Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

A šmitec. Od této chvíle už se všechny americké síly v Iráku stali stejně jako v Sýrii okupanty. R^

7 1
možnosti
Foto

pro začátek si nastudujte gramatiku, než se pustíte do složitějších úvah

2 2
možnosti
JS

Tak po tomto blogu už jste na seznamu potenciálních cílů. varujte ty co s Vámi chodí na pivo. Jinak R^

1 0
možnosti
Foto

Hlavně by neměl chodit s tím pivem na mráz, neb i ono může zmrznou a způsobit omrzlinku.

1 2
možnosti
Foto

Politická vražda íránského generála na území US protektorátu v Iráku provedená protektorátní mocí nemá v posledních 50ti letech obdoby, je to popření civilizovaného chování v mezinárodních vztazích. Pokud tohle projde US governmentu bez povšimnutí, stane se to normou - a s jídlem roste chuť. Příště zabijí Madura a pak to zkusí na Putina a rakety Avangard tyto hrátky zakončí. A potom pánbůh s námi, jako vazal, pardon spojenec státu s takto dementní diplomacií můžeme být jedním z cílů Rv

6 3
možnosti
Foto

Politická vražda iránského generála je z evropského pohledu nepřijatelná, protože použití trestu smrti bylo shledáno nepřijatelným.

2 1
možnosti
DR

Na Iraq News už začal přímý přenos ze zasedání iráckého parlamentu. Ta situace je tam po dnešku už tak zamotaná, že bude fakt zajímavé jak to všechno dopadne.

1 0
možnosti
JL

Američani zlikvidovali jednoho íránského generála. Vzniká zajímavá situace při jejich opouštění pozic v Iráku - o co jim jde? Zastrašují nebo sledují další , zatím nejasné cíle. Myslím, že by se to mělo během jednoho měsíce vyjasnit. Ve skutečnosti Írán je hrozba spíše pro Izrael. Američani mají jiné soupeře: Čínu a Rusko. Írán nehraje vojensky žádnou zvláštní roli. A ten Sulejman s jeho prázdnýma očima - byl to koneckonců jen profesionální vrah.

0 0
možnosti
PB

...... hmmm, zajímavá úvaha,- geopolitika a zlaťáky k sobě neodlučitelně patří + rabování zdrojů, udržení vlivu v oblasti, boj proti terorismu, rozjíždějící se prezidentská kampaň, atdatd. - ..... mi však není jasná jedna věc,- naprostý rozpolcení kongresu,- republikáni tleskají a demokrati sou z teho na prášky!,- v tomto konkrétním případě jsem očekával "souznění duší" a naprostou jednotu !R^

1 0
možnosti
Foto

Mně dojímá, až k slzám lítost některých nad smrtí teroristy v generálské uniformě, který měl na svědomí tolik lidských životů a podílel se na útocích proti státu Izrael. Rusko bombarduje města v Sýrii a zabijí civilní osoby, ale to zdejší nijak nedojímá. Kdyby Sulekmáního zabilo Rusko, to by náš Lunochod jásal a pěl zde ódu na radost a ostatní s nim.

7 3
možnosti
Foto

Litujme Amíky, že mají prezidenta, který neumí ani řádně vyhlásit válku. A stačilo tak málo: vydejte Sulejmana spravedlnosti, nebo vyhlásíme válku s právem ho zabít.

A mimochodem, není důležité nepřítele zabít, ale zesměšnit ho, kdyby nad Sulejmanem vybuchla raketa s mízerným rajčatovým protlakem, on by se vyděsil, a celý svět by se mu vysmál.

2 3
možnosti
RC

"...odstranily" jednoho z nejvyšších představitelů nemalého suverénního státu na oficiální návštěvě jiného suverénního státu.."Odkdy oficiální návštěvy přiletají ve 3h ráno?

Pokud hlavy iráckého Hizballáhu a PMK, s kterými mi se na letišti Sulejmani setkal považujete za oficiální představitele Iráku, pisatel je nejspíš nemocen.

"Prozatím vždy platilo, že vyjednávači s bílou vlajkou byli pod ochranou a analogicky byli dosud pod ochranou.."

K.Sulejmani a bílá vlajka?

"Jistotou ovšem taky nejspíše bude, že dojde k určitému jednocení muslimů napříč jejich větvemi"

Už vidím masy Sunnítů, jak se ženou proti USA kvůli Suleimanimu ;-D.

"...nezapomněli na zradu Mistra Jana Husa..."

Srovnávat Mistra Jana Husa se Suleimanim chce už hodně "odvahy" ale hlavně tuposti.

"Saddam Hussein přišel mezi prvními s myšlenkou vynechat dolar v obchodování s ropou. A kde je mu konec, následoval Kaddáfí s myšlenkou zlatého dináru..." Škoda, není tu emoji, bouchající hlavou o zeď, použil bych to.

"...který by vyřešil jinak neřešitelnou ekonomiku US..." Americká ekonomika k smůle a lítosti pisatele si vede nadmíru dobře. "Něco na způsob, kdy několik jednotek vojáků dostane "dovolenou", ale zbraně nebudou muset odevzdat do skladu. Pak náhodou spontánně zaútočí na US cíl a ten srovnají se zemí."Věřte, že USA šli do likvidace Suleimaniho s vědomím, že se to může vyhrotit a tudíž jsou velmi dobře připraveni na všechny eventuality. Al-Kaida také v jednu dobu bojovala proti IS, kvůli tomu budu velebit Al-Kaidu jako pisatel Šíítské irácké milice, které notabene jsou pod plnou kontrolou Íránu nikoli Iráku? Irácká vláda pouze "toleruje" šíítské milice, vojensky nemá na to vyhodit tyto milice bez obrovského krveprolití. Írán díky pasivitě USA za B.Obamy defakto okupuje Irák prostřednictvím šíítských milicí.

6 4
možnosti
Foto

„Fyzická likvidace Solejmáního je srovnatelná snad jen se zabitím Usámy bin Ládina. Ale je to událost v jistém ohledu významnější: zatímco bin Ládin byl v té době sice významným symbolem, ale přece jen už za zenitem své politické a ideologické moci, Solejmání byl na vrcholu. Byl naprosto aktivní a nepostradatelný při budování íránského strategického oblouku,“ zhodnotil blízkovýchodní zpravodaj ČT David Borek.

5 1
možnosti
ZM

vypíchnul bych z vašeho článku větu... "vyhnat a pokořit Američany..." to nejsou jenom Íránci, to je polovina Jižní Ameriky, většina islámského světa a mnozí další.... mám strach, že poznáme pravou podobu hybridní války...

3 2
možnosti
LF

L98u57k27a27s 18F91i11k10r

5. 1. 2020 23:32

Polovina Jizni Ameriky chce do USA ...;-D

1 0
možnosti
MD

Ano, v této souvislosti není bez zajímavosti, že americký prezident Donald Trump systematicky likviduje všechny síly, které měly podíl na porážce takzvaného Islámského státu (IS) v Iráku - kurdskými silami v Sýrii počínaje, přes šíitské irácké milice až po likvidaci vůdců íránských Revolučních gard. Když to dáme do kontextu s Trumpovými vazbami na ty nejtvrdší sunnitské režimy, můžeme ještě více sledovat nekoncepčnost tohoto kroku, který může opět podpořit ty nejradikálnější elementy ze sunnitského prostředí. A co dokáže Al-Káida a IS asi netřeba nikomu připomínat. zdroj: https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/rozhovor-cejka/r~2c9cd9f62f1e11ea8776ac1f6b220ee8/

7 3
možnosti
  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik