efektivní stát - tohle vyperlit, tak to už musel být fakt kvalitní matroš, na kterém jede. Byrokracie se s rokem 1989 nedá ani náhodou srovnat. Jen se zavedením buzerace jménem EET přibyly desítky tisíc úřednických pracovních míst - přeloženo, desítky tisíc nových darmožroutů, kteří vymýšlejí a vyhodnocují nesmyslné výkazy pro nikoho, které ovšem musí buď v pracovní době nebo po ní vyplňovat ti, kteří vytvářejí skutečné hodnoty. A to už vůbec nemluvím o tom, že ti darmožrouti mají v průměru vyšší platy jako ti, kteří se svými daněmi na ně skládají. Kde máte např. ty nově postavené školky, školy, nemocnice z výnosu EET?

  6. Ochrana pracovních míst? To už snad musel být v delíriu. Jen připomínám, že za bolševika medián mzdy +/- kopíroval průměrnou mzdu. Posměšně jsme to nazývali rozprostřena bída. To jsme ale netušili, co nás čeká ... Dnes nemáme rovnoměrně rozprostřenou bídu, ale slušně rozevírající se nůžky. Medián činí cca 2/3 průměrné mzdy a drtivá většina má problém s mimořádným výdajem, když se např. něco v domácnosti porouchá. O exekucích nemluvě. Zatímco dříve jsme mohli bezdomovce na ulici vidět jedině po obdržení výjezdní doložky a návštěvě Západu, tak dnes už nikam cestovat nemusíme ... už je máme i u nás v počtu větším, než malém. Nejčastější zaměstnání v nadnárodním korporátu je za minimální mzdu nebo lehce nad ní, přičemž velmi často korporát měl nebo ještě má všemožné dotace nebo úlevy. Viz např. jak bohaté Česko dotuje chudou německou firmu BMW.

  7. Co Hamáček jen zapomněl ... zapomněl nám sdělit, že nás před ideologicky nečistou vakcinou, která je zatím bez vedlejších účinků, ochrání i kdybychom měli po Astra Zenece všichni zhebnout ...

Víš co, Hamáčku? Bude mi 60 let, ale naštěstí existuje něco, čemu se říká zákon času a proto věřím, že se ještě dožiji okamžiku, kdy Ty a Tobě podobní budou stát a zodpovídat se za devastaci českého státu před nějakou institucí.

Zkráceně - běž do pr*ele někam se svými předvolebními žvásty.

Licence: k volnému převzetí za účelem zveřejnění

Autor: David Dvořák | středa 24.3.2021 15:15 | karma článku: 40.20 | přečteno: 1768x

Další články blogera

David Dvořák

... a jako další opatření chystáme zastropování cen lokomotiv.

Věta použitá v nadpise mě napadla spontánně jako první, když jsem se dozvěděl, jak chce premiér Fiala zkrotit vysoké ceny pohonných hmot.

12.3.2022 v 13:13 | Karma článku: 38.38 | Přečteno: 1187 | Diskuse

David Dvořák

Něco si přej ... padá rubl

Dotaz na rádio Jerevan: Je pravda, že ruská měna rubl je ve volném pádu a životní úroveň Rusů padne na samé dno?

3.3.2022 v 13:13 | Karma článku: 26.91 | Přečteno: 745 | Diskuse

David Dvořák

Co je neekologické, to se zdaní …

Na webu seznamzpravy.cz vyšel článek s názvem: “Co je neekologické, to se zdaní. Jak chce Česko ozelenit ekonomiku“. Jako příslušník starší generace bych si dovolil nabídnout překlad do lidštiny...

19.9.2021 v 16:16 | Karma článku: 37.74 | Přečteno: 1209 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 20 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 12.79 | Přečteno: 237 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 17.53 | Přečteno: 413 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 5.06 | Přečteno: 105 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 30.97 | Přečteno: 581 | Diskuse
Počet článků 250 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1693

Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...