Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je zřejmé, že minulý systém byl velmi efektivní, a fungoval ve prospěch domácí populace. Dnes na rozdíl od minulosti, jde velká část zdrojů skoukromým osobám a hlavně do zahraničí, takže ani umělé hrátky s korunou a bizarní výpočty ekonomů snažících se dokázat opak nedokážou zakrýt velmi slabou podstatu současné ekonomiky. Dáky za článek, karma R^

5 5
možnosti
Foto

Váš cíl: pivo jako za socíku. Rv

5 0
možnosti
JK

J86a94n 75K71o33z61á36k

9. 8. 2020 23:31

Jděte s takovou rádoby vtipnou reakcí někam. Že byl socialismus neschopný nějakého vývoje, je každému jasné. Vaše reakce je primitivní.

2 0
možnosti
VS

"O tom, kde se vzaly všechny statky, které se po r. 89 zprivatizovaly"

Pojďme si zkusit vysvětlit statek po statku. Kde třeba vzali takový statek, který se po "revoluci" privatizoval jako tzv podnik "Rudý říjen", do kterého německý Continental narval 12mld € investic, aby obstál v konkurenci? Že by byl v roce 1948 znárodněn, jako tzv Barum, tedy firma, jejíž produkty byly před znárodněním jedním z nejlepších na světě?

A že by ten rozdíl (před znárodněním špičková firma, po privatizaci moloch se zastaralou technologií, který potřeboval masivní renovaci) byla právě odpověď na to "kde brali bolševici na...(dosadit dle libosti).

Proč mluvím zrovna o této firmě? Protože její historii a hlavně porevoluční stav znám docela dobře na to, abych mohl tvrdit to, co tvrdím...

Kolik takových "statků" těm křivákům po r. 48 "spadlo do chřtánu" (ukrdli to)? Vy chcete vážně polemizovat se schopností někoho, kdo ukradl 10 rodinných domů, 3 nechal úplně spadnout, 5 pronajímal bez jakýchkoli investic do oprav a na dvou udělal novou fasádu, jaký to byl "úžasný hospodář"?

8 1
možnosti
Foto

No dobře , ale tady byly i podniky, které tuto minulost neměli . Jinak, chcete mi snad tvrdit, že sem dostávame stejně kvalitní zboží jako na západ od nás ? Proč to tedy v Bruselu řešíme? A co školství ? Co mzdy ? Děláme snad méně a nekvalitněji jak na západ od nás ? Proč sociální prispevek imigrantům jevyšší jak mzda za práci pro naši firmu ? Jsme jen slouhy západu s pokud se necháme bude hůř. Uvolnili jsme jim trh a jsme levnou kvalifikovanou silou . Článek to dobře popsal ať se Vám to líbí nebo ne.

4 4
možnosti
JD

Začalo to pekne, ale potom ste to v plnej rýchlosti napral do steny. Miesto aspoň náznaku nejakého záveru vidím len smrteľnú agóniu, nezmyselné chrčanie a blábolenie.

0 0
možnosti
Foto

Podle ohlasů na váš článek to vypadá, že k nějaké diskusi chybí vůle. Možná jsou lidé tak zmámeni propagandou, že jsme se nikdy neměli lépe, že kdo zaujme jiný názor, na toho reagují podrážděně.

6 0
možnosti

Jestli to nebude tak, že někdo jiný je zmámený propagandou, že za komančů bylo lépe.:-P

6 1
možnosti
ZZ

kdybych reagoval jen na titulek, tak na konci všech vámi zmiňovaných období jsme my nebo naši předci mohli mít vizi na které se mohli aspoň pokoušet pracovat, dnes se na ničem pokoušet pracovat nemusíme, vše přijde z bruselu a z neziskovek, jedna trapárna je trumfována druhou, po plných stránkách o minářovi a grétě covit a ten bude nahrazen brzy něčím ještě "lepším"

4 2
možnosti
IB

I38v47o 67B93o79u88š51e

9. 8. 2020 15:02

Tak to musíte přestat posílat do Bruselu pitomce, co se nedokážou s kolegy ani domluvit.

3 1
možnosti
JL

Autorovi bych doporučil, aby psal stručně nebo udělal na konci resumé nebo na začátku. Ptá se po vizi "nás", tedy občanů ČR. Pak si stěžuje, že se v kapitalismu lidi nemají tak dobře (jak čekali).

Vizi klidně navrhnu: nerozpustit se v EU, zachovat si národní formu existence, což bude čím dál těžší.

A s tím kapitalismem: platy lidí, kteří nemají kvalifikaci a vzdělání jsou pozoruhodné: mimo Prahu kolem 15 000 brutto.

Je to možné? A čím to? Platy snižují Ukrajinci a další národy, co jsou dováženi k nám na práci.

Na druhé straně: bydlím asi 60 km od Prahy v menším městě a divím se, jaké krásné rodinné domky tu lidi vlastní - prakticky všechno je opraveno. Navíc tu má skoro každý auto. Autobusy jezdí minimum lidí na nákupy.

Takže podle mě se kapitalismus povedl - lidi narvali investice do svých domů a zahrad. Když máte svůj byt nebo dům, můžete žít i s 15 000covým brutto platem - nějakou dobu - než vám dům spadne na hlavu, nebo než umřete a pak někdo dům zdědí že. A ten třeba bude brát 1000 euro.

Češi mi připomínají hobity: žádné velké vize, volí jistotu (Babiše) a zajímá je hlavně jejich nemovitost, zahrádka, chata, chalupa. Ostatní je jim ukradené.

Uvidíme, co budou dělat, až jim sem Brusel začne povinně strkat tisíce migrantů - a k tomu jednoho dne dojde.

5 1
možnosti
Foto

Ale my ty migranty potřebujeme! ;-DSežeňte si někoho na výkopové práce a pod.! Tady nikdo nechce pracovat! Noviny jsou plné inzerátů Přijmeme ... Do zdejší významné fabriky se dovážejí na práci cizinci, našinec tam dělat nechce.

1 0
možnosti
IN

Po válce byla euforie i nadšené budování, snad v té první "dvouletce" se ekonomice i dost dařilo, socialismus s lidskou tváří dlouho nevydržel. Po devadesátých letech a dalších to bylo jednoduché - strany pravého a levého středu si předávaly vládu, občané si na to zvykli. Hájili jsme kapitalismus. Mohlo by to tak plynout do nekonečna, kdyby nenastaly změny, které ani politici nezvládají, to přinesla nová globalizace, finance a zboží neznají hranice, o důsledku netřeba psát. Stírají se rozdíly mezi levicí a pravicí. Prý vyspělost společnosti se pozná podle toho, jak se dovede postarat o ty nejslabší, tak se přidá např. důchodcům, ale kde vzít prostředky ? Rozdělovat bezstarostně z prázdné pokladny bez vize do budoucna umí každý.

2 0
možnosti
JK

Tak vlastně bychom měli být Rusům za 68 vděční, jak k nám byli milí. A za všechno zlé může prohnilý západ a USA. Jen jejich vinou jsme přišli o ráj na zemi, který tu panoval před 89. Blog je krásnou ukázkou rudo - hnědé agitace, jako vystřiženou z nástěnky KSČM, nebo Okamurova facebooku. Ale nebojte, správní proletáři s vámi souhlasí a tleskají.

8 1
možnosti
ZM

No, s odstupem času Rusům jsem vděčný, že tady v 68 ne prosazovali socialismus napalmem stejně jako Američani demokracii ve Vietnamu... Na druhou stranu si nedělám iluze, a vím jak za socialismus bojovali Rusové v Afghánistánu... V té době probíhalo něco, čemu se říká studená válka... A válka to jsou vždycky nejméně dvě strany proti sobě... Ne jenom jedna, ta která se hodí té které propagandě....

2 1
možnosti

Je zajímavé, přes všechny ty vámi vyjmenované "výdobytky" socialismu jsme v roce 1989 končili s holým zadkem a dodnes vyspělou Evropu doháníme.:-/

11 1
možnosti
PB

..... myslíte tím ten vyrovnanej rozpočet, nula zadlužení, zlatý rezervy v domácím trezoru, 350 miliard na účtu "důchody" a dlužníci z RVHP (Ivani to spláceli 10 let) a z arabskýho světa?,- ....... fronty na banány a ideologii do teho netahám,- enem mne zaujal ten "holej zadek" před transformací ekonomiky po převratě!

3 3
možnosti
  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik