Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

No, že nedostává hlášení o počtu lůžek přímo Dvořák, ještě neznamená, že to, co hlásí nemocnice pojišťovnám, je lež

5 1
možnosti
TD

Lež to není, ti lidé na těch JIPkách nepochybně leží. Ale jestli důvodně nebo jen kvůli optimalizaci ekonomiky provozu, to už vědí jen na té konkrétní JIPce. Takže na základě těch čísel můžete říct co? Že máte trvale obsazené JIPky skoro na maximum. A dál?

1 0
možnosti
HH

Za bolševika byla armáda ještě tristnější...opticky možná velká, ale složená z 18 letých branců, kteří měli motivaci boje nula...většina věcí rozkradena a polovina vybavení nepojízdný šrot...zejména v 80. letech

Jak už tu psali předemnou stav zdravotnictví je krásně vidět na věku dožití, který se rapidně začal zvedat po pádu vlády lidu...a snižování počtu lůžek je pozitivní věc, protože to značí zdravější národ.

Doktorů je dnes dvakrát více, takže nevím k čemu by byla lůžka...

Nechápu tyhle stesky zastydlých komoušů, využívající pohody a blahobytu svobody, ale neustále ronící slzu za zrůdný režim plný represí, bídy hlouposti a nesvobody

14 3
možnosti
Foto

Ano, v nemocnicích leží lidé s covidem, ale otázka je kolik jich tam leží zbytečně a mohou se léčit doma. Když primář jedné nemocnici do medií uvedl, že 45 procent pacientů s covidem se mohlo léčit doma, přišel o primariát. To, že v Chebu. K, Varech bylo plno není divu. Jedná se o nemocnice s malým počtem lůžek a to kolem 4O. Bylo je kam dát. Vzala je Motol v Praze, kde bylo volno a v jednom případě je braly České Budějovice, tedy velká města. Já pokud jsem u nás v nemocnici chodil na JIP v době před coronavirem, tak vím, že na JIP jich leželo 8 a byli tam nasáčkované. Pokud je covid, chřipka, tak je jasné, že to stačit nebude.

0 0
možnosti
Foto

Syn a vnuk mého souseda leží v nemocnici s oboustranným zánětem plic a do nosu mají zavedeny hadičky s kyslíkem. Oba byli dosud bez zdravotních problémů. Mému švagrovi zemřel kamarád, se kterým jezdil na kole po Šumavě. Také zemřel jako dosud zdravý.

0 0
možnosti
AN

A80l48e58š 51N96o28v10á29k

2. 3. 2021 12:12

přeplněné nemocnice? proto se asi zrušila polní nemocnice v Letňanech...

0 1
možnosti
Foto

Průměrný věk v dobách reálného socialismu byl 70,35 let. Důvodem bylo zničené ovzduší, mizerná lékařská péče. Dnes se dožíváme průměrně 81,84 let. Stačilo pár let a elektrárny na uhlí se vyčistily, zvýšila čistota řek, snížil se podíl chemizace zemědělství a rapidně se zlepšila zdravotní péče.

3 0
možnosti
AN

A61l12e76š 33N45o33v80á89k

2. 3. 2021 12:24

střední délka života v roce 1948 : muži 61,6 , ženy 66,2 a v roce 1989 muži 68,1 ženy 75,5 ...takže život se prodlužuje nevzdory vládnoucímu režimu...:-)

1 0
možnosti

Solidní přehled o průběhu pandemie podle okresů je v této mapě:

https://www.denik.cz/z_domova/koronavirus-mapa.html

0 0
možnosti
TD

A také starší:

https://dfens-cz.com/hysterie-idnes-cz-right-on-target/

Na tom mě děsí jedna věc - jestli je to opravdu tak (a zdá se, že minimálně něco pravdy na tom je), pak to znamená, že o skutečném využití JIP má přehled pouze každé konkrétní pracoviště. Ta čísla hlášená pojišťovnám a ministerstvu jsou naprosto nevypovídající. Až dojde k tomu, že JIP bude opravdu z 90 % zaplněna jen samými vážnými případy, tak to z pohledu vykazovaných dat bude vypadat úplně stejně jako dřív.

0 0
možnosti
Foto

Zdravotnictví za dob komunismu bylo na úrovni rozvojových zemí. Dnes je úroveň zdravotnictví na jiné rovni a je na úrovni západních zemí. Pokud jde o pokles lůžek, týká se to zejména oborů nemocí z povolání, očních odděleních kožní a podobně. Naopak lůžka přibívají u oborů dlouhodobé intezivní péče, kardiologie, klinické hematologie a klinické onkologie. To co nám schází jsou lůžka následné péče a důvodem je stárnoucí generace . Lůžka následně přibývají, ale je to málo.

2 2
možnosti
TD

To je zajímavé, že ten brutální propad kapacity lůžek po roce 1989 šel ruku v ruce s růstem naděje dožití, která za bolševika až do konce 80. let stagnovala. Jestli ono to třeba nebude tím, že v nemocnici neléčí lůžka, ale lékaři. Těch naopak od revoluce přibylo - je jich asi o třetinu víc, v nemocnicích dokonce skoro dvojnásobek. Jenže to se Vám jaksi nehodí do krámu, že? Demagogické vypíchnutí jednoho parametru, to by Vám šlo. Takže jeden droboučký rozpor vysvětlen a jedeme dál...

Ano, ta nevýkonná bolševická ekonomika stavěla byty, na které se čekaly pořadníky. To samé auta nebo pevné telefonní linky. Dálnici komouši za 40 let postavili jednu, slovutnou D1. Až se letos konečně opraví, tak se na ní zase bude dát jezdit.

Komouši sice zajistili dostupnou lékařskou péči pro všechny, ale když šlo třeba o přístroje na dialýzu nebo o zahraniční léky, tak to najednou jaksi nebyly devizy a selektovalo se podle věku. Proto taky byla naděje dožití na konci socialismu muži/ženy 67/75, zatímco dnes je to 76/82. Život kratší o 9/7 let? No neberte to. A to se týkalo prakticky všech, zdaleka nešlo jen o pár případů vzácných nemocí (zapomněl jste zmínit sbírání víček na nemocné děti, to za komoušů opravdu nebylo, zato úplatky za předepsání devizových léků ano).

Ano, průměrná úroveň absolventů byla za komoušů vyšší než dnes. Ovšem zejména díky tomu, že absolventů bylo mnohem méně než dnes, tj. ke studiu na gymnáziu se zdaleka nedostal každý a VŠ byly pro elity (teď neřeším kádrování, to vyplývá čistě z % studentů v populaci).

2 0
možnosti
TD

Úředníků bylo míň, vojáků bylo víc. To je dobře nebo špatně?

Rozdíly ve mzdách byly malé (rovnostářství) - to je dobře nebo špatně?

Důchody byly v poměru ke mzdám (relativně) velké a zapomněl jste zmínit, že se do důchodu chodilo v 60 letech (ženy i dřív), jenže co Vám to bylo platné, když jste si důchodu užil 7 let (dnes 11).

Jo, na státním účtu byly pohledávky z "investic" v Africe, a tak to vesměs zůstalo. A když se ptáte, "kde *** ty prachy jsou" - zajímalo by mě, o jakých penězích tu je řeč. Působíte na mě dojmem, jakoby ste se snažil naznačit, že tu komouši zanechali nějaké rozsáhlé dobře spravované majetky a tučná konta a fondy, které se po revoluci prošustrovaly. No, vážně ne.

Tím nechci tvrdit, že se při privatizaci nic nerozkradlo, určitě ano a zpětně každý ví, jak se to mělo udělat lépe (a někteří to říkali už tehdy, tak jako vždy), ale nějaké ztráty při tom přechodu prostě byly nevyhnutelné. Nebýt komoušů, kteří kdysi vše znárodnili a zdevastovali do vesměs zaostalého, podfinancovaného a vůči západu nekonkurenceschopného stavu, tak se nemuselo po revoluci bolestivě privatizovat.

Ale zpět k začátku Vašeho článku. Rozumím tomu správně, že jste se snažil najít obsazenost lůžek v nejvíce postižených okresech, vlezl jste na stránky příslušných měst a ministerstev, koukl jste do aktualit, nic jste nenašel a tak jste vzal ten graf poklesu lůžek po roce 1989 a vyplodil tenhle demagogický blábol?

3 0
možnosti
Foto

Dá se odhadnout, že za těch třicet bez socialismu z Česka odteklo před kopečky coby tributy Západu nějakých téměř 10 bilionů korun. Stačí si představit, co by za to bylo.

4 5
možnosti
IB

I24v59o 79B70o95u62š26e

2. 3. 2021 11:51

Vsechno znarodnit? To je fakt genialni reseni.;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik