Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Víte, pane DD, připomínáte mi tím šermováním grafy pánka velkomožného Babiše ... stejně mimoňské, se stejným výsledkem! ... ;-)

0 0
možnosti

Závěr - covid je umělý problém a za bolševika bylo líp....Jsem už starší ročník, ale paměť mi slouží. Stačí se podívat na vitrínu-parte v několika řadách, ani se tam nemohou vejít...to nepamatuji. Nebo se podívat do nemocnice, poptat se známých, pro většinu to není chřipečka. A k té potravinové soběstačnosti - byly prázdné regály, sortiment bídný a za potraviny jsme dávali přes polovinu příjmů. Lékařská péče dnes je na mnohem vyšší úrovni včetně postavení pacienta, také mohu srovnávat, jen díky tetě a úplatku se mi dostalo řádné péče v Praze, dnes se setkávám s mnohem větší profesionalitou a vstřícnému přístupu k pacientovi, jsme už prostě zákazníci.

3 0
možnosti

Podle Vás zřejmě, nevěřící Tomáši DD, další doktorská lež a kampáň, není-liž pravda?! :-/ https://zpravy.aktualne.cz/domaci/koronavirus-online/r~504fdb66782711eb89ccac1f6b220ee8/

0 0
možnosti
Foto

Až na to povzdechnutí po dobách minulých, to vidím, ohledně problémů s covidem, stejně.

Oni nás sice nechají soukromě podnikat, ale ten socialismus tu je s námi pořád. Takže myslet si, že tenkrát socialismus něco zabezpečil, je sice možná pravda, ale zase měl tisíce problémů jinde a neustále se to zhoršovalo. Dnes ten socialismus zabezpečuje, pomocí soukromníků, jiné věci ale zase selhává v jiných. Hlavně v těch, které zabezpečuje pomocí rozpočtu.

To o těch testovacích centrech, no to je silná káva. Nemám žádné pochybnosti o tom, že na tomto stavu politici hezky vydělávají, ale že to ten hlavní alchymista dotáhne do takové dokonalosti a rozměrů by mě opravdu nenapadlo.

0 0
možnosti

Naše zdravotnictví i dostupnost péče je mnohem lepší, než před rokem 1989. Tehdy bylo také dobré, ale špičková péče jen pro vyvolené.

3 0
možnosti

Panebože, to je zase probolševických lží.

Např. tohle: V jakém tristním stavu je např. naše armáda nebo potravinová soběstačnost ví už dnes snad každý.

Všichni, komu se stýská po tvrdé, ale "spravedlivě lidské" komunistické ruce se ohánějí potravinovou soběstačností jako plácačkou na mouchy. A všichni do jednoho tomu nerozumí. Co to vlastně je ta potravinová soběstačnost? Je to že nakupujeme většinu potravin domácích? A proč by, když si můžeme koupit ty zahraniční. To je jako ušít si s převelikým úsilím boty, protože nemám ani tři stovky na boty od vietnamců. Tak je to snad to, že většinu sortimentu potravin vyrobíme a zpracujeme doma? Tuhle statistiku nám ovšem hatí fakt, že když lidé mají možnost a kupují ty zahraniční, tak by naše úsilí zkrachovalo s dluhem. Možná je to tak, že v rámci objemu spotřeby různých produktů umíme tyto objemy vyprodukovat bez ohledu na dovoz-vývoz. Tam to kazí zahraniční dotace jejich produkce a fakt, že zatímco v bramborách budeme řekněme na 130% a ve vepřovém jen na 60%, dá se to sčítat? Takže je to to, že máme potenciál tyto potraviny vyprodukovat, zpracovat a dodat lidem? Ano. To je ona soběstačnost a v ní jsme někde na 80%. A mimochodem, plakat po soběstačnosti za socíku, kdy se stály fronty i na obyčejné rohlíky v sobotu ráno, polovina zboží byla podpultový trhák a hospodyňky vařily z toho co sehnaly, ne co samy chtěly, je určitá forma rudého masochismu.

Počet lůžek souvisí s průměrnou délkou léčby, která se díky novým léčebným technologiím zkrátila. Takže jejich pokles ukazuje paradoxně na zaostalost socialismu (v poměru k západním zemím).

Vzdělanost socialistických studentů mimo exaktní obory bych fakt nezmiňoval. Jejich totální pomatenost v historii, literatuře a jiných humanitních oborech vlivem totalitní rudé izolace byla do nebe řvoucí.

A to, že jsme zdarma museli živit rudé režimy po celém světě bez náhrady a dávali si to do aktiv, bych za výhru nepokládal. Co se týče státního rozpočtu, býval v dluhu asi z 50% i za komárů.

14 1
možnosti

A91l92e18š 17N69o94v77á46k

2. 3. 2021 13:46

je to tak...pomatenost dnešních studentů humanitních oborů je podstatně menší...pokud tedy studují ty správné, prakticky nepoužitelné, multikulturní a genderové obory...:-)

2 2
možnosti

Žije se nám tisíckrát lépe než za komunistů.

8 0
možnosti

A82l10e71š 29N74o25v59á41k

2. 3. 2021 13:47

pokud jsme ochotni se o sebe postarat, žije se nám lépe. Pokud nastavujeme ruku pro dávky, je to těžší...

0 2
možnosti
Foto

Na základě svých zkušeností nemám jediný důvod vychvalovat zdravotnictví před 89.

3 2
možnosti
Foto

Tehdy neexistovaly laparoskopické a neinvazivní postupy a po většině zákroků následoval aspoň týdenní pobyt v nemocnici.

3 0
možnosti

Vykazování a statistika za totáče byla velmi srandovní disciplína. Pozůstatky zůstali v Andrejovi, když tvrdil kolik km dálnic se nově postavilo a umělecky se započítala i oprava D1. Jakmile se neplnil plán, tak to bylo bez prémií, takže se plnilo a hotovo, i účast u voleb na 105% minimálně. Hlavně počet lůžek vůbec nic neřeší, klidně může mít každý občan své lůžko, můžete si ho koupit, dokonce i místo by se někde našlo, jen nemáme doktory, sestry a ostatní zdravotní personál a za to mohou komoušové a jejich totalita. Už za totáče zdrhali doktoři za kopečky a po otevření hranic ještě víc. Šílené a nesmyslné množství lůžek a jiných blbostí vycuclo peníze pro doktory. Takto postižení jsme byli všichni, půlka národa nechodila do práce, ale do zaměstnání, Z výplaty se sotva přežívalo a tak se šmelilo s kde čím, nebo se to vyrábělo "nakoleně", vše s rizikem všudypřítomných práskačů, kteří vás dostali lehce do kriminálu. Představa tehdejších stavařů u bytu "na klíč" byla opravdu svérázná. Téměř veškeré výrobky měly značku "DODO", čili z výroby nepoužitelné, zlatá Ikea.

Zvrácená doba, už nikdy více, vy pohrobci krvavých časů jste odsouzeni k zániku, do té hrůzy se zpět tomuto národu, zaplať pámbu, nechce. A vy jako nevím co, využíváte těžkých chvílí národa pro propagaci zla, běžte pomoci doktorům, pomozte bezdomovcům, darujte něco potřebným, to se správně dělá a ne vzývání největších krvavých ďáblů lidské hystorie.

10 1
možnosti

A75l44e45š 15N77o52v33á12k

2. 3. 2021 12:48

dnes vás rozhodně práskači do kriminálu nedostanou... :-)

0 2
možnosti
  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik