Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

tak to teda jsou.....

1 0
možnosti
JD
JB

J24i34r16i 18B42o37r

6. 8. 2020 12:11

Uvádíte o sobě,že jste jinak normální.Silně o tom pochybuji.Rv

6 1
možnosti
Foto

vzácně pitomý článek

8 2
možnosti
Foto

Přidávám se k kritikům tohoto mimořádně demagogického článku.

Japonská armáda, vzdor ztrátě ostrovů v Tichomoří, byla připravena při pozemním útoku hájit svou zem fanaticky až do konce. Což by znamenalo obrovské ztráty i v řadách US army.

V každé válce - bohužel - umírají i ti, kteří s ní nechtějí mít nic společného. Už jsou zde zmínění lidé, kteří byli Japonci masakrováni po dobytí území, Židé z Evropy, tak třeba civilisté v Drážďanech atd. Těch se také nikdo neptal.

Plnou odpovědnost za jejich smrt nese fanatismus ideologie jejich představitelů, kteří vyhlásili totální válku, žádnou kapitulaci apod.

15 0
možnosti
JZ

Shození atomových bomb na Hirošimu a Nagasaki bylo v správné, urychlilo konec války, a zabránilo smrti statisíců nevinných lidí. Jinak hloupý článek v komunistickém duchu.

16 3
možnosti
Foto

Mohli jim tu hrůzu předvést na moři.

0 4
možnosti
Foto

lepší konec s hrůzou, než hrůza bez konce.

10 0
možnosti
PB

Pozoruhodně hloupý článek.

Jen tak mimochodem, při pozemním osvobozování velkého území umírá v součtu více civilistů, než při bombardování a následné kapitulaci. Součástí pozemního osvobozování je totiž zase bombardování.

Jen doplním ty okolnosti svržení A-bomb. Zatímco Německo už nemělo žádnou systémově funkční armádu mimo Berlín, který byl obklíčen, stálo dobytí Berlína cca 200 000 civilních obětí (na straně Sovětů nevím). Tedy zhruba stejně, jako svržení A-bomb. Tedy kapitulace Německa byla vynucena za cenu stejného počtu civilních obětí, ovšem jen v Berlíně a za jiných obrovských ztrát. Tam se ovšem jednalo o kapitulaci celého Japonska, které v té době disponovalo mnohamilionovou armádou, včetně vojsk rozmístěných mimo ostrovy. Japonci současně vyhrožovali bojem do posledního muže, do posledního civilisty včetně hromadně páchaných sebevražd a bombardováním velkých měst radioaktivním prachem, který se u nich skutečně také na jedné ponorce našel. Svržení A-bomb zachránilo miliony životů a zkrátilo utrpení rozpoutané ve 30.letech Japonci. Bylo to nejodvážnější rozhodnutí té doby.

A k těm nevinným obětem ve vojenskoprůmyslovém komplexu Hirošima:

při masakrech v Nankinu vyhlásili dva důstojníci soutěž v tom, kdo popraví víc civilistů. Soutěž sledovalo naživo celé Japonsko a lidé uzavírali sázky. Každé další dobytí a zmasakrování města bylo v ulicích Japonska vyhlašováno rozhlasem, lidé se zastavovali, tleskali a provolávali slávu. Tolik k těm nevinným obětem. Ti byli asi tak nevinní jako Němci, kteří sledovali jak jsou v dobytčácích odváženy miliony židů a místo nich přijíždí otroci z jiných zemí na nucené práce. Bez práva a lidské důstojnosti. Když jim jejich synové psali jak v Asii vraždí a drancují, tak jejich nevinnost byla zrovna kde?

18 0
možnosti
LT

Ale kecy, Japonská oficiální politika je taková, že v Nankingu sice k ojedinělým incidentům došlo, ale to se děje v každé válce a na každém bojišti.

Navíc o co jde? Jsou to přece Číňané, rudá hrozba, najednou se jich budou všichni zastávat? ;-D

Kupříkladu guvernér Tokia Šintaró Išihara (městu vládl v letech 1999–2012), se vyjádřil v rozhovoru pro časopis Playboy z roku 1990: „Lidé říkají, že Japonci provedli v Nankingu holokaust, ale to není pravda. Je to příběh vymyšlený Číňany. Ten příběh pošpinil pověst Japonska, ale je to lež.“

0 3
možnosti
Foto

Jako bych četl Sputnik. Používat protiargumenty je u jakéhokoliv fanatického ideologisty bezpředmětné. Proto nemá cenu autorovi jeho víru vyvracet.

10 2
možnosti
Foto

I55v22a23n 45M92a10r23e79k

6. 8. 2020 11:44

, , , , A dobře děláte. R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik