Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Prokázal jsem svoji tezi, že samotný trénink k úspěchu nestačí. Trénink je spíš jen prostředek k jeho dosažení a to nadání je základ na kterém se tréninkem staví, podobně jako dům.

Vyloženě na tenis ne. ale - kvůli výdrži - na sport obecně ano. Takže nějaké nadání, které mu pomohlo k úspěchu, měl.

Já sám jsem před úrazem kolena historicky šermoval a vím jaký je rozdíl mezi dobrým a špatným tréninkem a taky rozdíl mezi člověkem, který má předpoklady pro šerm a který je totální poleno.

0 0
možnosti

Když bude svět přihlížet několikaletému vraždění, tak mu dojde trpělivost stejně jako v Jugoslávii.

0 0
možnosti

J84i20ř14í 63O30u45š77k65a

5. 10. 2017 12:51

To vaše srovnání je úplně mimo - V průběhu války v Jugosláviii docházelo k oboustrannému teroru na civilním obyvatelstvu i k oboustrannému vyhánění lidí z domovů. Podle posledních informací zahynulo v tomto období 2 až 2,5 tisíce Albánců To opravdu není v dnešním Španělsku.

3 0
možnosti

Tohle není dobré pro všechny strany, Španělsko velmi těžko sestavuje stabilní vlády, dále je je zde snaha několika zemí se oddělit, pro Katalánce je to drsné probuzení a pro EU zkouška, jestli šlapat po staré cestě a nadřazovat zájmy občanů nad zájmy států v době, kdy se kolem Evropy svírají uprchlické kleště a politika lidského humanismu po Arabském jaru ,přinesla jen rozpad na Blízkém východě a v Severní Africe a vzestupu IS a uprchlického exodu.. Každopádně je to rozcestí, buď bude staré politické jádro Evropy, dnes vlastně jen Merkelová a Junker, tlačit na dodržování lidských práv i za cenu, že to povede k rozkladu Španělska, neboť nebude schopné sestavit stabilní a pevnou vládu a země se začnou oddělovat, následovat by mohla Itálie , Belgie a v Německu Bavorsko,. Na jihu jsou sta tisíce uprchlíků, dále Turecko oprašuje starou Osmanskou říši a hraje si noty s Ruskem a to chce ovládnout Ukrajinu a snad Pobaltí ... Nebo bude muset zkrátka v zájmu celkové regionální a světové situace "přivřít" oči, zde patrně bude možná dohoda mezi Francii Marcone, jež chce mocensky změnit těžiště EU z Německa od Merkelové ,do Francie. Zde vytvoří pakt se Španělskem a možná Itálii a reformovat EU. Dnes jsme ve velmi složité a nebezpečné situaci, kde Evropě zvoní hrana a navíc jsou zde teroristické útoky. V této době potřebujeme silnou a hlavně stabilní Evropu a nové politiky, jinak je to náš ...

1 1
možnosti

Jen malinký dotaz. Proč do toho taháte EU, která s tím nemá společného nic? Nějaká fobie či co?

6 16
možnosti

No protože Španělsko je tuším členem EU ... a EU vč. NATO vojensky podpořila samostatnost kosovských Albánců tak se jen ptám, zda stejně podpoří i samostatnost Katalánců. Nic víc. Přece právo na sebeurčení EU uznává nebe ne?... nebo jen u někoho? ... a jen někdy?

20 4
možnosti

Můžete být na straně Katalánců či Madridu, je i správné o tom napsat blog se svým názorem, ale plést do toho EU a Kosovo, to něčím zavání. Jedná se jednoznačně o vnitřní záležitost Španělska, EU se k tomu max může vyjádřit z hlediska vztahu k případně novému státu a jeho vstupu do EU či eurozóny, tak jako třeba prezident Trump za USA.

4 5
možnosti

Nejsem na straně nikoho, protože nejsem Španěl ani Katalánec. Ovšem Španělsko je členem EU a představitelé EU mlčí ....

Chtěl bych vidět ten fičák, kdyby např. v Polsku tamní PiS nařídila střílet gumovými projektily při referendu. A to nemluvím, kdyby něco podobvného provedl Putin.

Státy EU aktivně přispěly na odtržení provincie Kosovo od mateřského státu. Otázka zní, zda stejný postup zvolíme i v tomto případě.... :-)

13 2
možnosti

zkuste mezi pasáčky ovcí udělat referendum na otázku jak moc je důležitý výzkum kosmu a jestli bychom neměli přestat kosmos zkoumat a když tedy nebudeme chtít zkoumat kosmos, jestli by také nebylo správné zastavit jakýkoliv vědecký výzkum.........a ušetřené peníze dát na nákup více ovcí

Referendum má jen smysl jako výraz demokracie ale demokracie nemá smysl bez velmi a podstatně informovaných voličů........a to je problém , většina lidí nejsou informování ale ovládáni pomocí emocí.............a proto referendum vlastně nemá smysl...pokud se před tím nevede dlouhá a odborná veřejná debata na dané téma....

Emočně bylo také zmanipulováno referendum o Brexitu, když slogan Farageovy strany UKIP, hlásal...neplaťmě tolik do EU a raději dejme ušetřené peníze do našeho zdravotnictví.......a lidé si na to naběhli...podle úsloví BLIŽŠÍ KOŠILE NEŽ KABÁT....a hned po vítězství Farage prohlásil, že se jeho volební slogan nedá uvést do reality............

Tedy jen emočně působil na tu sortu populace, která tohle se sebou nechá dělat.........a to je naše útrpná realita.....jsme neustále manipulováni.......

doporučená literatura k tématu

http://daliborbartos.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=613805

http://daliborbartos.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=610588

http://daliborbartos.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=613805

http://daliborbartos.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=597742

a další

4 11
možnosti

Pokud vím, tak v r. 2014 proběhlo v Katalánsku "zkušební" referendum. 3 roky je tedy dost dlouhá doba na veřejnou diskuzi.

Vaše argumenty se dají použít kdykoliv a kupodivu i na rozhodování politiků. Příkladu něurékom - třeba profese herec aktuálně v roli ministra obrany. Podle Vás by nemohl rozhodovat o ničem jiném, než o programu armádního divadelního souboru.

A poslední - reálné zkušenosti ze života Švýcarů dávají tušit, že referendum nemusí být až tak od věci. tam to funguje a populistické témata v referndech neprochází. Jsou tedy Švýcaři hlupáci? ... nebo jsme my hloupější a nesvéprávnější?

16 0
možnosti

S první částí článku by se dalo souhlasit, s koncem ne. Spojit bombardování Srbska, které samo rozpoutalo válku se všemi svými sousedy právě proto, že vyhlásili , nebo se snažili vyhlásit svou samostatnost, je přinejmenším trapné a hodně pitomé....

7 6
možnosti

Principiálně nevidím rozdíl v tom, jestli Srbsko zahájilo represe kvůli vyhlašování samostatnosti v jejich okruhu národních zájmů a nebo střelby do vlastních občanů při snaze osamostatnit jeden správní celek v případě Španělska. A pokud si dobře pamatuji, tak v provincii Kosovo Srbové nějaké referendum povolili.

Dočasný rozdíl je v míře použitého násilí. Tipuji dočasný, protože stačí jeden mrtvý Šmíd ... a je vymalováno.

A zdůrazňuji - bavíme se jenom o začátku, ne dalším průběhu a brutalitě.

6 2
možnosti

Dovedete si představit, jaká by asi byla reakce EU a USA, kdyby se něco podobného teď dělo v Rusku a Putin pomocí policie bránil obyvatelům nějaké části Ruska v provedení referenda o případné samostatnosti?

Odhaduju, že by to okamžitě znamenalo od EU a USA hospodářskou a diplomatickou blokádu Ruska.

11 3
možnosti
Foto

Tak Putin by ho hlídal se zbraní v ruce jako na Krymu....:-/;-D

0 4
možnosti

Nevšiml jsem si, že by vláda odebrala Kataláncům autonomii a začala potlačovat jejich jazyk, jak to udělali Srbové Albáncům v Kosovu.:-)

9 3
možnosti

Albánci mají svůj stát, Katalánci nikoliv. A vidíte rozdíl mezi odebrat autonomii a nepřipustit autonomii?

0 0
možnosti
  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik