Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je to jako když se vám tchyně zabije ve vašem novém autě. Rozporuplné pocity mám z té možnosti, že komouši vypadnou z parlamentu. Členové parlamentní strany jsou totiž na očích a i jejich příznivci hlásají totéž. A v zájmu udržení křesel jsou schopni komouši omluvy Miladě Horákové a nesouhlasu s persekucemi lidí, deportacemi, nucenou prací a pod. Komunisti říkají, že ne se vším co strana a vláda dělali se mohou ztotožnit a zvěrstva nikdy schvalovat nebudou, nebo taky, že jsou součástí demokracie. Existují a to je hrozné, jenže je máme na očích a oni se snaží chovat slušně. Co se stane, když opustí záře reflektorů, obávám se, že ustanou smířlivé hlasy a dojde k radikalizaci, a to opravdu dobré není. Vždy tu bude pár lidí s radikálním názorem a taky těch umírněnějších, kteří místo komunistů hledají jinou stranu, vytratí se a ovlivňují jinde ve jménu zvrácené komunistické představy.

Volby podle mě ukázali, že spojení stran s podobným programem přinese více mandátů, že plivat šínu na všechny kolem v kampani se zúročí po volbách v minimálním koaličním potenciálu, pro společný cíl je dobré se spojit.

Ukázal se začínající odliv voličů ANO, těch středových a více vpravo k pravicovým stranám a Pirátům, naopak přiliv nových voličů od ČSSD a KSČM stejně je to jedna vládnoucí banda a kult osobnosti jednoho vůdce koalici nebo podporu nepotřebuje. ČSSD má úspěch u voličů jen když se postaví proti Babišovi, Hamáček s červenou mikinou v čele krizového štábu navzdory chtění vůdce, kdy rozhodoval jasně a přesně na rozdíl od předchozího chaosu, taky úspěch ČSSD v Pardubicích po vymezení se proti ANO a vyšachování po volbách. Odchod z vlády, a vnitřní zúčtování se zemanovým křídlem, by mohlo pro ČSSD znamenat volební zisk, setrvání ve vládní koalici je jistý konec v parlamentu. Komunistům zůstane jen leninské tvrdé jádro a to postupně vymírá, s tím se nedá nic dělat.

0 0
možnosti

Žádné kádrové změny nepomohou. V čele se Skálou či Konečnou by to lepší nebylo, spíš opak. Myslím si, že se Vojta do voleb 21 udrží.

1 0
možnosti

Stal se zázrak, já dávám panu Dvořákovi zaslouženou karmu. R^:-)

1 0
možnosti

Na komunisty se dívám jako na folkloristickou družinu. "Tanečnice z Lúčnice" i zaujmou. Čím má zaujmout mlžný přízrak ze století páry - skutečně nechápu ! Ideje jsou k ničemu, ostudy kopec - Program - "41 let jsme to kazili - Teď jsme na to přišli" ... !? Na výkladní skříň jsme si přimalovali písmenko "M" ? ...

Lépe se na ten spolek dívá pak jako na firmu. Sice k ničemu, na straně druhé parazituje se ji dobře. I slušné hospodářské výsledky vlastního hospodaření, živnost pro ty špičkové. Cosi jako stádo Hrochů růžolících ! Taky ohrožený druh. Někdo se stáda určitě ještě ujme, pořád něco kápne. Pro mne je to jakási stranická útěcha - Šance pro tlustokožně mladé = Útěcha pro přestárlé. Kdo by chtěl jít do hrobu s vědomím, že posloužil zlu. Skutečně - lidé zvláštního tažení = V posledním tažení. Poslední bitva skutečně vzplála, dejte se na pochod ... :-)

4 0
možnosti

Vidím to mnohem jednodušeji. Staří komunisté, volící KSČM, vymírají a mladí komunisté volí Piráty. 25%+ levice v čedských zemích vždy měla, má a bude mít.

9 1
možnosti
Foto

Spíše bych viděl ten odchod od KSČM k ANO

5 0
možnosti

Filip měl odejít nejpozději po posledních prohraných volbách do sněmovny. Ale těsně po nich měl zase kecy, že volební výsledek budeme důkladně analyzovat. Kecy od ježka v kleci.

3 0
možnosti

Naopak Filip vede komunisty správným směrem (pod 5%).

Po dosažení tohoto úžasného je třeba aby si své voliče udržela co nejdéle.

7 0
možnosti
  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik