Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ano to bude ono, v EU jsme se uvěznili všichni navzájem! ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
TT

No, pěkně se tady slítli hujeři, jak se tak divám. :-P

0 0
možnosti
Foto

To jako hujer vs. eurohujer? :-) EU v dnešní podobě je škodlivá. Evropa ale spolupracovat musí, volný trh a spolupráci na nějaké úrovni potřebujeme. Takže řešení je vystoupit a řešit to mnohostrannými dohodami jako Švýcarsko. Protože Bohužel přebujelá EU se sama odmítá transformovat zpět na období svých začátků, ti úředníci, všichni napojení dodavatelé a hlavně Německo (které na tom vydělává, co se týká trhů a zdanění) to neudělají.

1 0
možnosti
Foto

Ano, zákony (směrnice, nařízení), ale i další akty (usnesení, doporučení) připravují výhradně desítky tisíc zaměstnanců EK. Ne parlament. Na europoslance je denně chrleno několik zákonů, často den před hlasováním, není čas na prostudování. Na EK jsou napojeny další další externí spolupracovníci, agentury atp. Je známo, že do EK dochází/kontaktují různí lobbysté.

Europoslanci jsou rozděleni dle frakcí/eurostran, správně ani nemají hájit zájmy jednotlivých států, ty EU potlačuje. Europoslanci, kteří nejedou s většinou jsou více-méně do počtu, protože jsou vždy přehlasováni. Vyhrává politika Zelených/proevropských/progenderových/prolevicových....

Systém je špatný (dle mého úsudku).

4 1
možnosti
PB

..... už to má nějaký popletený,- šak rozhodující je, ešivá sem to volil, žejo?!,- slovy kavárenskejch klasiků : "já to nevolil,- to neni můj prezident, můj premiér, moja vláda, můj ombudsman, moja rad ČT,- ........ takže je nad slunce jasný, že EU parlament nemože byt náš společnej, já sem ho nevolil a neznám nikeho z mýho nejbližšího vokolí, kdo by sa voleb do nějakýho EU parlamentu zúčastnilVEU!

1 0
možnosti
DR

Pseudo parlament? Spíše sešlost zbytečně královsky placených několika stovek darmožroutů.

4 0
možnosti
MB

Nabízíte skutečně zajímavé pohledy. Já to beru takto = Jsme něčeho členem. EU - NATO. Chovejme se tak, jak je příhodno a respektujme pravidla. Tj., snažme se obratným vyjednáváním vydobýt co se dá - Držme závazek 2% HDP na obranu ap. To je úplně to stejné, když je lapen černý pasažér v MHD, "proč nemáte lístek" ? "No jedu jenom jednu zastávku" ! Vystupte si ... !

Vystoupit můžeme kdekoliv, jistě. Přestupme do společenství stepí Kazašských ! EU se všemi deformacemi je zatím to nejlepší, co bylo vynalezeno. Pravda, trpíme ! Ochotný vězeň Bureš by o tom mohl dlouze vyprávět ! Do stepi se mu zatím jaksi nechce ... :-)

2 3
možnosti
PK

Nejprve si prosím prostudujte složité dějiny tohoto národa a jejich současný ekonomický vývoj a pak třeba již změníte ton s kterým o Kazaších píšete.Rv

1 1
možnosti
MV

hrabe ze Schwarzenbergu? kdyz uz se poustite do kritizovani, mel byste byt pevnejsi v kramflecich

2 0
možnosti
JP

Že byste nepamatoval komunistickou totalitu? Evropský parlament volíme demokraticky i my, pokud by měl mít větší pravomoci, musely by je členské státy delegovat přímo EU. Postupně k tomu dochází, pro dobrá fungování EU je hlubší integrace nezbytná. Vám a dalším podobným rozumbradům by prospěl pobyt v Severní Korey nebo na Kubě.

3 5
možnosti
JB

J13a28n 14B95u43r57d46a

24. 6. 2020 16:05

Poslanci nezastupují členské státy, ale jejich občany. Nahlížet na Parlament optikou ČR proti zbytku je nepochopení oné instituce.

Parlament, byť nedisponuje zákonodárnou iniciativou, se se svými návrhy legislativy obrací na Komisi, která je prakticky všechny přijme, připraví a pošle do legislativního procesu.

V Parlamentu je počet poslanců jednotlivých zemí určen podle klíče, který zvýhodňuje menší členské státy a znevýhodňuje ty velké. ČR má dvě procenta populace EU, ale tři procenta poslanců v Parlamentu.

2 1
možnosti
PS

P92a92v27e40l 81S20i18t50a31ř

24. 6. 2020 16:21

Tak to je opravdu velká výhoda. Ještě, že ji dokážeme stoprocentně využít...

3 0
možnosti
JK

Ta vsuvka s chemičkou a s tím, že komouši zapomněli někoho dalšího okrást o pozemky je opravdu vtipná. Co už tak vtipné není, že se taková krádež vám zdá normální.

Samozřejmě, že patříme do Evropy a je jen na nás, zda budeme slyšet a také, že budeme vyslyšeni.

Lidi, kteří se nás zase snaží zadrátovat na hranicích, nepustit nikoho ven ani dovnitř a prdět si tady na vlastním dvorečku, jsou zpátečníci a jsou směšní. Takový svět není, je otevřený, no buď se ho bojíte a nevystrčíte nos, nebo mu jdete naproti a jste jeho součástí. Vyberte si.

4 2
možnosti
  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik