Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Strach z války a vysoká poptávka po naftě v Evropě žene cenu ropy na světových trzích vzhůru. Jenže v týdnu zaznamenala na strmý pád. Stalo se tak poté, co se v médiích objevila zpráva, že Spojené arabské emiráty, a i Irák podpoří zvýšení těžby v rámci Organizace zemí vyvážející ropu Zastropování cen má nevýhody, například bychom vlastně dotovali paliva pro Němce a Rakušany a další.

0 0
možnosti

málokdo chce strop cen paliv, ale omezit nenažranost státu pomocí snížení daně z obratu nebo DPH by snad stát nezabilo (zvláště když se ted na dph pěkně napakuje), zvláště když už je toto opatření v půlce EU.

0 0
možnosti
Foto

V případě plynu Rusko „zavřít kohoutky“ nemůže už vůbec, protože veškerý do Česka dodává přes burzu v Rotterdamu. „Zda je fyzicky ruský, norský, nebo alžírský, je vcelku lhostejné. Sedmdesát pět procent příjmů ruského státu přichází z ropy a zemního plynu, takže konec dodávek by byl riskantní hlavně pro Rusko. Podíl Ruska na evropském importu je 47 %.

0 0
možnosti

Jenom naivní troubové se domnívají, že zastropování cen pohonných hmot nic nestojí. To, že u nás zastropujeme ceny neznamená, že je zastropuje i dodavatel ropy. Takže někdo (rozuměj stát) bude muset ty rozdíly dorovnat. :-P

0 0
možnosti

K Tomáši Flaškovi - budete se divit, ale já si i celkem přeji, aby převážil názor, že svoboda je více než kus žvance. Jsem maximálně pro, aby v konečném důsledku přestalo platit heslo "na nákupní frontě klid".

A toho nejrychleji dosáhneme, když se úplně odstřihneme od dodávek všeho z RF. Pokud vypadnou z EU trhu dodávky plynu a ropy z RF, pak jednak cena všeho vyletí strmě nahoru ... a 100,- Kč za 1 litr nafty/benzínu je bezbřehý optimismus, ale hlavně bude nemálo firem, které zvýšené náklady na energie položí a masově vzroste nezaměstnanost.

My dva se, pane Flaško, lišíme v důvodu, proč to chceme. Vy proto, aby jste potrestal Rusko, já proto, aby si Češi "sáhli na dno" a začali jednat ve svůj prospěch a ne prospěch někoho jiného, protože dokud to nenastane, tak v rámci zachování svého pohodlí rádi budou naskakovat na nejhorší populismus, který bude k dispozici.

Vsadím totiž svoje boty, že v případě nedostatku surovin v EU se s námi nikdo nepodělí a tím definitivně padne mýtus o "spolupráci" v EU.

Nebo ..., že by třeba takové Polsko řeklo ... víte co milí Češi, zapomeňme na Turow a řekněte, kde Vám máme poslat polovinu našeho LNG, kterého sami máme málo ... ?? :-)

5 0
možnosti
Foto

Moc si nevěříte když sázíte jen boty. Bez té EU bychom dnes žrali hlínu asi jako Bělorusko. A bez Ukrajiny bychom dnes jen spekulovali kdy na nás přijde řada. Sami nemůžem nic. A Vy nás do pekel posíláte velmi rychle. Divím se, že jste se do toho ruského ráje ještě neodstěhoval.

5 3
možnosti
Foto

A hlavně si vydupejte zastropování cen piva. Abyste nám nezahynul žízní.Rv

1 0
možnosti

Tak to Vás musím zklamat - na zastropování piva vůbec netrvám, protože nejsem vůbec pivař. Za posledních cca 12 měs. jsem mohl vypít tak 10-15 piv celkem. Dokonce ani po šnyclu nebo vepřo-knedlu-zelu se pivko nedám, protože ho doma nemívám. Pro mne za mne ... ať si pivo stojí klidně 200,- Kč a cigarety 1.000,- Kč

Nesuďte lidi podle fotek :-)

5 0
možnosti
Foto

Když se začaly provádět "úpravy cen benzínu v ČSSR" směrem nahoru před 40 lety, můj kolega vždy s úsměvem prohlašoval, že zase naopak u nás budou lacinější mosty a lokomotivy...!8-o

2 0
možnosti

To nevim, jestli to byl vas kolega, ale bylo to oficialni prohlaseni, ze nemame inflaci, protoze se sice zvedla cena potravin, ale zase klesla cena lokomotiv a ta to kompenzuje.

0 0
možnosti

Kdy už konečně přestaneme kupovat plyn, když 100,-Kč za litr benzínu je podle některých sranda. Vždyť TOP je ve vládě tak to může zařídit.

2 0
možnosti

..... tak 17.3. temu spolku vyprší doba hájení!,- z tolika kladů bych za tech prvních sto dní vyzdvihl zejména ......... no je teho tolik, že sa v tem trochaj ztrácím, ale po tem vysílání signálů jak to bude lépe a jinak, bych na první místo nominoval politickou prozřetelnost a taktiku, se kterou tu "Babišovu drahotu" rozmetali doslova na prach,- nevídanej majstrštykV[>-]!

4 0
možnosti

no nakonec si lidi zvolej tak blbou vládu jaká jim je naservírována a jakou si zaslouží ... pokud tedy ještě není v záloze ohnutí volebního zákona a ta vláda vlastně nemá většinu ale menšinu :-/ ... [UA][>-][UA]EU IVVH ;-D

0 0
možnosti

To je mi zzáhada, proč všichni bloggeři s krýglem nebo sklenkou v profilové fotce píšou hospodské kydy

2 6
možnosti

Pro vysvětlení - jako profilové foto je použita momentka z návštěvy Prahy, kdy jsem jsem připíjel na genialitu našich elit ve vládě ... ostatně platí stále :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik