Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

US dolar nečeká nejšťastnější období. Když takový Saddám začal uvažovat o nahrazení US dolaru v obchodu s ropou, přestalo se mu dařit. Když Kaddáfí přišel s myšlenkou na zlatem podloženou měnu, taky mu to na zdraví nepřidalo.

Zdroj: http://daviddvorak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=616939

Tesat do kamene

0 0
možnosti
Foto

Co se týče amíckých základen v zahraničí, tak jejich výstavbu zakazuje Dohoda čtyř států o obecné bezpečnosti bez vzájemného souhlasu všech signatářů této dohody. Obvykle se uvádí, že Roosewelt slíbil Stalinovi stažení všech amíckých vojáků z Evropy, což Truman nesplnil.

1 3
možnosti
Foto

kterou válku US Army naposledy vyhrála? Každou.

2 3
možnosti
Foto

Ptejme se, kterou vlastně neprohrála? Jedině snad tu občanskou.

Poučka: Každé nasazení síly je prohrou, je důsledkem toho, že není respektována mravní autorita.

2 2
možnosti

Velmi dobre popsana realita. I kdyz si jeden nedelal o statech zadne iluze, to co predvadi v posledni dobe je naprosta katastrofa. Pro staty uz jenom fuj a vira, ze timto nejsou zasazeny vsechny jejich vrstvy.

3 5
možnosti

Vedle 'treti mocnosti' statu byli nasi komuniste a jejich tisk naprosti diletanti. Redaktori Rudeho prava meli jezdit na staze do statu a ne do CCCP. 89 by se nekonal.

3 3
možnosti
Foto

Po tak zvaném osvobození naší země Rudou armádouzabralo nám SSSR 565 podniků se sdělením, že se jedná o válečnou kořist. Zezabraných podniků odvezli 20 000 kusů strojního zařízení. Poslední vlak s toutoúdajnou válečnou kořistí odjel dne 30. 06. 1945. Přes protesty naší vlády námbyly továrny vráceny, ale strojní zařízení ne. Tak nám byly odcizeny vlaky,jako válečná kořist. Vláda SSSR si vynutila na naší vládě vydání patentů a výrobníchpostupů týkající se kovoprůmyslu. Byly nám vyrabovány sklady hotových výrobků asurovin. Z Národní banky a Slovenské národní banky bylo nám odcizeno anevráceno 412, 9 kg zlata, 547,95 stříbra, 2,6 kg platiny, a 2,5 kg kadmia.Dále bylo obsazeno113 peněžních ústavů ze kterých bylo odvezeno a nevráceno221, 1 milionů korun, 2,5 milionů říšských marek, 8,7 maďarský pengo, 7,49milionu cenných papírů, neurčené množství depozit a tak byse dalo pokračovat. Přitom USA po válce nezjištěně poskytlo Československo pomoc za 270 milionů dolarů dod obvy než to komunisté zakázali.

5 0
možnosti
Foto

Venezuela dováží ropu z USA. Tu pak míchá s ropou, kterou těží, protože ropa Venezuele je hustá a musí se ředit. Vidíte jak lžete bez znalosti věci.

2 1
možnosti

Ano, venezuelská ropa je těžká, ano, dováží z USA lehčí ... ale Venezuela i vyváží. Přesněji mělo být napsáno, že sankce na Venezuelu by postihly jak US vývozce tak dovozce. Na principu to nic nemění.

2 0
možnosti

Co slovo, to lež. Vy človíčku zdaleka překonáváte i svůj ruský vzor. Co se týká Německého zlata.

Jak jinak, ta nejznámější spekulaceí týkající se německého zlata je jak jinak ta z Ruska. Ruský ekonom Vladimir Katasonov uvedl, že americká banka v mezidobí německé zlaté rezervy prodala. :-)

Mimo podobné pitomé konspirační teorie o důvodech repatriace německého zlata nabízí se mnohem prozaičtější důvod. Svět je celkově nestabilní a německá veřejnost v posledních letech, kdy Evropu zmítá jedna krize za druhou, stále hlasitěji požadovala jeho návrat domů.

Během studené války měli Němci mimo vlast uloženo 98 procent svého zlata. Největší množství, asi 931 tun, přesunuli zpět z Británie v roce 2000. Až přesuny v roce 2020 skončí, mělo by v zahraničí zůstat 1236 tun v New Yorku a 432 tun v Londýně. Zbytek bude uložený v sejfech Bundesbanky ve Frankfurtu.

4 1
možnosti

http://investicnimagazin.cz/nemci-se-vzdavaji-sveho-planu-na-uplnou-repatriaci-zlata-z-usa-2

Nemůžu za to, že máme různou úroveň vnímání ironie. Faktem je, že repatriaci zlata provází "nečekané těžkosti". Jenom by mě zajímalo, jak si vysvětlujete, že pro jednu zemi je výhodnější mít své zlato doma a pro druhou zemi je výhodnější mít své zlato u souseda. A když náhodou projeví zájem si své zlato uschovat u sebe, tak přichází různé vysvětlování, proč to není nejlepší nápad.

Doufám, že stejný přístup budete mít i v bance, když při požadavku výběru svých peněz uslyšíte, že si je můžete vybrat až v horizontu mnoha let, protože je to pro vás přece výhodnější. ;-D

1 1
možnosti

Popsal jste současnou realitu USA velice přesně. R^

4 5
možnosti

...to jo, skoro úplně stejně, jako píšou u vás na Aeronetu, maladěc...:-)

4 2
možnosti

Tak jsem se ráno podíval, co jsem večer po neexistujícím pivku napsal a rád bych uvedl věci na pravou míru :

U našeho věrného spojence a přítele Saudské Arábii se nekamenuje, nebičuje, nestíná při veřejných popravách. Tady jsem si neuvědomil, že se jedná o Putinovo fake-news. Omlouvám se.

Američané nejsou v blízkosti Ruských hranic, to naopak Rusáci jsou na dohled hranic amerických. V tomhle směru to bylo v blogu rovněž ukázkové fake-news. Nicméně klobouk dolů před Putinem - přesvědčit Čechy, že dragounské průjezdy ruské techniky vnímali jako průjezd US Army ... to je výkon hodný navržený na Oskara. Sice byl divný směr přesunu ... ale což.

Co se týče situace v Iráku a Lybii - opět se omlouvám. Ve své neinformovanosti jsem přehlédl, že tyto země mají nyní již řád a pořádek, o rozvrácení a válčení nemůže být řeči. V tomto bodě jsem špatně vyhodnotil zprávy z mainstreamu, kdy ohňostroje a petardy oslavující nastolení demokratického pořádku jsem mylně zaměnil za sebevražedné vybuchující atentátníky.

Co se týče zlata - nemohu dementovat, že Rusko má největší zásoby, protože jsem to nenapsal. Naopak musím dohledat informace s jakou radostí Rusáci mění u sebe vydolované zlato za potištěný papír, aby měli radost z toho, že se Američané budou mít zase trošku lépe.

Co se týče kvantitativního uvolňování FEDu - tady lišák Putin opět zapracoval a zkroutil situaci na ukázkové fake-news. Ve skutečnosti se netisknou nové USD, ale pouze nahrazují opotřebované stávající bankovky. takže žádné peníze z ničeho navíc, ale pouhá potřebná výměna dosluhujících bankovek. Naopak, nové mají neviditelnou přísadu zlata, aby byly ukončeny trapné řeči, že USD není ani z části podložen zlatem. Bohužel na to doplatilo zřejmě Německo, které když požádalo o repatriaci svého zlata tak dostalo zpět tuším 1/3. On ten zbytek bude asi rozpuštěn v těch nových bankovkách ... a v Německu z toho mají velkou radost a s vděkem kvitují, že jejich zlato bylo použito k buhulibému účelu - zajištění prosperity USA.

6 6
možnosti

Ze zásady se mi ekluje reagovat na lidi jako jste vy,ale...Peníze nejsou kryté ničím a nikdy nebyly. Ani zlaté dukáty nebyly kryté ničím jiným než vcelku racionální důvěrou, že jsou zlaté, a vcelku iracionální důvěrou, že zlato nikdy neztratí svou cenu.V dějinách lidstvo používalo jako platidla všechno možné od mušlí až po potištěný papír. Všechny metody kromě směnného obchodu byly naprosto vždycky založeny na důvěře a ničem jiném. Jediná opravdu racionální směna je jedna kráva za dvě prasata. Tečka.

Jako bych to slyšel: Zlato je ale přece věčné. Není. Ve skutečnosti je zlato vcelku na nic, nebýt mobilních telefonů a pár dalších technických vychytávek, tak je zlato prvek na draka. Ano, jistě. Lidstvo se rozhodlo, že zrovna do zlata vloží svůj majetkový chtíč, ale pořád je to jenom dohoda, věc důvěry. Lid sní o měně podložené (kryté) zlatem. Nemálo ekonomů přitakává. Je to součást utopické vize, že lze vybudovat krásnou světlou a naprosto stabilní budoucnost. V takovém světě by prý nebyla inflace, hospodářské cykly by zmizely a přišel by soustavný růst. A svět by byl bez dluhů. Nějak tak to píší hvězdičky ekonomického showbyznysu.

Je úžasné, jak se hlásáním podobných blábolů lze domoci popularity. Vzato důsledně. Co se zlata jako krytí měny týká: Dokonce i za doby, kdy zlato bylo přímo obsaženo v mincích, existovala inflace. Existovala i deflace, že ano?

Vraťme se tedy na zem. Představa „krytí“ měny vychází z jakéhosi poblázněného nápisu na starých komunistických penězích, že tyto „státovky jsou kryty zlatem a ostatními aktivy Státní banky československé“. Směšné. Shrňme to: Peníze nebyly, nejsou a nikdy nebudou „kryté“. Skutečnost, že někdy byly ze zlata či stříbra a později je bylo možné vyměnit v garantovaném poměru za zlato, je irelevantní. Neboť hodnota zlata je v důsledku dána stejnou důvěrou v to, že toto zlato někdo bude chtít a vezme si ho místo jeho pšenice, vepřů a vína....

P.S. nějak jste zapomněl reagovat na své lži o SWIFTu a Killary....

6 2
možnosti
Foto

R^karma-karmissimaR^

aneb bingo;-D

3 7
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS