Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vláda by měla doložit co nejvíce podrobně, za co utratila 500 miliard (bonusy, kurzarbeit, úvěry Covid, nákupy z Číny atp. Vyúčtování předložené občanům chybí. Nebudí to důvěru k hospodaření vlády/státu..

Autor píše naprosto správně o dividendách (podílech na zisku), které si majitelé bank nebo velkých firem vyplácí i přes to, že firmy dostávají státní dotace třeba na udržení pracovních míst. Drtivou většinu českých bank vlastní Němci, Rakušané, Holanďané a Belgičané. Tyto dividendy jdou do zahraničí, daně (15ˇ%) se odvádějí mimo ČR.

Úvahy autora (až na chválené hospodaření a životní standard min. režimu) jsou velmi dobré. Kvalita potravin ale leckdy horší než dříve.

1 0
možnosti
Foto

A pan autor to dokonce propíjí, téměř v přímém přenosu. ;-DRv

2 0
možnosti
PK

Omyl stát nebyl zadlužen až po uši a vzpomínky na hospodaření za socialismu....raději rychle zapomeňRvteRv

1 0
možnosti
Foto

Když z nuly vykouzlím výrobní fondy za cca 600 miliard, tak proč bych měl na tu epochu nevzpomínat v dobrém? To, že ty fondy byly vytvořeny ve struktuře, zajišťovaly plnou zaměstnanost v uzavřené ekonomice, tak to je něco jiného. Pak Buček vám potvrdí, že se v Karnole Krnov makalo od vidím do nevídím a vyváželo do celého světa.

0 0
možnosti
Foto

Deficit veřejných financí slouží k vytvoření takové poptávky, aby se odvrátilo nebezpečí (masové) nezaměstnanosti. Jak má být velký, o tom rozhoduje jeho multiplikační efekt. Pokud by byl rovný jedné, pak i těch pětset miliard může být málo.

Na druhé straně masová nezaměstnanost znamená ztrátu lidského i sociálního i znalostního kapitálu. Je to horší než genocida.

2 0
možnosti
JB

J47i26r89i 65B92o80r

24. 6. 2020 8:44

Kupředu levá.;-D

3 0
možnosti
MB

Vašemu sdělení rozumím. Objevuje se i často. Švestky byly větší a třešně červenější. Někde tam, bylo naše mládí - Pak to řadím do tkz. "Pocitové teploty". Reálná fakta nejsou respektována, proč taky - Dobře už bylo ... Žili jsme - přežili ...

Režim zhřešil dvojím způsobem. Pošlapal svobody člověka. I zajímavé, nestalo se primárním spouštěčem revoluce. Obrana - pasivní otupělostí, nástupem dvojí morálky - Cosi říkat doma, cosi na pracovišti - schůzi. Být v průvodu 1 máje a odjet na chatu .

Podstatnější byla nefunkčnost ekonomiky - Vyznání K. Marxe, nicméně na jeho Akumulaci kapitálu - modernizaci fabrik, cíleně zapomenout ! Socialistická ekonomika - Nebyla schopna, i na příjemné sociální vymoženosti si vydělat ! Obrovský vnitřní dluh, (viz diskuse), neodvratný krach - stalo se. I tragikomické snahy L. Štrougala z r. 1988 - Nutno převést NH z jeho extenzivní podoby na tu intenzivní ! Zapojit vědu, techniku - technologie - Pak ony reformy reforem - Opatření o opatření. Naprosto nereálné, neproveditelné - Bilakovo idiotské křídlo zvítězilo = Sovětský slon - Náš vzor!

To, co provádí současná vláda po 6 letém růstu a přízni konjuktury - Se tomu naprosto podobá ! Vše projedeno - propito - vydrancováno ! Já i souhlasím - KSČ = ANO, dobře už ... bylo :-)

5 1
možnosti
Foto

Musíte se ptát jinak, mírou emancipace člověka je emancipace ženy. A ta byla menší nebo větší?

A jak jste chtěl modernizovat ekonomiku, když seznam COCOM zahrnoval v r. 1968 253 položek?

0 0
možnosti
PB

Jste velmi hloupý člověk a hlouposti i píšete. Prakticky veškeré vaše psaní je založeno jen na blití lží a stupidit. Už jen to, že netušíte co je to dividenda a myslíte si, že je to hrubý obrat, zisk firmy, to je síla.

Nešokuje mne až tak hloupý člověk jako jste vy, to spíš nepřekvapí, ale ta smečka naprostých tupanů, kteří vás ještě z pozice své pohodlnosti okarmují, tak to je fakt bomba.

8 4
možnosti
JD

Má karma nějaký vliv na dividendy?

1 0
možnosti
JD

Němci mají letošní deficit rozpočtu 4,3 bilionu korun (156 miliard €) Přitom měli schválený vyrovnaný rozpočet na letošní rok 9,2 bilionu korun. Ať si každý průměrně matematikou políbený Čech spočítá rozdíly. Odpoledne jsem se díval na dění v parlamentu. Fiala obviňoval Babiše, že prý je Ježíšek. Kalouska málem ranila mrtvice. Emoce, lhaní, obviňování, cirkus.

2 4
možnosti
MB

Je tragikomické vést řeči o vystoupení z EU - Pak se radovat, kolik financí Frau Merkel pumpuje do jejich nezadlužené ekonomiky. Reálně, to je náš podpůrný záchranný program ! Kalousek, Fiala - Zcela klidně a rozumně sdělují - Komunisté zničiuli ekonomiku ČSSR - Hnutí ANO ČR ! To neříkáme my, to říkají reálná fakta + Národní rozpočtová rada ! Vůbec nejde o osočování, či nějakou ideologii - To říkají čísla napsaná na složenkách inkasa - to říká inflace - podobně rekordní výše daňového břemene. Taky se ozývá zcela nepolitický - Trh potravin, drzý květák si mele své ! Agrofert v dluzích - ČR v dluzích - Zeman nelení a telefonuje Burešovi, že to dělá dobře ! Říkám, jako za soudruhů = Krach ... :-)

3 2
možnosti
Foto

. Nedostatek potravin domácího původu v době komunismu byl do té doby řešen rozsáhlými dovozy ze zahraničí (přitom asi 40 % dovozů pocházelo z kapitalistických států), na které bylo například v roce 1963 vynaloženo 3,47 miliardy Kč, přičemž průměrná měsíční mzda sotva dosahovala 1 400 korun hrubého. Jenže prostředky na dovoz potravin v důsledku celkového hospodářského poklesu velmi rychle vysychaly a nejvyšší komunistické vedení stálo před zásobovací krizí do té doby nevídaných rozměrů, která mohla rozkolísat stabilitu diktátorského režimu. Předsednictvo ÚV KSČ které rozhodovalo o všem podstatném se rozhodlo problém řešit snížením kvality potravin. Československé konzumní mléko mělo kvůli tomu nejprve 2 % tuku a od roku 1963 dokonce jenom 1,8 %, zatímco rakouské mělo 3,6 %, belgické 3,2 %, dánské 3,8 %, západoněmecké, francouzské, holandské nebo švédské 3 % tuku. Poláci produkovali konzumní mléko s obsahem 2,5 % a 3,2 %. Dokonce i v Sovětském svazu se obsah tuku v mléce pohyboval kolem 3,3 % Také ředění másla vodou (čs. máslo obsahovalo až 22 % vody, zatímco ve většině evropských zemí máslo obsahovalo max. 16 % vody) přinášelo problémy spotřebitelům při vaření a obchodníkům při skladování, protože ošizené produkty nejenom hůře chutnaly, ale také se podstatně rychleji kazily. Pramen : Národní archiv, Archiv ÚV KSČ.

7 1
možnosti
Foto

Při každé Industrializaci a urbanizace dochází díky masívnímu úbytku mladší venkovské populace dochází k výpadkům zemědělské produkce, kterou je nutné řešit dovozem ze zahraničí. A asi jsme ji něčím platili? Nevysvětlujete,. proč jsme ten dovoz byli schopni splácet.

A ještě donedávna se prodávalo mléko v krabicích s 1% obsahem tuku a dnes se k mé lítosti neprodává. Takže jsme na tom hůře.

0 0
možnosti
  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik