Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tady se někdo odkopal

1 0
možnosti
JP

Abyste si trochu připomněl krásnou socialistickou minulost, doporučuji Vám přestěhování do KLDR nebo na Kubu. Všude jinde Vámi opěvovaný socialismus zkrachoval a Kuba od něj také odchází. Bylo to neudržitelné, navíc dnes je u nás nejvyšší životní úroveň v historii včetně průměrného věku. Jen ta paměť se moc nezlepšila.

8 5
možnosti
Foto

Ano, až na ten skoro milion lidí v exekuci, desetitísíce bezdomovců a mladé rodiny, které se do konce života nezmohou na vlastní byt.

3 1
možnosti
PB

...... jasně, stručně, výstižně !R^

3 3
možnosti
JP

J36o22s92e73f 16P20o17t14r

20. 1. 2019 18:34

Já, na rozdíl od vás, jsem socialismus budoval 40 let a můžu vám říct, že nemáte ani v jednom řádku pravdu. Sice jsme hlady neumírali, , ale obchody byly poloprázdné a zboží bylo kšunt.

Proč myslíte, že v Listopadu demonstrovalo milion lidí? Ne kvůli svobodě, ale chtěli barevné televize, nablýskané spolehlivé auťáky, neonové školní brašny pro děti, jezdit na dovolenou k teplým mořím po světě ....Všechno to dneska máme, dokonce si to můžou dovolit i ty pokladní z Kauflandu.

Já osobně té době nejvíc zazlívám tupost a primitivnost. Třeba číst Rudé právo, tomu jsem vůbec nerozuměl, první tři stránky bylo iracionální politické školení o plnění výroby, brigádách socialistické práce, vedoucí úloze Strany...... Mimochodem cenzura se týkala i vražd a sebevražd, protože ty v dokonalém a šťastném socialismu nemůžou existovat, jediné co bylo povoleno byly dopravní nehody.

Stejně to bylo s těmi, kterým dneska říkáme bezdomovci a žebráci. To víte, že tenkrát také existovali jen byli okamžitě odklízeni do vězení a do blázinců.

To, že nemůžeme dohonit Západ je proto, že myslíme a pracujeme socialisticky, ale životní úroveň chceme mít kapitalistickou

19 2
možnosti
Foto

Rudé právo jste číst nemusel, stačilo číst Mateřidoušku.

0 3
možnosti
Foto

S nadpisem souhlas, protože Západ buď naše prosperující firmy koupil a tam, kde naše vedení odmítlo naše firmy Západu prodat, tak je Západ nechal zkrachovat tím, že je nepustil na obsazené světové trhy.

4 2
možnosti
VV

Ano, ten zlocinny zapad jim zakazal prodavat jejich mizerne Diskzbozi do sovetskeho svazu.

Je zajimave na priklad Bosch, Rodenstoch, nebo VW co koupili ceske firmy jim naopak pomohli prorazit na svetove trhy. mate opravdu velmi uzky uhel pohledu.

Proc vam vlastne odpovidam, kdyz mi napisete zase nejakou pouckou z dilny KSCM?

10 0
možnosti
Foto

No, v lecčems máte pravdu, ale dívám se na to takhle.

Ploužíte se po ulici a bohatší člověk vám nabídne práci. Nedělá to z nezištné lásky, ale je prostě pragmatický. Byl byste raději, kdyby vám daroval almužnu?

(já vím, byla tu možnost založit firmu CZ... ale udržela by se na trhu?)

2 0
možnosti
LB

Ve vládním scénáři ekonomické reformy schváleném Federálním shromážděním v září 1990, byl cíl hospodářské transformace označen jako přechod od centrálně plánované ekonomiky k tržní ekonomice.

Jako první přišla na pořad dne tzv. malá privatizace, v níž byly vydraženy tisíce malých podniků, restaurací, hotelů, obchodů, dílen. Byla to sice transparentní a spravedlivá metoda, ale narazila na fakt, že většina lidí žádné peníze neměla a ani si je vydělat nemohla. Žádný kapitál se nahromadit nemohl.

Ten měla jenom komunistická nomenklatura a podnikatelé na černém trhu, od veksláků přes různé meloucháře a šéfy obchodů s úzkoprofilovým zbožím, zvyklým na úplatky. Takže je jasné, kdo z dražeb mohl profitovat - převážně příslušníci těchto dvou skupin.

Podobné to bylo s privatizací výrobních podniků, které z velké části přešly do majetku původního komunistického managementu, protože ten měl přístup ke klíčovým informacím. Stačí se rozpomenout, které privatizační projekty vláda na podzim roku 1991 schvalovala jako první...

10 0
možnosti
Foto

PŠM po 40 letech.

12 0
možnosti
MV

... a já co mi to připomíná...

5 0
možnosti

Dejte si raději ještě pár škopků...:-P

3 0
možnosti
VM

Jsem šťastný, že Západ naše trhy vůbec bere vážně a má o ně zájem. Ze začátku to tak nevypadalo.

A pokud chtějí na našich trzích prodávat, musí tu být nejdřív nějaká kupní síla, jinak jsou jim k ničemu. Jsem rád, že se to postupně lepší a že západní zboží, po kterém jsme dříve jen pošilhávali, můžeme dnes kupovat.

3 0
možnosti
JS

Šťastný být můžete. Vaše teorie priority kupní síly je zralá na Nobelovu cenu.

0 0
možnosti
Foto

Problém není Západ, ale vlastní stát. Ten z každého produktivně činného člověka získá pod pohrůžkou násilí až 75 % toho co vytvoří. Jednoduše řečeno, nebýt státu, platy by mohly být dvojnásobné a ceny poloviční.

3 0
možnosti
Foto

Ale vůbec ne, soukromé bezpečnostní agentury by nás přišly na daleko větší peníz. A navíc by si nás rozdělily další státy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik